aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚατάρ 2022: Νέες καταγγελίες, στοιχεία «φωτιά», στοχευμένο σαμποτάζ

Κατάρ 2022: Νέες καταγγελίες, στοιχεία «φωτιά», στοχευμένο σαμποτάζ

Δημοσίευμα των «Sunday Times» ανάβει «φωτιές» στη ΦΙΦΑ! Σε αποκλειστικό της θέμα, η εφημερίδα αναφέρει ότι «το Κατάρ, όπου θα γίνει η τελική φάση του Μουντιάλ το 2022, υπονόμευσε τους αντιπάλους – υποψήφιους για την ανάληψη της διοργάνωσης, με αθέμιτα μέσα»!

Στο σχετικό ρεπορτάζ το οποίο βασίζεται σε έγγραφο που διέρρευσε από μέλος της επιτροπής διεκδίκησης, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «μια αμερικανική εταιρία δημοσίων σχέσεων και πρώην πράκτορες της CIA οργάνωσαν μυστική εκστρατεία σε βάρος των βασικών χωρών – ανταγωνιστών, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας»!

«Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί προπαγάνδα για να μην υποστηριχθούν οι άλλες προτάσεις – προσφορές από την εγχώρια αγορά των χωρών αυτών». Παρόμοιες καταγγελίες έγιναν και το 2010, μετά την απόφαση της ΦΙΦΑ να δώσει την εντολή ανάθεσης του Μουντιάλ στο Κατάρ αλλά μετά από διετή έρευνα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, κρίθηκαν ανυπόστατες.

Αξιωματούχος της Ανώτατης Επιτροπής για την «Παράδοση και την Κληρονομιά του Κατάρ», δήλωσε ότι «οι ισχυρισμοί των Sunday Times δεν ευσταθούν». και υπογράμμισε ότι «τηρήθηκαν αυστηρά και με ακρίβεια όλοι οι κανόνες και κανονισμοί της ΦΙΦΑ για τη διαδικασία υποβολής προσφορών».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ