aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαταλά: Η δύσκολη απόφαση, το μέλλον, ο Ιδιάκεθ κι ο ΑΠΟΕΛ

Καταλά: Η δύσκολη απόφαση, το μέλλον, ο Ιδιάκεθ κι ο ΑΠΟΕΛ

O Nταβίδ Καταλά, έπειτα από εφτά χρόνια επιτυχημένης παρουσίας του στην ΑΕΚ, λέει «αντίο» ως ποδοσφαιριστής στα 39 του, όχι όμως ως φίλος και πιθανός μελλοντικός συνεργάτης για την ομάδα της Λάρνακας σε άλλο πόστο.

Για τον εμβληματικό αρχηγό των κιτρινοπράσινων, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεντεύξεων Τύπου στην ΑΕΚ Αρένα, στην οποία μίλησε ο Καταλανός στόπερ.

Παρόντες ήταν και κάποιοι συμποδοσφαιριστές του Καταλά και ο Άντερ Μουρίγιο, ο οποίος είναι και φίλος με τον Καταλανό αμυντικό.

Ο Βάσκος τεχνικός διευθυντής, αρχικά είπε: «Είμαστε εδώ για να πούμε αντίο στον καλύτερο μου φίλο εντός και εκτός γηπέδου. Είναι πάρα πολύ δύσκολη για μένα η απόφαση αυτή, μετά από όλα όσα ζήσαμε με τον Νταβίδ, κι αυτό που του εύχομαι είναι πολλές χαρές κι επιτυχίες. Είναι δύσκολο για όσα κάναμε εντός και εκτός γηπέδου όλα αυτά τα χρόνια, όμως η ζωή συνεχίζεται. Βλέπω μια πολύ επιτυχημένη πορεία στη συνέχεια της ζωής σου. Θέλουμε να σε έχουμε κοντά μας. Είναι ένα ξεχωριστό πρόσωπο για όσα κατάφερε και για τα τρόπαια που κατέκτησε. Είναι ένας ξεχωριστός παίκτης και προσωπικότητα. Μεγάλωσε μαζί με την ΑΕΚ κατά την παρουσία του εδώ. Εδώ στην Κύπρο μεγάλωσε και η οικογένεια. Είχε πολλές επιτυχίες, διακρίσεις. Εύχομαι το καλύτερο, είναι ένα ξεχωριστό κομμάτι για τον ίδιο η ΑΕΚ. Τα καλύτερα έρχονται».

Σχετικά με το πόσο δύσκολο είναι να αντικατασταθεί ένας τέτοιος παίκτης, απάντησε: «Για μένα είναι αδύνατο να βρεις αντικαταστάτη του Νταβίδ. Είναι κάτι που θα πρέπει να δουλέψουμε για να αναπληρώσουμε το κενό που αφήνει. Αλλά αυτά τα θέματα θα πρέπει να συζητηθούν κάποια άλλη στιγμή».

Ακολούθως, ο Μουρίγιο απάντησε σε ερώτηση που αφορούσε στην πιθανή συνεργασία της ΑΕΚ με τον Καταλά μελλοντικά: «Δεν αποφασίσαμε ακόμα. Θέλουμε να τον έχουμε μαζί μας στην ομάδα, όμως, δεν αποφασίσαμε ακόμα. Θα συζητήσουμε με τον Νταβίδ τις επόμενες μέρες για τον ρόλο που έχει».

Aκολούθως τον λόγο πήρε ο Καταλά: «Δεν ήταν εύκολο αυτό που έγινε. Πίστευα ότι μπορούσα να έπαιζα μέχρι τα 50 μου. Δεν περίμενα να εισπράξω τόση πολλή αγάπη και για αυτό είναι δύσκολη η απόφαση. Είναι μια δύσκολη στιγμή, κρατώ αναμνήσεις που θα μείνουν για μια ζωή. Αποδέχομαι την απόφαση, όμως, ήρθε η στιγμή για να περάσω στο επόμενο κεφάλαιο. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους. Θα είμαστε φίλοι για μια ζωή με τους περισσότερους».

Ακολούθως αναφέρθηκε στην καλύτερη, αλλά και χειρότερή του στιγμή: «Πριν ένα χρόνο πανηγυρίσαμε την κατάκτηση του κυπέλλου. Είναι από τις μεγαλύτερες στιγμές στην καριέρα μου. Όλοι περίμεναν αυτή τη στιγμή. Ήταν έντονη στιγμή. Αυτή ξεχωρίζω. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε κάτι που θα έλεγα ότι ήταν η χειρότερη στιγμή. Απλά τα πρώτα μου χρόνια στην ομάδα, ήταν δύσκολα, λόγω δύσκολων καταστάσεων στην ομάδα. Ακόμη και τότε, ωστόσο, έχω καλές αναμνήσεις και καλές στιγμές».

Σχετικά με το γεγονός ότι η ΑΕΚ μπορούσε να κατακτήσει πρωτάθλημα, αλλά δεν τα κατάφερε, είπε: «Είναι αλήθεια στο ότι βρεθήκαμε κοντά στο να το καταφέρουμε. Είμαι σίγουρος ότι αυτή η ομάδα αργά ή γρήγορα θα το πετύχει γιατί έχει σωστές βάσεις. Όλοι οι παίκτες που έχουμε και θα έχουμε είναι εκπληκτικοί. Ακόμα κι αν δεν πήραμε πρωτάθλημα, είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε με την ΑΕΚ αυτά τα εφτά χρόνια».

Αν υπάρχουν παίκτες να ηγηθούν μετά την αποχώρηση του, πρόσθεσε: «Ασφαλώς… Για μένα αυτό που μετράει είναι πως σε αυτή την ομάδα είναι το σύνολο. Μπορεί να είμαι εγώ αρχηγός, όμως, υπάρχουν προσωπικότητες όπως ο Ιβάν Τριτσκόφσκι. Ξέρω τον χαρακτήρα του και τον ηγετικό ρόλο που μπορεί να παίξει. Αλλά και άλλοι παίκτες που μπορούν να το αναλάβουν αυτό».

Για τον πιο δύσκολο αντίπαλο που είχε, απάντησε: «Μεγαλύτερος αντίπαλος ως ομάδα είναι ο ΑΠΟΕΛ. Είναι η ομάδα που προσπαθήσαμε να ρίξουμε από την κορυφή. Είναι δύσκολο να επιλέξω κάποιον αντίπαλο, όποτε θα επέλεγα κάποιον συμπαίκτη γιατί πιστεύω πως έχουμε τους καλύτερους παίκτες».

Αν ο Ιμανόλ Ιντιάκεθ ήταν ο κορυφαίος προπονητής που είχε στην καριέρα του, σχολίασε: «Ναι. Σε αυτή την εφταετία ο Ιμανόλ με την εκπληκτική δουλειά που έκανε αποτελεί τον κορυφαίο προπονητή που συνεργάστηκα. Σίγουρα πήρα πολλά από όλους. Όμως, ο τρόπος δουλειάς του μας βελτίωσε πάρα πολύ. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζει και τη νέα περίοδο. Αποτελεί την καλύτερη απόφαση που μπορούσε να πάρει η ομάδα και τον θεωρώ ιδανικό για να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας».

Για το πως περιμένει να τον αποχαιρετήσουν την Κυριακή: «Πάντα θα θυμάμαι τους οπαδούς της ΑΕΚ. Πάντα μου έλεγαν καλά λόγια και ένιωθα ξεχωριστός για αυτούς. Ένιωθα χαρούμενος. Μπορεί να μην είναι τόσο πολλοί όσο άλλες ομάδες, όμως η αγάπη που εισέπραξα από τον κόσμο είναι μεγάλη. Η συμπεριφορά τους προς εμένα και την οικογένεια μου θα μου μείνει πάντα ευχάριστα στο μυαλό. Θα ήθελα να τους καλέσω στο τελευταίο παιχνίδι μου την Κυριακή για να τους πω το αντίο».

Για τα παιχνίδια που ξεχωρίζει: «Τα ευρωπαϊκά παιχνίδια ήταν πάντα ξεχωριστά για μένα. Το πρώτο ήταν το πιο ξεχωριστό κόντρα στην Μπορντό. Όλα ήταν ξεχωριστά και ειδικά όταν προκριθήκαμε και παίξαμε στους ομίλους. Ακόμα και το ότι σκόραρα κόντρα στη Λεβερκούζεν θα μείνει για πάντα στην καρδιά μου».

Για τους νεαρούς παίκτες της ΑΕΚ, κατέληξε: «Είναι ωραίο να ακούω πως είμαι πρότυπο για τους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό που μου αρέσει είναι να τους ενθαρρύνω να δουλεύουν διαρκώς και να απολαμβάνουν κάθε στιγμή. Έτσι έκανα και εγώ. Σήμερα έφτασε το τέλος όμως πρέπει πάντα να ζεις το ποδόσφαιρο με πάθος και να απολαμβάνεις κάθε στιγμή».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ