aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Καθρέφτη… καθρεφτάκι μου»

«Καθρέφτη… καθρεφτάκι μου»

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Τα τελευταία χρόνια, η ΑΕΚ κάνει τεράστια προσπάθεια για να κατακτήσει τον τίτλο. Έχει φθάσει τρεις φορές στην πηγή, αλλά δεν μπόρεσε να ξεδιψάσει, μιας και τερμάτισε στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Με τη συμπλήρωση 17 αγωνιστικών στο τρέχον πρωτάθλημα, η ομάδα της Λάρνακας βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας έχοντας μαζέψει 37 βαθμούς. Ένας αριθμός που δεν είναι ο καλύτερός της σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, αλλά ούτε αποτελεί και τη χειρότερή της συγκομιδή.

Την πρώτη χρονιά που η ΑΕΚ τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα, τη σεζόν 2014-15 δηλαδή, στις πρώτες 17 αγωνιστικές είχε μαζέψει 31 βαθμούς και βρισκόταν στην 3η θέση. Την επόμενη χρονιά είχε κάνει ρεκόρ με 42 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές και ήταν πρώτη. Πέρσι, η ομάδα με το πέρας 17 αγωνιστικών πάντοτε ήταν τρίτη, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς. Φέτος μπορεί να έχει λιγότερους βαθμούς, αλλά είναι στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 37 βαθμούς.

Βέβαια, ο Απόλλων χρωστά τρία ματς και ο ΑΠΟΕΛ δυο, επομένως τα βαθμολογικά δεδομένα θα μπορούσαν να είναι πολύ διαφορετικά. Αυτό που χρειάζεται η ΑΕΚ είναι να μπορέσει να αποφύγει στη συνέχεια εύκολες απώλειες βαθμών. Όπως για παράδειγμα αυτές που είχε με τη Νέα Σαλαμίνα και τον Ερμή. Απώλειες που στο τέλος μετρούν.

Όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος, οι παίκτες του Ιδιάκεθ έχουν πάρει άδεια για μία βδομάδα. Επιστρέφουν στις προπονήσεις στις 29 Δεκεμβρίου. Σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές έχουν φύγει από την Κύπρο μιας και θα περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων με την οικογένειά τους.

Στα μετεγγραφικά, όπως γράψαμε και τις προηγούμενες μέρες, ο Τσάβι Ρόκα κάνει σκέψεις για ενίσχυση της ομάδας με παίκτη κάτω των 22 ετών. Πρέπει όμως να είναι ένας ποδοσφαιριστής που θα είναι σε θέση να βοηθήσει σημαντικά την ομάδα για να αποκτηθεί. Δεν πρέπει να αποκλείουμε και το ενδεχόμενο να γίνει μία κίνηση και με ποδοσφαιριστή άνω των 22 ετών, φθάνει βέβαια να είναι κάτι που πραγματικά θα αξίζει τον κόπο. Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει κάποιος να αποχωρήσει από το ρόστερ και αυτό είναι κάτι που απασχολεί τον Ρόκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ