aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαθήλωσε τη Ρεάλ η Τσέλσι και… it’s coming home! (vid)

Καθήλωσε τη Ρεάλ η Τσέλσι και… it’s coming home! (vid)

Ο Τόμας Τούχελ πέρσι οδήγησε την Παρί στον τελικό του Champions League, για να αναλάβει μέσα στη σεζόν την Τσέλσι και να κάνει και με αυτήν το ίδιο φοβερό επίτευγμα. Οι Μπλε ολοκλήρωσαν τη δουλειά κόντρα στη Ρεάλ και μετά το 1-1 της Μαδρίτης, πήραν το δίκαιο 2-0 του Λονδίνου, σφραγίζοντας το πιο γλυκό ταξίδι: αυτό με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Εκεί όπου θα τους περιμένει η Μάντσεστερ Σίτι για τον τρίτο αγγλικό “εμφύλιο” τελικό στον θεσμό και δεύτερο για τους Μπλε.

Το ματς

Μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να ήταν η ομάδα που πήρε από την αρχή τα ηνία της κυκλοφορίας της μπάλας, ωστόσο η Τσέλσι ήταν πιο ουσιαστική και σίγουρα με μεγαλύτερη ενέργεια στις κινήσεις της, δείχνοντας μία ταχύτητα γρηγορότερη από τους Ισπανούς. Στο 12’ ο Κουρτουά έδειξε σε ετοιμότητα στο σουτ του Ρίντιγκερ, ωστόσο το στιγμιότυπο της βραδιάς χάρισε ο Μεντί, με την εκπληκτική επέμβαση στο 26’ σε σουτ του Μπενζεμά.

Η τιμωρία για τη χαμένη ευκαιρία της πρωταθλήτριας Ισπανίας ήρθε από το κεφάλι του Βέρνερ, που στο 28’ πήρε το ριμπάουντ από το πλασέ του Χάβερτς που χτύπησε στο δοκάρι και πολύ εύκολα σε ανυπεράσπιστη εστία άνοιξε το σκορ για τους Λονδρέζους. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου είχε πάλι πρωταγωνιστές τους Μπενζεμά και Μεντί, με τον γκολκίπερ της Τσέλσι να λέει δεύτερο εντυπωσιακό «όχι» στο 35’.

Θα περίμενε κανείς από τη Ρεάλ Μαδρίτης να μεταφέρει το παιχνίδι προς την εστία της Τσέλσι, βάζοντας περισσότερο στο παιχνίδι τον εξαφανισμένο Αζάρ, αλλά η Τσέλσι είχε τις δυνάμεις, τα τρεξίματα και τη… σπίθα, ώστε όχι μόνο να υπερασπιστεί το προβάδισμά της, αλλά και να τελειώσει την πρόκριση με δεύτερο γκολ. Μόλις στο 47’ ο Χάβερτς με κεφαλιά σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στο 53’ ο Μάουντ απέναντι από τον Κουρτουά έστειλε την μπάλα άουτ, έπειτα από ομαδική προσπάθεια των γηπεδούχων που έκρυψαν την μπάλα.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών συνεχίστηκε στο 66’ με τον Καντέ (σωτήριο τάκλιν του Βαλβέρδε), αλλά το… happy end για τους Άγγλους υπογράφηκε στο 85’. Ο «είμαι παντού και πάντα» Καντέ έκλεψε ακόμα μία μπάλα στη μεσαία γραμμή, πάσαρε στον Πούλισικ, που αν και ταλαιπωρήθηκε, βρήκε τον Μάουντ, ο οποίος με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το 2-0.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ): Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρουντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Ζορζίνιο, Τσίλγουελ, Χάβερτς, Βέρνερ (67′ Πούλισικ), Μάουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζινεντίν Ζιντάν): Κουρτουά, Νάτσο, Σέρχιο Ράμος, Μιλιτάο, Μεντί (63′ Βαλβέρδε), Καζεμίρο (76′ Ροντρίγκο), Κρόος, Μόντριτς, Βινίσιους (63′ Ασένσιο), Μπενζεμά, Αζάρ.

Σκόρερ: Βέρνερ 28′, Μάουντ 85′ / –

Κίτρινες: Ζορζίνιο, Κρίστενσεν, Μάουντ / Σέρχιο Ράμος, Νάτσο, Κρόος, Βαλβέρδε

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Στάμφορντ Μπρίτζ.

Διαιτητής: Ντανιέλε Ορσάτο (Ιταλία).

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Αλεσάντρο Τζιαλατίνι (Ιταλία).

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Φαμπιάνο Πρέτι (Ιταλία).

4ος Διαιτητής: Νταβίντε Μάσσα (Ιταλία).

VAR: Μασιμιλιάνο Ιρράτι (Ιταλία).

AVAR: Μάρκο Γκουίντα (Ιταλία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

18′ Βρίσκει δίχτυα ο Βέρνερ, υπόδειξη για οφσάιντ! Εξαιρετικά οριακή φάση αλλά όντως υπάρχει οφσάιντ.

26′ Τεράστια ευκαιρία για τη Ρεάλ Μαδρίτης! Εκπληκτικό πλασέ του Μπενζεμά από το ύψος της μεγάλης περιοχής, εντυπωσιακή επέμβαση με το ένα χέρι από τον Μεντί!

28′ ΓΚΟΛ 1-0 Με τον Βέρνερ η Τσέλσι ανοίγει το σκορ. Τσίμπημα της μπάλας από τον Χάβερτς σημαδεύοντας τελικά το οριζόντιο δοκάρι και στην επιστροφή ο Βέρνερ σε κενή εστία με το κεφάλι ανοίγει το σκορ.

35′ Νέα τεράστια ευκαιρία με τον Μπενζεμά! Κεφαλιά του Γάλλου και νέα εντυπωσιακή επέμβαση του Μεντί.

36′ Κίτρινη κάρτα στον Σέρχιο Ράμος.

39′ Κίτρινη κάρτα στον Κρίστενσεν.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

47′ Δοκάρι για την Τσέλσι! Κεφαλιά του Χάβερτς, η μπάλα στο οριζόντιο και άουτ.

60′ Τεράστια ευκαιρία για την Τσέλσι! Τετ-α-τετ Χάβερτς με Κουρτουά, κερδίζει ο Βέλγος.

63′ Αλλαγές για τη Ρεάλ. Μέσα οι Βαλβέρδε και Ασένσιο, εκτός οι Μεντί και Βινίσιους.

66′ Νέα ευκαιρία για την Τσέλσι! Αντεπίθεση τριών εναντίον δύο, ο Καντέ έκανε το πλασέ, αλλά ο Βαλβέρδε με εκπληκτικό τάκλιν έδιωξε.

67′ Εκτός ο Βέρνερ, μέσα ο Πούλισικ.

72′ Κίτρινη κάρτα στον Κρόος.

76′ Αλλαγή για τη Ρεάλ. Εκτός ο Καζεμίρο, μέσα ο Ροντρίγκο.

85′ ΓΚΟΛ 2-0 ΣΚΟΡΕΡ Ο ΜΑΟΥΝΤ! ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΟΙ ΛΟΝΔΡΕΖΟΙ! Ο Καντέ έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Πούλισικ και η πάσα στον Μάουντ μετατρέπεται σε ασίστ, με την προβολή του Άγγλου μεσοεπιθετικού.

87′ Κίτρινη κάρτα στον Μάουντ.

90′ Κίτρινη κάρτα στον Βαλβέρδε.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ