aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚατηγορούμενος για διαφθορά ο Μπεκενμπάουερ

Κατηγορούμενος για διαφθορά ο Μπεκενμπάουερ

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς της Ελβετίας έχουν αρχίσει έρευνα κατά του Φραντς Μπεκενμπάουερ και άλλων τριών στελεχών του γερμανικού ποδοσφαίρου για απάτη και ξέπλυμα χρήματος αναφορικά στην ανάθεση της τελικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 στη Γερμανία, όπως ανακοίνωσαν σήμερα οι ελβετικές αρχές.

«Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας έχει ανοίξει ποινική διαδικασία σε σχέση με τη Γερμανική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (DFB). Οι ύποπτοι ήταν μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της οργανωτικής επιτροπής για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στη Γερμανία» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Εκτός του θρύλου του γερμανικού ποδοσφαίρου, στο «στόχαστρο» της έρευνας βρίσκονται επίσης οι Χορστ Ρούντολφ Σμιτ, Τέο Τσβάντσιγκερ και Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας γνωστοποίησε ότι συνεργάζεται με τις αρμόδιες αρχές σε Γερμανία και Αυστρία και πως σήμερα πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονοι έλεγχοι για αποδείξεις σε οκτώ τοποθεσίες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ