aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚέιν, ο λεοντόκαρδος! (video)

Κέιν, ο λεοντόκαρδος! (video)

Το… χάρισμα να τρελαίνει φίλους και εχθρούς πιστοποίησε σε ακόμα μία περίπτωση η Αγγλία, αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Σκωτία. Η ομάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ έδειχνε ότι με το γκολ του Τσάμπερλεϊν στο 70′ θα «καθάριζε» το ματς, αλλά όταν πρόκειται για Αγγλία τίποτα δεν είναι σίγουρο μέχρι και τη λήξη του αγώνα, γεγονός που αποδείχθηκε. Συγκεκριμένα, ο άσος της Άρσεναλ που είχε περάσει ως αλλαγή στο 65′ αντί του Ράσφορντ, με ωραία ατομική ενέργεια από τα δεξιά μπήκε μέσα στην περιοχή και με αριστερό αιφνιδίασε τον Γκόρντον, ανοίγοντας το σκορ.

Ωστόσο, αν και πολλοί πόνταραν ότι όλα είχαν τελειώσει, ήρθε η εκτελεστική δεινότητα του Γκρίφιθς. Ο άσος της Σέλτικ με δύο αριστουργηματικά χτυπήματα φάουλ στο 87′ και το 90′ γύρισε τούμπα τον αγώνα, ρίχνοντας τα «λιοντάρια» στο καναβάτσο απειλώντας τους ευθέως με την πρώτη τους ήττα στα προκριματικά. Με τη σειρά τους, όμως, οι Σκωτσέζοι υπολόγιζαν χωρίς τον Χάρι Κέιν

Ο επιθετικός της Τότεναμ φορώντας για πρώτη φορά στην καριέρα του το περιβραχιόνιο του αρχηγού, εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Στέρλινγκ και με ιδανικό πλασέ έκανε στο 93′ το 2-2, χαρίζοντας τον βαθμό στην ομάδα του.

Με αυτόν τον βαθμό, η Αγγλία εξακολουθεί να μην απειλείται για την υπόθεση της 1ης θέσης, αφού είναι στο +3 από τη Σλοβενία (που επικράτησε της Μάλτας με 2-0), ωστόσο περιμένει το αποψινό ματς της Σλοβακίας στη Λιθουανία.

Σε περίπτωση που οι Σλοβάκοι επικρατήσουν, τότε θα σκαρφαλώσουν στη 2η θέση και θα μειώσουν τη διαφορά στους 2 από την Αγγλία. Την ίδια στιγμή η Σκωτία έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να διεκδικήσει –έστω και μαθηματικά- τη 2η θέση και πλέον ελπίζει σε απανωτά θαύματα και δική της αγωνιστική ανάσταση.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου

Σκωτία-Αγγλία 2-2
(87’, 90’ Γκρίφιθς – 70’ Τσάμπερλεϊν, 90’+3’ Κέιν)

Σλοβενία-Μάλτα 2-0
(45’+2’ Ίλιτσιτς, 84’ Νοβάκοβιτς)

Η βαθμολογία

1. Αγγλία 13 (10-2) 14
2. Σλοβενία 11 (6-3) 11
3. Σλοβακία 9 (10-3) *αγώνα λιγότερο
4. Σκωτία 8 (9-10)
5. Λιθουανία 5 (5-9) *αγώνα λιγότερο
6. Μάλτα 0 (2-15)

Η επόμενη (7η) αγωνιστική:

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου

Λιθουανία-Σκωτία (21:45)
Μάλτα-Αγγλία (21:45)
Σλοβακία-Σλοβενία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ