aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚέρκεζ: «Καμία έκπτωση για Στραχίνια. Σέβεται την Κύπρο, δίκαιοι μαζί του»

Κέρκεζ: «Καμία έκπτωση για Στραχίνια. Σέβεται την Κύπρο, δίκαιοι μαζί του»

Περιζήτητος για δύο λόγους είναι στην Βοσνία ο Ντούσαν Κέρκεζ. Η πρωταθληματική πορεία που κάνει η ΑΕΛ με αυτόν στον πάγκο έκανε τους συμπατριώτες του να τον αναζητήσουν, ενώ επιπλέον κίνητρο να σηκώσουν το τηλέφωνο και να επικοινωνήσουν με τον προπονητή της ΑΕΛ αποτελεί το γεγονός ότι η εθνική Βοσνίας προσέλαβε τον Ιβάηλο Πέτεφ με τον οποίο ο Κέρκεζ συνεργάστηκε στην ΑΕΛ.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα reprezentacija.ba o 44χρονος τεχνικός αναφέρθηκε και στην πορεία του γιου του Στραχίνιο, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει καμία έκπτωση ως προς την εξέλιξή του. Αντίθετα επιβάλλεται να δουλεύει περισσότερο από τους υπόλοιπους για να πάρει ευκαιρίες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Για την πορεία πρωταθλητισμού που κάνει η ΑΕΛ και την κορυφή στη βαθμολογία, είπε: «Είναι έκπληξη αν υπολογίσουμε ότι η ΑΕΛ δεν ανήκει στις πρώτες ομάδες του κυπριακού ποδοσφαίρου όσον αφορά το μπάτζετ. Έχουμε το έβδομο μεγαλύτερο, αλλά υπάρχει πλάνο. Ο πρόεδρος σκέφτεται τα πάντα. Καταφέραμε να κάνουμε μια καλή ομάδα χωρίς να ξοδέψουμε πολλά. Θα ήταν τέλειο αν κερδίσουμε τον τίτλο, αλλά δεν υπάρχει εφυσηχασμός, υπάρχει ακόμη αρκετός δρόμος και τα πλέι οφ όπου θα διεξαχθούν δέκα ματς».

Για το γεγονός ότι προπονεί την πρώτη ομάδα της ΑΕΛ από τον Μάρτη του 2018 με θετικά αποτελέσματα, ανέφερε: «Μπορώ να είμαι ικανοποιημένος με το πως εξελίσσεται η προπονητική μου καριέρα μέχρι τώρα. Το 2018-19 κέρδισα και το κύπελλο με την ΑΕΛ».

Μπορεί ένας παίκτης να γίνει πλούσιος με καριέρα στην Κύπρο; «Δεν υπάρχει κοινή απάντηση σε αυτό. Κατά τη γνώμη μου μπορείς να πάρεις αρκετά καλά λεφτά εδώ, υπάρχουν ποδοσφαιριστές που παίρνουν καλά λεφτά, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που έρχονται εδώ μόνο όταν θα πάρουν χρήματα. Ξέρετε, η Κύπρος είναι μια όμορφη χώρα να ζεις, το κλίμα είναι ιδανικό και δεν υπάρχουν μεγάλες αποστάσεις. Θα πάρω σαν παράδειγμα τον Ντανιέλ Πράνιτς που ήρθε στην Κύπρο και ενώ πριν αγωνίστηκε σε Μπάγερν, Σπόρτινγκ και Παναθηναϊκό. Βρήκε την ηρεμία του εδώ. Τώρα είναι προπονητής στη Β’ κατηγορία».

Για το ότι υπάρχουν κι άλλοι Βόσνιοι στην ΑΕΛ, σημείωσε: «Το καλοκαίρι έφερα τον Γκόρνταν Μπουνόζα που έπαιξε για τις μικρές εθνικές ομάδες της Βοσνίας. Είναι ένας έμπειρος παίκτης, πέρασε πολλά και σίγουρα μπορεί να μας βοηθήσει. Δυστυχώς είχε ένα τραυματισμό αρκετά νωρίς, είχε προβλήματα με την μέση του, αλλά μετά από τρεις μήνες ξεκίνησε να παίζει και πάλι. Ο γιος μου ο Στραχίνια είναι επίσης στην πρώτη ομάδα. Πάντα προσπαθούμε να βγάζουμε μερικούς παίκτες από την δεύτερη ομάδα στην έναρξη της σεζόν. Ήταν ο τέταρτος στόπερ, άρχισε να παίρνει ευκαιρίες στην απουσία κάποιων παικτών και στο τέλος τα κατάφερε. Δεν είναι εύκολο ούτε γι’ αυτόν, ειδικά από τη στιγμή που ο πατέρας του είναι προπονητής, πάντα πρέπει να αποδεικνύει περισσότερο τον εαυτό του. Το γήπεδο είναι ο καθρέφτης, δεν υπάρχει καμία έκπτωση γι’ αυτόν».

Ο Στραχίνια παίζει στις μικρές εθνικές της Κύπρου, ενώ ο Ντούσαν στην εθνική Βοσνίας… «Ναι, ήδη έπαιξε αρκετά παιχνίδι για τις μικρές εθνικές ομάδες της Κύπρου. Αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, ίσως να κάνει καλύτερη καριέρα από εμένα, εξαρτάται απ’ αυτόν. Τώρα εάν θα αγωνιστεί για την Βοσνία δεν θα ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα. Είναι εύκολο να αποφασίσει, αν φτάσει πρώτα στο κατάλληλο επίπεδο. Προς το παρόν σέβεται τη χώρα όπου έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα, στην Κύπρο είναι πολύ δίκαιοι μαζί του και θα δούμε τι θα γίνει».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ