aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαταιγιστική η ΑΕΚ, «έπνιξε» τον Πανιώνιο!

Καταιγιστική η ΑΕΚ, «έπνιξε» τον Πανιώνιο!

Εμφανίζοντας το καλό της πρόσωπο, η ΑΕΚ «πάτησε» τον Πανιώνιο στο ΟΑΚΑ (91-61) και άφησε πίσω της τις 3 διαδοχικές ήττες στην Basket League.

Πολύ καλή αμυντική λειτουργία από την ομάδα του Παπαθεοδώρου, που είχε διακριθέντες τους Γιαννόπουλο (17 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και Σαντ-Ρος (11 πόντοι, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ). Στα θετικά και η παρουσία του Γιάνκοβιτς (10 πόντοι), στην επάνοδό του στη δράση.

Από την άλλη, για τους «κυανέρυθρους» διασώθηκε ο Λαμπρόπουλος (19 πόντοι, 8 ριμπάουντ), ενώ συνεχίστηκε η παράδοση που τους θέλει να φεύγουν ηττημένοι από την έδρα της «Ένωσης» τα τελευταία 14 χρόνια!

Το ματς
Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι από εκεί που… σταμάτησε στον αγώνα με την Αντβέρπ την Τετάρτη: με πολύ καλή άμυνα και έλεγχο των ριμπάουντ, απέκτησε «αέρα» 8 πόντων (12-4) στο πεντάλεπτο, ενώ επιθετικά βρήκε λύσεις στο πρόσωπο του Γιάνκοβιτς.

Η «Ένωση» διατηρούσε μια διαφορά που κυμαινόταν μεταξύ 5 και 9 πόντων, εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τις δυσκολίες και τα λάθη (7 τον αριθμό) του Πανιωνίου στην επίθεση. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να πατάνε το γκάζι και να ξεφεύγουν με +13 (24-11).

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και στις αρχές του δεύτερου δεκαλέπτου και διεύρυνε το σερί της (10-0) για να απομακρυνθεί με +18 (29-11 στο 11’), ενώ έφτασε μέχρι και το +22 (34-12 στο 12’).

Κάπου εκεί ήρθε η αντίδραση των «κυανέρυθρων», που έδειξαν ότι έχουν σφυγμό και με επιμέρους σκορ 10-3, που ήρθε χάρη στο επιθετικό κρεσέντο του Λαμπρόπουλου, μάζεψαν κάπως τη διαφορά (37-22 στο 15’) και αναθάρρησαν.

Παρ’ όλα αυτά, η βελτίωση της εικόνας των φιλοξενούμενων αποδείχθηκε… πυροτέχνημα, με την ΑΕΚ να «σφίγγει» πάλι την άμυνά της και με πρωταγωνιστή τον Γιαννόπουλο, που εκτελούσε έξω από τα 6,75μ., έστειλε τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (53-28). Το ημίχρονο έκλεισε με την «Ένωση» να έχει βάλει τις βάσεις για τη νίκη της έχοντας προβάδισμα 22 πόντων (53-31).

Οι παίκτες του «Δικέφαλου» επαναπαύτηκαν σε αυτή τη διαφορά και χαλάρωσαν αμυντικά στην τρίτη περίοδο, δίνοντας τη δυνατότητα στους Νεοσμυρνιώτες να πλησιάσουν κάπως με ένα επιμέρους σκορ 11-2 (58-45 στο 25’).

Κάπου εκεί οι γηπεδούχοι ξύπνησαν από το λήθαργο και βελτίωσαν την άμυνά τους, ενώ ξεμπλόκαραν και επιθετικά. Με επιμέρους 10-2 στο τελευταίο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, επανήλθαν στο +22 (72-50).

Και στο τέταρτο δεκάλεπτο πάντως οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που ξεκίνησαν καλύτερα και με σερί 6-0 έριξαν τη διαφορά (72-56 στο 32’). Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Γιαννόπουλο και Σαντ-Ρος (78-56 στο 33’).

Κάπως έτσι η «Ένωση» έδειξε να καθαρίζει την υπόθεση-νίκη, με τα τελευταία λεπτά να είναι διαδικαστικά και να δίνουν τη δυνατότητα στους δύο προπονητές να δοκιμάσουν σχήματα και πρόσωπα. Το μόνο που έμενε να διαπιστωθεί ήταν το τελικό σκορ, με την… μπίλια να κάθετα στο 91-61.

Τα δεκάλεπτα: 24-11, 53-31, 72-50, 91-61.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ