aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚατάπιε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Κατάπιε τον Ολυμπιακό ο ΠΑΟΚ!

Με ένα εκπληκτικό Φιλ Γκος που σημείωσε 24 πόντους με 5/11 τρίποντα, αλλά και χάρη στην εξαιρετική άμυνα που έπαιξε στην 2η και την 3η περίοδο (κατά την οποία επέτρεψε μόλις οκτώ πόντους στον Ολυμπιακό) ο ΠΑΟΚ πέτυχε μια σπουδαία νίκη με 78-71 απέναντι στον Ολυμπιακό. Με προφανή έλλειψη ενέργειας οι ερυθρόλευκοι δεν μπόρεσαν ποτέ να μπουν στη διεκδίκηση του αγώνα με τον Σπανούλη, τον Μάντζαρη και τον Παπανικολάου να παλεύουν στο φινάλε, αλλά να μην μπορούν ν’ αλλάξουν τη μοίρα του ματς. Με 10/24 τρίποντα τελείωσε ο Δικέφαλος, έναντι 5/23 του Ολυμπιακού. Ο ΠΑΟΚ έκανε μόλις 7 λάθη, έναντι 17 των “ερυθρολεύκων”. Με την 3η του ήττα ο Ολυμπιακός αποχαιρετά μάλλον οριστικά τα όνειρα για πρωτιά στην κανονική περίοδο.

Το ματς

Ο Τζάκσον ξεκινά καυτός με 10 πόντους και έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Γκος και Χαραλαμπόπουλο στο πρώτο δεκάλεπτο χτίζουν σταδιακά μια διαφορά που αφού πάει στο +7 στο με τρίποντο του Χαραλαμπόπουλου στο 8’ (20-13), κατόπιν πιάνει διψήφιες τιμές, τους Κόνιαρη, Γκος και Χρυσικόπουλο να παίρνουν τη σκυτάλη. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στο +13 στο πρώτο δεκάλεπτο, που τελείωσε 29-18 για τον Δικέφαλο του Βορρά.

Το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν εκείνο που ο ΠΑΟΚ κατάφερε με σκληρή άμυνα να ισορροπήσει τη διαφορά που είχε υπέρ του. Είναι ενδεικτικό πως ο Ολυμπιακός δεν κατάφερνε να σκοράρει εύκολα, ενώ ο Πρίντεζης σκόραρε για τελευταία φορά πόντους που δεν προέρχονταν από τη γραμμή των 4.5 μέτρων, στα 2:29 πριν ολοκληρωθεί η δεύτερη περίοδος. Με καλάθι και φάουλ κατέβασε τη διαφορά στους εννέα (40-31), αλλά το δεύτερο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε ξανά με 11 (44-33) με καλάθι του Τζάκσον.

Αιχμαλωσία στην 3η περίοδο 

Η περίοδος που έκρινε το ματς επί της ουσίας ήταν η 3η. Ο ΠΑΟΚ όχι απλά διατήρησε το προβάδισμα, αλλά επέτρεψε μόλις οκτώ πόντους στους «ερυθρόλευκους» με αποτέλεσμα να έρθει το +16 στο τέλος της περιόδου. Ο Κατσίβελης με τρίποντο στο 23’ γράφει το 49-37. Ο Πρίντεζης με μία βολή 2:49 πριν το τέλος της 3ης περιόδου, βάζει τον τελευταίο πόντο του Ολυμπιακού σε αυτό το δεκάλεπτο, με τον Γκος 30’’ πριν λήξει το 3ο κομμάτι του ματς να γράφει με τρίποντο το 57-41.

Από το 61-45 του Χαραλαμπόπουλο στο` 34’, ο Ολυμπιακός κάνει ένα σερί 6-0 για να φέρει τη διαφορά στο -10 και να πάρει μια ανάσα, με τρίποντο του Σπανούλη και γκολ-φάουλ του Μάντζαρη, αλλά ο ΠΑΟΚ έβρισκε τις λύσεις. Ο Ολυμπιακός με δύο βολές του Μάντζαρη κατεβάζει τη διαφορά στα 4:10 πριν το φινάλε στο 65-56, αλλά ένα καλάθι του Κατσίβελη και ένα τρίποντο του Γκος στα 3:18 πριν το τέλος, δίνουν τη χαριστική βολή επί της ουσίας στον Ολυμπιακό, με το 70-56. Παρά την πίεση του Ολυμπιακού στο τέλος που κατέβασε τη διαφορά μέχρι το -8, ο ΠΑΟΚ κράτησε τη νίκη με 78-71 και πήρε το 7ο ροζ φύλλο στο πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 29-18, 44-33, 57-41, 78-71

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ