aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚέρκεζ στο «Goal»: «Κομμάτι της ζωή μου η ΑΕΛ, ιδού το μυστικό μας...»

Κέρκεζ στο «Goal»: «Κομμάτι της ζωή μου η ΑΕΛ, ιδού το μυστικό μας…»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι ο προπονητής-αναμορφωτής της ΑΕΛ, είναι ο άνθρωπος που οδηγεί την ομάδα στις επιτυχίες. O Βόσνιος έχει φτιάξει μια ομάδα σχεδόν από την αρχή και τα πάει περίφημα. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά, αλλά όπως ο ίδιος τονίζει σε συνέντευξή του στο «GoalNews / Goal.com.cy», κανείς δεν θα θυμάται τι έκανε στα πρώτα της παιχνίδια η ομάδα του, αν δεν κερδίσει κάτι τον ερχόμενο Μάιο.

Κάποιες ομάδες έχουν σαφές προβάδισμα, αλλά ο ίδιος θέλει να πάρει την ΑΕΛ ένα βήμα μπροστά. Ο Κέρκεζ ήλθε στην ΑΕΛ το καλοκαίρι του 2007, σε μια δύσκολη περίοδο και έζησε καλές και άσχημες στιγμές. Πρώτα στις μικρές ηλικίες της ΑΕΛ και τώρα ως πρώτος προπονητής βάζει το δικό του στίγμα στην πορεία που διανύει η ομάδα στο πρωτάθλημα.

«Δεν κατάφερα να κερδίσω έναν τίτλο ως ποδοσφαιριστής, θα ήθελα να το πετύχω ως προπονητής…», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Αισθάνεται θλίψη και λέει «αντίο» ο Χουράδο! (pics)

-Τι σημαίνει για σας αυτή η πορεία στις πρώτες πέντε αγωνιστικές;

«Είμαστε ευχαριστημένοι από τη μέχρι τώρα πορεία μας, όμως κανένας δεν θα θυμάται τι κάναμε τον Σεπτέμβριο ή τον Δεκέμβριο, αν δεν είμαστε ψηλά τον Μάιο. Θέλουμε να παραμείνουμε προσγειωμένοι και να κερδίζουμε όλα τα παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλες ομάδες, πιο ώριμες αλλά στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν με σκληρή δουλειά. Δώσαμε μόλις πέντε παιχνίδια και ξέρουμε ότι μπροστά μας έχουμε μια μεγάλη διαδρομή. Μπροστά μας έχουμε σκληρή δουλειά και μόνο έτσι μπορούμε να ελπίζουμε. Υπάρχουν πολύ καλές ομάδες, όπως είναι ο Απόλλων, ο ΑΠΟΕΛ, η ΑΕΚ, αλλά έχουμε κι εμείς τις δικές μας πιθανότητες. Ξέρω ποια είναι η ΑΕΛ, ξέρω πόσο περήφανος είναι ο κόσμος της και προσωπικά θέλω πολύ να κάνουμε ξανά περήφανους τους οπαδούς μας. Από το 2014 αυτή η ομάδα ταλαιπωρείται και εμείς θέλουμε να κάνουμε μια νέα αρχή, να προχωρήσουμε ενωμένοι και όπου μας βγάλει ο δρόμος. Η ΑΕΛ ήταν πάντα ο κόσμος της και γι’ αυτόν αγωνίζονται οι ποδοσφαιριστές της».

Διαβάστε επίσης: «Το έλεγα όταν ήμουν στον Απόλλωνα και βλέπετε πως ήρθαν τα πράγματα»

-Ναι, αλλά ο κόσμος είναι ακόμη μακριά. Εσύ πώς το βλέπεις;

«Είναι κρίμα, ποδόσφαιρο χωρίς κόσμο δεν υπάρχει. Είδατε εσείς να παίζουν καλή μπάλα σε άδεια γήπεδα οι ποδοσφαιριστές; Όλοι ασχολούνται με αυτό το θέμα αλλά πρέπει να το δούμε πιο ζεστά, πριν είναι αργά. Κάποιοι πρέπει να κάνουν κάτι, ίσως ο ΚΟΑ. Ο κόσμος είναι που μεγαλώνει το ποδόσφαιρο, εμείς είμαστε υπηρέτες του αλλά χωρίς κόσμο δεν πάει κανείς πουθενά. Μακάρι να έλθει πίσω ο κόσμος μας, θα μας δώσει επιπλέον δύναμη».

-Πολλοί λένε πως δεν θα αντέξετε και ότι υπάρχουν ομάδες πιο έτοιμες από την ΑΕΛ. Ποια η δική σου θέση;

«Ναι, ναι, ακούω διάφορα. Κάποιες ομάδες είναι πιο έτοιμες και λογικά είναι και τα φαβορί. Είμαστε στην αρχή και ο στόχος της δικής μας ομάδας είναι η Ευρώπη, αλλά επαναλαμβάνω πως για μένα έχει σημασία να κάνουμε περήφανους τους οπαδούς μας. Θα δούμε στο τέλος, πού θα έχουμε φτάσει».

Διαβάστε επίσης: Ταλέντα με παρόν και πολύ μέλλον

-Κάποιοι έλεγαν πως το ματς με την Ανόρθωση ήταν κριτήριο, τώρα αναφέρονται σε αυτό με τον ΑΠΟΕΛ, που ακολουθεί. Εσύ πώς απαντάς;

«Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Μήπως ήταν εύκολο παιχνίδι με τον Ερμή ή με τη Δόξα; Δεν υπάρχουν ντέρμπι και εύκολα παιχνίδια. O ΑΠΟΕΛ σίγουρα είναι πολύ καλή ομάδα και θέλω να πω ένα respect σε ό,τι έχει πετύχει, αλλά είμαστε κι εμείς καλή ομάδα».

-Ήλθες σε δύσκολους καιρούς στην ΑΕΛ, ήσουν αρχηγός της, ρίζωσες εδώ. Τώρα που κρατάς την τύχη της ομάδας στα χέρια σου πώς αισθάνεσαι;

«Για μένα ήταν τιμή που αγωνίστηκα σε αυτή την ομάδα. Οι στιγμές και οι συγκινήσεις ήταν φανταστικές. Η ΑΕΛ είναι κομμάτι από τη ζωή μου και ευχαριστώ τον σύλλογο για όσα μου έδωσε. Η οικογένειά μου είναι εδώ και μακάρι να ζήσουμε κι άλλες όμορφες στιγμές. Ο πρόεδρος μου έδωσε την ευκαιρία να είμαι ο πρώτος προπονητής και δεν είναι κάτι απλό. Η ΑΕΛ είναι μεγάλος και ιστορικός σύλλογος και οι ευθύνες πολλές, γι’ αυτό και δίνω όλες μου τις δυνάμεις για να είμαστε ψηλά».

Διαβάστε επίσης: Η συμβολή των Κέρκεζ και διοίκησης

Υπάρχει κάποιο μυστικό στη φετινή πορεία της ΑΕΛ;

«Για μένα κάποια πράγματα είναι απλά. Δουλειά και καλό κλίμα στα αποδυτήρια και στις προπονήσεις. Όποιος δουλεύει ανταμείβεται και αυτό το γνωρίζουν οι ποδοσφαιριστές μου. Πιστεύω ότι είμαι δίκαιος. Κανένας δεν είναι υπεράνω της ομάδας. Είμαι φίλος με τους παίκτες, αλλά μέσα στο γήπεδο ο καθένας πρέπει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Βοηθούν όλοι, ο πρόεδρος είναι δίπλα μας και νοιάζεται πολύ. Ο κ. Σοφοκλέους αγαπά την ομάδα και έχει με όλους μας μια ιδιαίτερη σχέση. Εγώ τον γνωρίζω από το 2007 που ήλθα στην ΑΕΛ. Ξέρω τι έχει κάνει γι’ αυτή την ομάδα. Τώρα είναι πιο κοντά, έχουν βελτιωθεί τα πάντα και οι παίκτες έχουν στήριξη».

-Είσαι ευχαριστημένος από το θέαμα που προσφέρει η ομάδα σου;

«Μπορούμε και καλύτερα. Είμαστε νέα ομάδα, θέλω να δείχνουμε σε κάθε παιχνίδι καλό πρόσωπο μέχρι να φτάσουμε σε μια σταθερότητα, για να μπορούμε να κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον».

Διαβάστε επίσης: Η «πειθαρχία» και το… καλοκουρδισμένο ρολόι

-Η ομάδα σου σκοράρει, δεν παίζει μόνο καλή άμυνα. Τι ζητάς μέσα από τα παιχνίδια;

«Θέλουμε πιο πολλή κατοχή της μπάλας και η άμυνα να ξεκινά από την πίεση στον αντίπαλο. Είμαστε μια νέα ομάδα και με χαμηλό προϋπολογισμό, αλλά για μας έχει σημασία να κάνουμε σωστή δουλειά στο γήπεδο».

-Υπάρχουν και νέα παιδιά, όπως οι Ζντραφκόφσκι, Πρόσεκ, είναι και ο Γερολέμου…

«Είναι πολύ σημαντικό ότι έχουμε παίκτες με ταλέντο, αλλά δεν μπορούν οι μικροί να μπουν και να βοηθήσουν αν η ομάδα δεν είναι καλή και δεν έχουν δίπλα τους καλούς συμπαίκτες. Για μένα όλοι είναι ίσοι. Υπάρχει ταλέντο και κανένας δεν χάνεται. Εγώ χαίρομαι που αυξήσαμε τον συναγωνισμό στην ομάδα. Θα βοηθήσει πολύ και τους νεαρούς και τους πιο έμπειρους».

-Έχεις σκεφτεί και έχεις μιλήσει με τον πρόεδρο για ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο;

«Ναι, έχουμε μιλήσει αλλά είναι νωρίς. Μπορεί να μην πάρουμε τέσσερις αλλά δύο που να μας βοηθήσουν άμεσα. Είναι όμως νωρίς, κοιτάμε πρώτα τα παιχνίδια που έχουμε να δώσουμε».

-Ποιες ομάδες πιστεύεις ότι έχουν τις πιο πολλές δυνατότητες για τον τίτλο;

«Έχουν προβάδισμα, ο ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων και η ΑΕΚ, αφού είναι κτισμένες σωστά τα τελευταία χρόνια».

Διαβάστε επίσης: Κέρκεζ: «Είχαμε στόχο να πάμε Ευρώπη, λυπάμαι για τον κόσμο»

-Μπορούν τα απρόοπτα να επηρεάσουν την ομάδα σας ή τους αντιπάλους σας; 

«Ναι, υπάρχουν και απρόοπτα, όπως είναι οι τραυματισμοί και άλλες ατυχίες ή συγκυρίες. Αυτό που με αφήνει ικανοποιημένο είναι το επίπεδο της διαιτησίας. Δεν έχουν γίνει σοβαρά λάθη και γενικά πάμε καλά».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ