aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚέρκεζ: «Τρεις μετεγγραφές, χαμηλότερο μπάτζετ ακόμα κι απ’ της Πάφου»

Κέρκεζ: «Τρεις μετεγγραφές, χαμηλότερο μπάτζετ ακόμα κι απ’ της Πάφου»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε στα ΜΜΕ ο προπονητής της ΑΕΛ, Ντούσαν Κέρκεζ στο προπονητικό κέντρο της ΑΕΛ. Ο Βόσνιος προπονητής, αφότου αναφέρθηκε στα χρόνια τα οποία ζει στην Κύπρο και στα συναισθήματά του με αφορμή τον ερχομό του 2019, τόνισε πως είναι ευχαριστημένος από τη φετινή έως τώρα πορεία της ΑΕΛ και τη δουλειά που γίνεται.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να ευχηθούμε καλή χρονιά ειδικά στους οπαδούς μας. Ευχόμαστε υγεία και επιτυχίες. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος με την δουλειά που κάναμε μέχρι τώρα. Είχαμε πολύ καλή συνεργασία με την διοίκηση και το προσωπικό της ομάδας. Έχουμε τον έβδομο στην σειρά προϋπολογισμό, χαμηλότερο ακόμα και από την Πάφο που παίζουμε μαζί της αύριο. Είμαστε δεύτεροι ένα βαθμό πίσω από τον ΑΠΟΕΛ. Δεν κοιμόμαστε ήσυχοι, όμως, ξέρουμε ότι εύκολα ξεχνιούνται πράγματα. Θα πω κάτι προσωπικό για μένα. Ένα κομμάτι της καρδιάς μου είναι εδώ μετά από 11 χρόνια παρουσίας στην ομάδα ως αρχηγός (σ.σ. παίκτης και τώρα ως προπονητής)», είπε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Ντόσα Ζούνιορ: «Είχα πρoβλήματα με τον Μπαλταζάρ»

Για το παιχνίδι με την Πάφος FC και την κατάσταση του Ντάνι Μπενίτεθ, πρόσθεσε: «Είναι πολύ καλή ομάδα η Πάφος και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί αύριο. Σεβόμαστε την Πάφο και θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας. Ο Μπενίτεθ άρχισε καινούργιο πρόγραμμα και σε δύο εβδομάδες θα είναι με την ομάδα».

Και συνέχισε: «Eίμαστε το φαβορί. Σεβόμαστε την Πάφο για τον τρόπο που παίζει και τα αποτελέσματα που έχει. Δουλεύουμε πολύ σκληρά για να έχουμε καλά αποτελέσματα και να ικανοποιήσουμε τους φιλάθλους μας. Είναι αδύνατο, όμως, να τους ικανοποιήσουμε όλους. Όλοι έχουν την εκτίμηση και την αγάπη μου. Πάντα είμαι εδώ και δεν κρύβομαι. Οι παίκτες μου είναι η ασπίδα μου και θα τους προστατεύω πάντα, ειδικά στα δύσκολα. Όταν τα πράγματα πάνε καλά η προτεραιότητα είναι να παίρνουν αυτοί τη δόξα. Για ακόμη μια φορά λέω ότι είμαι περήφανος για τους παίκτες μου και τη δουλειά που κάνουν. Ευχαριστώ τους φίλους μας για την αγάπη και την εκτίμηση».

Διαβάστε επίσης: Γερολέμου, Παντελή και Ράσο, ψάχνουν ομάδα

Για τους Γερολέμου, Παντελή και Ράσο, οι οποίοι ψάχνουν ομάδα για να παραχωρηθούν ως δανεικοί (διαβάστε εδώ), είπε: «Είναι δικοί μας παίκτες. Εγώ ήμουν ο προπονητής τους στην ομάδα Νέων (σ.σ. για Γερολέμου και Παντελή). Σκεφτόμαστε το καλύτερο για αυτούς. Θα πρέπει να παίξουν. Χρειάζονται να πάρουν χρόνο στα πόδια τους. Συζητάμε το ενδεχόμενο να αγωνιστούν σε ομάδα του εξωτερικού. Έχουμε μια πρόταση από εξωτερικό», είπε ο Κέρκεζ στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου.

Για το ξέσπασμά του στις δηλώσεις του μετά από τις ήττες, πρόσθεσε: «Αν θυμάστε με ρωτήσατε ξανά. Μιλάω πάντα γενικά. Η κριτική είναι αποδεκτή πάντα. Μιλώ γενικά για τη νοοτροπία των φιλάθλων στην Κύπρο. Το μήνυμα που ήθελα να στείλω ήταν σε αυτούς που αμφισβητούν την ομάδα μας. Η κριτική μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Προσπαθούμε να κάνουμε τους φιλάθλους μας περήφανους και δεν έχω κανένα παράπονο».

Όσον αφορά στις κινήσεις που θα κάνει η ΑΕΛ τώρα στη χειμερινή μετεγγραφική περίοδο, υπογράμμισε: «Είναι δύσκολο τέτοια περίοδο να βρούμε έτοιμους παίκτες για να βοηθήσουν. Δεν θα φέρουμε παίκτες απλά για να γίνει μεταγραφή. Σημαντικό ρόλο παίζει ο χαρακτήρας του ποδοσφαιριστή. Να έρθει να προσαρμοστεί και να βοηθήσει. Έχει αγωνία ο κόσμος αλλά υποσχόμαστε να φέρουμε παίκτες για να βοηθήσουν. Από την ερχόμενη εβδομάδα ελπίζουμε να έχουμε δύο παίκτες μαζί μας. Θα φέρουμε δύο ποδοσφαιριστές για τα άκρα της επίθεσης. Θα πάρουμε και έναν κεντρικό αμυντικό».

Από πλευράς παικτών, παρών ήταν ο Ντόσα Ζούνιορ, ο οποίος αρχικά είπε: «Εύχομαι καλή χρονιά με υγεία και επιτυχία. Ο προπονητής με έχει καλύψει πλήρως. Έχουμε μια πολύ καλή σχέση. Όλοι νιώθουμε το ίδιο πράγμα και όλοι είμαστε εδώ για να δώσουμε καλά πράγματα στην ομάδα. Έχουμε την συνείδηση μας ότι κάναμε καλά πράγματα αλλά θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά. Αύριο έχουμε σημαντικό παιχνίδι. Έχουν επενδύσει λεφτά ο αντίπαλος αλλά εμείς θα δώσουμε τα πάντα για την νίκη».

Σχετικά με τον εαυτό του και το γεγονός πως ακόμη δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση αγωνιστικά, πρόσθεσε: «Είχα κάποια προβλήματα με τραυματισμό και προβλήματα με τον παλιό προπονητή. Μπορώ να παίξω καλύτερα και για αυτό δουλεύω. Παίρνω παιχνίδια και είναι καλό αυτό. Είμαι θετικός και στα καλά και στα κάτω μου. Είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα πάρω την ανταμοιβή εγώ και η ομάδα μου».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ