aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚατήφεια και προβληματισμός στον Απόλλωνα

Κατήφεια και προβληματισμός στον Απόλλωνα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το γκολ που ήθελε ο Απόλλων ήλθε νωρίς, στο 10’ από τον Μάγκλιτσα, αλλά έμεινε αναξιοποίητο. Δεν υπήρξε η ανάλογη αντίδραση στη συνέχεια απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, η καλή χημεία δεν παρουσιάστηκε ποτέ στον βαθμό που την είχαμε δει σε άλλα παιχνίδια. Και από ένα λάθος, ενώ η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή είχε την μπάλα στην κατοχή της, έγινε το 1-1 (21’). Η ισοφάριση έριξε την ψυχολογία, με τους κυανόλευκους να  πνίγονται στο άγχος και να μην έχουν αντίδοτο ώστε να δημιουργήσουν ευκαιρίες.

Διαβάστε επίσης: «Όσο οι λέξεις σχηματίζουν προτάσεις και όσο υπάρχει μελάνι…»

Ο ρυθμός χάθηκε και για πρώτη φορά έγιναν τόσα πολλά λάθη. Αυτό που όφειλαν να καταθέσουν οι ποδοσφαιριστές, ήταν πάθος και αυταπάρνηση. Δεν τα είχαν στον υπέρτατο βαθμό, όπως άρμοζε στη σημασία του αγώνα.  Όλοι πίστεψαν πως η ανάπαυλα του ημιχρόνου θα έφερνε και την ανασύνταξη της ομάδας. Αντί αυτού όμως ο Απόλλων συνέχισε στο ίδιο μοτίβο, να περιμένει πότε θα δεχθεί και άλλο γκολ. Κάτι που έγινε στο (62’). Από εκείνο το σημείο οι κυανόλευκοι αντιλήφθηκαν πως η κατάσταση ήταν δύσκολη.

Διαβάστε επίσης: «Έπνιξαν» τη στεναχώρια τους με πασίγνωστο λαϊκό άσμα! (vid)

Οι μέσοι Άλεφ και Σατσέτι, δεν κέρδισαν ποτέ μέτρα που θα οδηγούσαν την ομάδα τους στην αντίπαλη εστία. Οι ποδοσφαιριστές του Αυγουστή ήταν νευρικοί και χωρίς καθαρό μυαλό διευκόλυναν τον αντίπαλό τους να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Στη συνέχεια δεν παίχθηκε και το καλύτερο ποδόσφαιρο, αλλά ήταν ένα γεγονός που δεν μπορούσε να αποφευχθεί, καθώς ο ΑΠΟΕΛ κοιτούσε το ρολόι και το πώς θα έφευγε νικητής. Ο Ρομπέρζ είχε τη μεγάλη ευκαιρία στις καθυστερήσεις να ισοφαρίσει, αλλά από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω από τα δοκάρια.

Ο Απόλλων έχασε για τρίτη φορά φέτος. Αν και με τις λιγότερες ήττες στο πρωτάθλημα, έχει βρεθεί στο -1 από την κορυφή, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος. Έχασε το πλεονέκτημα καθώς ακόμη και με ισοπαλία προχθές θα έμενε πρώτος και πολύ δύσκολα θα κατέβαινε από την πρώτη θέση. Δύο εικοσιτετράωρα, δεν είναι αρκετά για να καθαρίσει στο μυαλό και να αξιολογηθεί σωστά το τι έφταιξε κι ο Απόλλων ηττήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Αντιδράσεις Απολλωνιστών: «Ποιος διαιτητής τζαι πελλάρες;»

Μάλλον έχασε το προβάδισμα, γιατί δεν θα έπρεπε να πάει στο ΓΣΠ με δύο μόνο βαθμούς διαφορά από τον αντίπαλο. Προ εβδομάδων ήταν στο +3. Έχασε όμως από την ΑΕΚ στη Λάρνακα (0-3) και το πλεονέκτημα χάθηκε. Οι φίλοι του Απόλλωνα είναι περήφανοι για την ομάδα τους και όσα τους χάρισε στην τρέχουσα σεζόν. Τίποτε δεν έχει τελειώσει, όμως είναι εμφανές το αίσθημα της πίκρας πως οι ποδοσφαιριστές σε δύο κορυφαία ματς δεν ανταποκρίθηκαν.

Να μη χαθεί η πίστη στην ομάδα

Καμιά προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Ο Απόλλων έχει άλλα δύο ματς στο πρωτάθλημα και καλείται να τα δώσει όλα περιμένοντας πως θα έλθει ένα στραβοπάτημα του ΑΠΟΕΛ. Παράλληλα, ό,τι και αν συμβεί επιβάλλεται να διατηρηθεί η πίστη στην ομάδα καθώς ακολουθεί ο τελικός κυπέλλου στις 16 Μαΐου. Και δεν θέλουν στον Απόλλωνα η σεζόν να τελειώσει χωρίς τρόπαιο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ