aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚατσαβάκης: Το έπος, η εισήγηση για Τιμούρ και τα παρατράγουδα επί Παντελή

Κατσαβάκης: Το έπος, η εισήγηση για Τιμούρ και τα παρατράγουδα επί Παντελή

«Μέλι» έσταξε ο Νίκος Κατσαβάκης για τον Τιμούρ Κετσπάγια. Ο Ελλαδίτης παλαίμαχος άσος της Ανόρθωσης και νυν πρόεδρος του Πανσερραϊκού χαρακτήρισε τα χρόνια του στην ομάδα της Αμμοχώστου ως τα καλύτερα της ποδοσφαιρικής του καριέρας. Όσο για τη μεγαλύτερη επιτυχία; Μα φυσικά το έπος της Τραπεζούντας. Ο εκ των κορυφαίων αμυντικών που φόρεσαν τη φανέλα της «Κυρίας» στη σύγχρονη ιστορία της αναφέρθηκε, επίσης, στην ιστορική πρώτη πρόκριση κυπριακής ομάδας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και σημείωσε πως τα διοικητικά παρατράγουδα με τα «Οκτωβριανά» στην πρώτη θητεία του Ανδρέα Παντελή γκρέμισαν ότι έχτισε η ομάδα.

Ο Νίκος Κατσαβάκης στις δηλώσεις του στον Super Sport FM (104,0) εξέφρασε την άποψη πως ο Τιμούρ Κετσπάγια πρέπει να παραμείνει γι’ αρκετά χρόνια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και δήλωσε βέβαιος πως ο Γεωργιανός τεχνικός θα επαναφέρει την Ανόρθωση στις επιτυχίες.

«Είμαι στις Σέρρες μόνιμα, ασχολούμαι με τον Πανσερραϊκό την τελευταία διετία. Είμαστε στην Δ΄ Εθνική αλλά ανεβαίνουμε και με την αναδιάρθρωση του χρόνου θα είμαστε στην Β΄ Εθνική», ανέφερε αρχικά ο Ελλαδίτης κεντρικός αμυντικός και ακολούθως εξήγησε πως προέκυψε η εμπλοκή του στα διοικητικά του Πανσερραϊκού: «Τελειώνοντας το ποδόσφαιρο άρχισα τα διπλώματα προπονητικής στην Κύπρο. Προέκυψε μια κατάσταση στην ομάδα υπό το μηδέν, οπότε μπήκαμε μπροστά κάποιοι Σερραίοι και την τελευταία διετία κάνουμε βήματα προόδου. Είναι αντικείμενο το οποίο γνώριζα σαν ποδοσφαιριστής, ακολούθησα προπονητής και τώρα πρόεδρος», είπε και σημείωσε πως ο Πανσερραϊκός είναι ιστορική ομάδα και υπάρχει όραμα για επιστροφή του στη Σούπερ Λίγκα.

Προπονητής της ομάδας είναι ο Άγγελος Διγκόζης, ο οποίος αγωνίστηκε στο παρελθόν στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. «Είμαστε αρκετά ευχαριστημένοι με τον Άγγελο. Είμαστε πρώτοι με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο και μάλιστα αήττητοι», υπογράμμισε ο Κατσαβάκης και αποκάλυψε πως πρωτοήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό του Διγενή το 2002.

«Ήμουν στον Πανσερραϊκό και τελείωσε το συμβόλαιό μου. Ήταν η ομάδα του Διγενή στο Πήλιο, έκανα δοκιμαστικά, άφησα καλές εντυπώσεις και γρήγορα με κλείσανε».

Ήσουν σε μια καλή διετία του Διγενή και ήρθε η μεταγραφή στην Ανόρθωση: «Το πρώτο βήμα ήταν ο Διγενής, δεν έκανε πρωταθλητισμό, στόχος ήταν να σωθεί και ήταν ρομαντικά και ωραία χρόνια. Ήμουν κι εγώ νεαρός. Το επόμενο βήμα ήταν η Ανόρθωση που ήταν το πιο σημαντικό βήμα στην καριέρα μου. Με σημάδεψε η παρουσία μου στην Ανόρθωση».

Μαζί με τον Πουρσαϊτίδη πήγατε στην Ανόρθωση; «Ναι, μαζί πήγαμε καλοκαίρι του 2004».

Πήρατε εκείνο το πρωτάθλημα του 2005: «Τα πήραμε όλα, πρωτάθλημα το 2005, Κύπελλο το 2007, πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ το 2008. Η ομάδα στην πρώτη χρονιά είχε πολλά οικονομικά προβλήματα αλλά πήραμε το πρωτάθλημα. Η ομάδα δημιουργήθηκε από το μηδέν τότε και ακολούθησαν μεγάλες διακρίσεις».

Με προπονητή τον Τιμούρ Κετσπάγια τότε: «Λέω τα καλύτερα για τον Τιμούρ και σαν προπονητή και σαν άνθρωπο. Είναι τεράστιο κεφάλαιο για την Ανόρθωση. Έφυγε ο Τιμούρ και η ομάδα δεν πήρε τίτλο. Είναι ένας άνθρωπος που ζει και αναπνέει γι’ αυτή την ομάδα. Πήγε σε μεγάλες ομάδες στο εξωτερικό και τώρα που γύρισε είναι το σημαντικότερο για την Ανόρθωση να επενδύσει σε αυτό τον άνθρωπο για πολλά χρόνια».

Για τον κόσμο της Ανόρθωσης: «Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος πληγώθηκε αρκετά αλλά με τον Τιμούρ στο τιμόνι είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα βρει τον δρόμο της. Είναι ο Τιμούρ και πρέπει να μείνει για πολλά χρόνια στην ομάδα».

Ποιες θεωρείς σημαντικότερες επιτυχίες σου; «Η κάθε μια έχει ξεχωριστή σημασία. Η πρόκριση επί της Τραπεζούντας ήταν κάτι πρωτόγνωρο, υπήρχαν δυνατά και έντονα συναισθήματα και μια διαφορά δυναμικότητας την οποία καλύψαμε με το πάθος και την ανάγκη για να πάρουμε αυτή την πρόκριση, το πήραμε πατριωτικά. Ήταν μια δυνατή στιγμή για την ιστορία της Ανόρθωσης».

Για την χρονιά του Τσάμπιονς Λιγκ: «Στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008 η ομάδα έπαιξε καλά αλλά ήταν και τυχερή και στις κληρώσεις. Πρώτα η Πίουνικ, μετά η Ραπίντ και μετά ο Ολυμπιακός. Υπήρχαν άλλα μεγαθήρια στα πλέι οφ. Ο Ολυμπιακός ήταν στα μέτρα μας και το πιστέψαμε. Πήραμε σημαντικό σκορ στην έδρα μας και με μια καλή παρουσία στην Αθήνα πανηγυρίσαμε μια τεράστια επιτυχία. Στους ομίλους τα πήγαμε αρκετά καλά. Πήγαμε και είχαμε δυνατή παρουσία, είδαμε στα μάτια όλους τους αντιπάλους. Αν δεν γίνονταν τα παρατράγουδα τα διοικητικά θα μιλούσαμε διαφορετικά σήμερα. Θα μπορούσε η ομάδα να χτίσει στις επιτυχίες αλλά δυστυχώς δεν έγινε αυτό. Ότι χτίσαμε, γκρεμίστηκε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ