aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαθάρισε σε ένα δεκάλεπτο και προκρίθηκε η Εθνική!

Καθάρισε σε ένα δεκάλεπτο και προκρίθηκε η Εθνική!

Το 3Χ3 στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2019 έκανε η Εθνική Ελλάδας, που επικράτησε με 87-75 της Εσθονίας στα Δύο Αοράκια του Ηρακλείου. Βασιλόπουλος, Μπουρούσης, Μαργαρίτης οι κορυφαίοι, πολύτιμοι και οι Κασελάκης, Κατσίβελης.

Η ομάδα του Θανάση Σκουρτόπουλου κλείδωσε τη νίκη στο τρίτο δεκάλεπτο, διάστημα στο οποίο έτρεξε επιμέρους σκορ 26-13. Από τους Εσθονούς που έκαναν… θραύση από τα 6,75μ. με , κορυφαίος ήταν ο Κίτσινγκ, αλλά και ο Σοκ, γιος του τεχνικού της Εθνικής Εσθονίας και πρώην παίκτη των Παναθηναϊκού και Άρη Τιτ Σοκ.

Νωθρό ξεκίνημα

Στον ρυθμό που ήθελαν οι Εσθονοί κύλησε το πρώτο δεκάλεπτο. Η Ελλάδα παρουσιάστηκε «μουδιασμένη» και δεν μπόρεσε ένα επιβάλλει το παιχνίδι της. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπαθούσε να περάσει τα μπάλα κοντά στο καλάθι (κυρίως στον Μπουρούση), όπου και είχε πλεονέκτημα απέναντι στους κοντούς Εσθονούς. Η ομάδα του Τιτ Σοκ έβρισκε όμως αρκετές λύσεις από την περιφέρεια και έτσι η Ελλάδα δεν μπόρεσε να ξεφύγει, με το προβάδισμα μάλιστα να αλλάζει χέρια αρκετές φορές (9-11, 16-14).

Βελτίωση από την άμυνα

Η Εθνική βελτίωσε την αμυντική της παρουσία στο δεύτερο δεκάλεπτο και έτσι κατάφερε να πάει στο ημίχρονο με αυτό το +6 (35-29). Κατσίβελης, Κασελάκης, αλλά και Μαυροειδή έδωσαν επιθετικές λύσεις και σε συνδυασμό με τον περιορισμό των σουτέρ των Εσθονών, ομάδα του Σκουρτόπουλου μονιμοποιήθηκε στο έστω και αυτό το μικρό προβάδισμα που έφτασε ως τους 8 (35-27 στο 19’).

Καθάρισε στο τρίτο δεκάλεπτο με Βασιλόπουλο

Η τρίτη περίοδος ήταν καθοριστική για το ματς. Η Εθνική κατέθεσε ενέργεια που δεν είχε παρουσιάσει σε στο πρώτο μέρος. Οι παίκτες του Σκουρτόπουλου έσφιξαν ακόμη περισσότερο την άμυνά τους, εγκλωβίζοντας τους φιλοξενούμενους, που πλέον είχαν βγει ξεκάθαρα εκτός αγώνα.

Παράλληλα ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος ήταν εκείνος που ηγήθηκε στο παρκέ, κάνοντας τα πάντα. Σκόραρε, έβγαζε ασίστ, έπαιρνε ριμπάουντ, έριχνε ακόμη και τάπες στον αιφνιδιασμό! Ο Μπουρούσης με κάρφωμα έφερε τη διαφορά στους 10 για πρώτη φορά (44-34 στο 24’), ενώ με την Ελλάδα να χτυπάει σε συνεχόμενους αιφνιδιασμούς και να προσφέρει θέαμα, το προβάδισμα εκτοξεύθηκε ακόμη και στο +61-39 (στο 29’)!

Χαλάρωσε, αλλά δεν το πλήρωσε

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Εθνική χαλάρωσε αδικαιολόγητα, με την Εσθονία να μειώνει στους 6 (78-72) μετά από επιμέρους σκορ 17-30 (στο 38’) και τον Σκουρτόπουλο να γίνεται έξαλλος. Ωστόσο, τρία εύστοχα ζευγάρια βολών ένα από Μπουρούση και δύο από Μποχωρίδη (84-73 στα 51’’) καθάρισαν οριστικά την υπόθεση νίκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ