aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι και τρεις βαθμοί για την ΑΕΚ

Κάτι παραπάνω από ένα ντέρμπι και τρεις βαθμοί για την ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Εδώ και εβδομάδες η ΑΕΚ ψάχνει την αγωνιστική της ανάσταση. Εβδομάδα με εβδομάδα εκφράζεται από τις τάξεις του συλλόγου της Λάρνακας η αισιοδοξία ότι θα μπει ένα τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα. Σήμερα, κόντρα στον Απόλλωνα, έχει να δώσει άλλο ένα δύσκολο και απαιτητικό παιχνίδι. Ένα παιχνίδι στο οποίο έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, θα πρέπει να βγάλουν οι ποδοσφαιριστές κάτι παραπάνω από το 100%.

Η ΑΕΚ βρίσκεται σε οριακό σημείο και αν δεν συνέλθει αμέσως, θα θέσει σε κίνδυνο ακόμη και την είσοδό της στην πρώτη εξάδα της β’ φάσης του πρωταθλήματος. Γι’ αυτό και ο σημερινός αγώνας είναι σημαντικός και κρίσιμος από κάθε άποψη. Κυρίως για να μπει ένα τέλος σε ένα αρνητικό σερί που έχει χρόνια να βιώσει η ομάδα, μα και για να αλλάξει επιτέλους το κλίμα και η ψυχολογία στα αποδυτήρια.

Αγωνιστικά, για μία ακόμη αγωνιστική υπάρχουν σημαντικά προβλήματα. Οι Τρισκόφσκι, Αντωνιάδης και Ασούμπρε είναι εκτός αποστολής, όπως και ο Γιάννου που έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας. Αντιθέτως, οι Θωμάς Ιωάννου και Μοϊσόφ είναι πιθανό να συμπεριληφθούν στην αποστολή, εντούτοις μόνο ο πρώτος συγκεντρώνει πιθανότητες να αγωνιστεί βασικός.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Τόνιο, δεξιός μπακ ο Ιγκόρ, αριστερός ο Ιωάννου και κεντρικοί αμυντικοί οι Γκονθάλεθ και Καταλά. Στη μεσαία γραμμή θα κινούνται οι Τρουγιόλς, Χέφελ και Λαρένα. Στα «φτερά» της επίθεσης οι Ακοράν και Τέτε, ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Τολεμές.

Άλλο ένα σενάριο είναι να μείνει στον πάγκο ο Καταλά, να πάει κεντρικός αμυντικός ο Τρουγιόλς και να αγωνιστεί βασικός είτε ο Φακούντο Γκαρσία είτε ο Κάσες. Με το σκεπτικό όμως ότι ο Νάτσο Κάσες είναι με το ένα πόδι εκτός ομάδας δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού.

Αυτό που θέλει ο Αντόνι Ιραόλα από τους παίκτες του είναι να μην επιτρέψουν στον Απόλλωνα να παίξει γρήγορα, μιας και αν τα καταφέρει θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα. Η καλή λειτουργία στη μεσαία γραμμή θα είναι κλειδί για την ΑΕΚ, η οποία καλείται να κερδίσει μονομαχίες, να βγάλει πάθος και θέληση και να έχει καθαρό μυαλό στις τελικές της προσπάθειες. Κάτι που δεν είχε στα τελευταία παιχνίδια, ενώ είχε και έλλειψη δημιουργικότητας με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να σκοράρει. Αν ο Τολεμές βρεθεί στη μέρα του θα είναι πολύ σημαντικό, μιας και είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ.

Ερωτηματικό ο κόσμος…

Με τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα της ομάδας είναι λογικό να υπάρχει απογοήτευση από πλευράς κόσμου. Αυτό αναμένεται να επηρεάσει την προσέλευσή του, αν και είναι αλήθεια ότι η ομάδα τώρα είναι που χρειάζεται περισσότερο από ποτέ τη στήριξη του κόσμου της.

Γι’ αυτό τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές θέλουν να δουν τον κόσμο να στηρίζει πραγματικά την ομάδα. Αυτό θα βοηθήσει άλλωστε την ψυχολογία που έχει πέσει στο ναδίρ. Από τις 17:30 θα ανοίξουν τα ταμεία του γηπέδου και θα μπορεί ο κόσμος να προμηθευτεί εισιτήρια. Μέχρι τις 14:00 εισιτήρια θα προπωλούνται στα γραφεία του σωματείου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ