aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚέρκεζ: «Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα τρέξω για χρήματα»

Κέρκεζ: «Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα τρέξω για χρήματα»

Απόλυτα προσηλωμένος στην ΑΕΛ και στους στόχους που έθεσε με τον Ανδρέα Σοφοκλέους δηλώνει ο Ντούσαν Κέρκεζ. Ο Βόσνιος τεχνικός των γαλαζοκιτρίνων σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sportsport.ba της Βοσνίας μίλησε για την πορεία της ΑΕΛ στο φετινό πρωτάθλημα, σημείωσε ότι η ομάδα του έχει τον έβδομο μεγαλύτερο προϋπολογισμό στη χώρα και αναφέρθηκε στην πρόσληψη του Ιβάιλο Πέτεφ στην εθνική Βοσνίας και τη συνεργασία που είχαν στη λεμεσιανή ομάδα.

Ερωτηθείς για τα μελλοντικά του σχέδια ο Ντούσαν Κέρκεζ δεν έκρυψε ότι έχει ως στόχο να προπονήσει ομάδα σε ένα ισχυρότερο πρωτάθλημα, όμως για την ώρα απέκλεισε το ενδεχόμενο να πάει σε αραβικές χώρες για το χρήμα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Κύριε Κέρκεζ, τα πηγαίνετε καλά αυτή τη σεζόν; «Θα έλεγα καταπληκτικά, είμαστε στην κορυφή, αγωνιζόμαστε για τον τίτλο, αν και πριν από την έναρξη της σεζόν δεν ήταν αυτός ο στόχος μας. Κερδίσαμε επίσης το Κύπελλο το 2019, οπότε μπορώ να είμαι ικανοποιημένος. Είμαστε η ομάδα με τον  έβδομο μεγαλύτερο προϋπολογισμό στην Κύπρο, έτσι τα αποτελέσματά μας μπορούν να χαρακτηριστούν ως εκπληκτικά».

Πόσος είναι ο προϋπολογισμός της ΑΕΛ εάν αυτό δεν είναι μυστικό; «Γιατί να είναι μυστικά, είναι γνωστό εδώ πόσα χρήματα έχουν οι σύλλογοι στη διάθεσή τους. Συγκεκριμένα, η ΑΕΛ ξοδεύει περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ ετησίως για μισθούς. Όταν λέω δύο εκατομμύρια ευρώ, εννοώ καθαρούς μισθούς. Ομόνοια, Ανόρθωση, ΑΕΚ Λάρνακας, Απόλλων δίνουν για μισθούς περίπου 5 έως 7 εκατομμύρια ευρώ».

Αν δούμε τι γίνεται σε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, τότε μπορούμε να πούμε ότι οι προϋπολογισμοί στην Κύπρο δεν είναι τόσο μεγάλοι; «Συμφωνώ, αλλά το ποδόσφαιρο εδώ έχει κάποια άλλα πλεονεκτήματα. Πολλοί καλοί παίκτες έρχονται στην Κύπρο, δεν θα πω στα τελευταία χρόνια της καριέρας τους, αλλά ας πούμε πιο έμπειροι. Γνωρίζουν ότι θα κερδίσουν λιγότερα χρήματα, αλλά έχουν ιδανικές συνθήκες διαβίωσης, ειδικά για τις οικογένειες τους. Είναι ιδανικό να ζεις μια ήσυχη ζωή και χωρίς μακρινές αποστάσεις».

Είπατε στην αρχή της συνομιλίας ότι ο τίτλος δεν ήταν ο στόχος σας, έχει ανοίξει η όρεξή σας τώρα; «Όχι, καθόλου. Ο στόχος είναι να πάμε στην Ευρώπη και αν στο τέλος το κερδίσουμε, μπορούμε να πούμε ότι η σεζόν ήταν επιτυχής. Είμαστε δύο βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση και είναι σίγουρο ότι θα προσπαθήσουμε να φτάσουμε τον τίτλο. Αλλά το ευρωπαϊκό εισιτήριο είναι το κύριο καθήκον για εμάς».

Πώς αντέχετε την πίεση γιατί είναι γνωστό ότι οι άνθρωποι στην Κύπρο είναι «τρελοί» για το ποδόσφαιρο: «Η πίεση είναι τεράστια εδώ. Μερικοί σκάφτονται ότι “θα είναι λίγο πιο εύκολο τώρα γιατί παίζεται χωρίς οπαδούς”, αλλά νιώθεις ξανά ότι την πίεση στην ατμόσφαιρα. Οι οπαδοί δεν ενδιαφέρονται για τον προϋπολογισμό ή τι ομάδα έχεις. Θέλουν να κερδίσεις, όπως και οι πρόεδροι των συλλόγων».

Είναι λιγότερο γνωστό στο βοσνιακό κοινό ότι συνεργαστήκατε με τον νέο προπονητή της εθνικής μας ομάδας, τον Ιβάιλο Πέτεφ. Τι εμπειρίες έχετε από εκείνη την περίοδο; «Υπέροχες. Ο Ιβάιλο είναι ένας καλός προπονητής, ανοιχτός στην επικοινωνία. Συχνά ακολούθησα τη δουλειά του και μπορώ να σας πω ότι έχω υπέροχες αναμνήσεις από εκείνη την περίοδο. Η ΑΕΛ έπαιξε υπέροχα με τον Πέτεφ, παλέψαμε με τον ΑΠΟΕΛ για τον τίτλο. Είχαμε μια καλή συνεργασία και του εύχομαι ό,τι καλύτερο στον πάγκο της εθνικής ομάδας».

Τέλος, οι φιλοδοξίες σας. Είμαι βέβαιος ότι σκέφτεστε το μέλλον σας… «Έχω συμβόλαιο με την ΑΕΛ μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν. Τώρα σκέφτομαι να κερδίσω το ευρωπαϊκό εισιτήριο και πραγματοποιήσω τα σχέδια που έκανα με τον πρόεδρο του συλλόγου. Για το μέλλον; Ειλικρινά, η επιθυμία μου είναι να οδηγήσω έναν σύλλογο σε ένα ισχυρότερο πρωτάθλημα. Τώρα είμαι στην ΑΕΛ, τα πάω καλά και θα δούμε τι θα συμβεί σε μερικά χρόνια. Βήμα προς βήμα, δεν θέλω να πηδήξω τα σκαλιά. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, δεν θα τρέξω για χρήματα, οπότε το πλάνο μου είναι να εργαστώ στην Ευρώπη. Είμαι νέος και τα χρήματα θα έρθουν, οπότε ίσως στο τέλος της καριέρας μου θα πήγαινα σε μια αραβική χώρα ή κάτι τέτοιο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ