aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Καθάρισε» τη Λέστερ με ανατροπή η Σίτι

«Καθάρισε» τη Λέστερ με ανατροπή η Σίτι

Νικήτρια στη μάχη του «Etihad Stadium» αναδείχθηκε η Μάντσεστερ Σίτι, επικρατώντας με 3-1 της Λέστερ και πλησιάζοντάς την στον έναν βαθμό (38 η Σίτι, 39 η Λέστερ που παραμένει στη δεύτερη θέση), μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρώτου γύρου.

Παρότι οι «πολίτες» ξεκίνησαν καλύτερα στον αγώνα και είχαν δοκάρι με τον Ντε Μπρόινε στο 14΄ και μεγάλη ευκαιρία με τον Γκαμπριέλ Ζεζούς στο 17΄, οι «αλεπούδες» ήταν αυτές που προηγήθηκαν στο 22΄ με τον συνήθη ύποπτο Τζέιμι Βάρντι. Ο 32χρονος επιθετικός σκόραρε (0-1) έπειτα από ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σκαφτό πλασέ. Αυτό ήταν το 17ο γκολ του σε 18 αγωνιστικές.

Το προβάδισμα της Λέστερ κράτησε μόνο οκτώ λεπτά και μάλιστα η Σίτι κατάφερε να γυρίσει το ματς πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Το 1-1 έγινε στο 30΄ από τον Ριγιάντ Μαχρέζ, όταν ο Αλγερινός σούταρε έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα του Κάσπερ Σμάιχελ.

Η ολική ανατροπή και το προβάδισμα της ομάδας του Γκουαρδιόλα (2-1) επιτεύχθηκε στο 43΄ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γκιντογκάν, το οποίο κέρδισε ο Στέρλινγκ και υποδείχθηκε με τη βοήθεια του VAR.

Το σκορ του ημιχρόνου υπέρ της Σίτι επέφερε δικαιοσύνη, αφού οι γηπεδούχοι είχαν κατοχή 70-30% και τελικές εντός εστίας 11-2.

Οι «πολίτες» συνέχισαν να κυριαρχούν και στο δεύτερο ημίχρονο και κατάφεραν να φτάσουν σε προβάδισμα ασφαλείας (3-1) στο 69΄, με προβολή του Γκαμπριέλ Ζεζούς ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια και ασίστ πάρε-βάλε του Ντε Μπρόινε.

Μέχρι τη λήξη του αγώνα δεν συνέβη κάτι άλλο αξιοσημείωτο, που να απειλήσει τους δύο γκολκίπερ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ