aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Καθάρισε» στο φινάλε με τεσσάρα η Τσέλσι (vid)

«Καθάρισε» στο φινάλε με τεσσάρα η Τσέλσι (vid)

Την πρώτη νίκη της στον Ε’ όμιλο του Champions League και μάλιστα με εντυπωσιακό τρόπο πανηγύρισε η Τσέλσι. Μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας με τη Σεβίλλη στο Λονδίνο, οι «μπλε» πέρασαν από το Κράσνονταρ συντρίβοντας με 4-0 την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και σκαρφάλωσαν στην κορυφή με 4 βαθμούς. Η ρωσική ομάδα γνώρισε την πρώτη ήττα της και έμεινε με τον 1 βαθμό της πρεμιέρας απέναντι στη Ρεν.

Η νίκη, πάντως, δεν ήρθε και τόσο εύκολα για την αγγλική ομάδα, αφού μέχρι το 75’ το σκορ ήταν 1-0, χάρη στο γκολ του Χόντσον-Οντόι (37’). Μέσα σε πέντε λεπτά οι Βέρνερ (76’ πεν.) και Ζίγιεκ (80’) «καθάρισαν» το ματς για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι είχαν και χαμένο πέναλτι στο 0-0 με τον Ζορζίνιο (14’). Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε στο 90’ ο Πούλισικ.

Το ματς:

Η Κράσνονταρ μπήκε με μεγαλύτερη διάθεση στο παιχνίδι, κάτι που ενθουσίασε τους φιλάθλους της, που βρίσκονταν στις εξέδρες, αλλά στο 14’ λίγο έλειψε να βρεθεί πίσω στο σκορ από την Τσέλσι. Μετά από μαρκάρισμα του Κάιο στον Βέρνερ και χρήση του VAR, ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Ο Ζορζίνιο, που ανέλαβε την εκτέλεση, σημάδεψε το δεξί δοκάρι, με τους «μπλε» να χάνουν ευκαιρία για το προβάδισμα.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη ώρα τη μπάλα στην κατοχή τους, αλλά δεν μπορούσαν να φανούν απειλητικοί, ενώ οι γηπεδούχοι έψαχναν μία ευκαιρία για να «χτυπήσουν». Τελικά, στο 37’ η Τσέλσι μετουσίωσε σε γκολ την υπεροχή της με τον Χάντσον-Οντόι. Ο νεαρός επιθετικός έκανε ένα χλιαρό πλασέ, αλλά ο Σαφόνοφ έκανε κακό υπολογισμό, με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίχτυα και να γίνει το 1-0. Ένα δίκαιο προβάδισμα, πάντως, με βάση την εικόνα των δύο ομάδων.

Η Κράσνονταρ προσπάθησε να αιφνιδιάσει την αντίπαλό της στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά οι προσπάθειες των Τσερνόφ και Κόβασιτς δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 55’ ο Γκαζίνσκι στάθηκε άτυχος, αφού τον… σταμάτησε το δοκάρι. Μετά το 60’, η Τσέλσι ισορρόπησε το παιχνίδι, που είχε καλύτερο ρυθμό και εκατέρωθεν ευκαιρίες για γκολ. Ούτκιν και Μπεργκ από πλευράς γηπεδούχων είδαν τον Μεντί να τους σταματάει, ενώ για τους φιλοξενούμενους ο Ζίγιεκ νικήθηκε από τον Σαφόνοφ.

Στο 76’, ο διαιτητής καταλόγισε δεύτερο πέναλτι υπέρ της Τσέλσι σε χέρι του Μαρτίνοβιτς και αυτή τη φορά ανέλαβε την εκτέλεση ο Βέρνερ. Ο Γερμανός δεν λάθεψε και το 2-0 ήταν γεγονός. Τέσσερα λεπτά αργότερα, η σεμνή τελετή έλαβε τέλος, όταν ο Ζίγιεκ πέτυχε το τρίτο γκολ της ομάδας του, διαμορφώνοντας το 3-0. Οι «μπλε» ήταν σαρωτικοί στο φινάλε και με τον Πούλισικ στο 90’ πέτυχαν και τέταρτο τέρμα, φτάνοντας στο θριαμβευτικό 4-0.


Ε’ Όμιλος

Τα αποτελέσματα της 2 αγωνιστικής
Κράσνονταρ-Τσέλσι 0-4
(37’ Χάντσον-Οντόι, 76’ πεν. Βέρνερ, 80’ Ζίγιεκ, 90’ Πούλισικ)

Σεβίλλη-Ρεν (22:00)

Βαθμολογία
1. Τσέλσι 4 (4-0)
2. Ρεν 1 (1-1)
3. Σεβίλλη 1 (0-0)
4. Κράσνονταρ 1 (1-5)

Η επόμενη (3η) αγωνιστική (04/11)
Τσέλσι-Ρεν (22:00)
Σεβίλλη-Κράσνονταρ (22:00)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ