aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚάρι: «Κάνω καθημερινά 500 σουτ στην προπόνηση για να βλέπετε αυτά που καταφέρνω στο παρκέ»

Κάρι: «Κάνω καθημερινά 500 σουτ στην προπόνηση για να βλέπετε αυτά που καταφέρνω στο παρκέ»

Την πίεση που υπάρχει στους πρωταθλητές Γουόριορς, σχολίασε ο Στέφεν Κάρι μιλώντας στην ισπανική «Marca». Ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ βρέθηκε στο Παρίσι με τον χορηγό του, την Under Armour, και μίλησε σε διεθνή Μέσα.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε ποιοι είναι οι στόχοι της σεζόν στο ΝΒΑ που ξεκινά, ενώ τόνισε ότι αυτό που βλέπουμε από εκείνον στο παρκέ είναι αποτέλεσμα καθημερινής και πολύ σκληρής προπόνησης.

Αναλυτικά όσα είπε: 

Για την καριέρα του ως τώρα: «Όλος ο κόσμος έχει τη δική του διαδρομή στο μπάσκετ. Σαφέστατα είμαι ευλογημένος που κάνω ό,τι κάνω και νιώθω ότι την επιτυχία μου την έχω κερδίσει μέσα στο παρκέ. Εύχομαι να υπάρχει κι άλλο. Έχω δουλέψει πάρα πολύ για να συμβούν όλα αυτά. Ήταν ένας μακρύς δρόμος. Ξεκινάω την δέκατη σεζόν μου και από όλους τους συμπαίκτες που είχα, αλλά και όλους τους αντιπάλους έχω μάθει κάτι».

Για το πώς διαχειρίζονται την πίεση του πρωταθλητή οι Γουόριορς: «Πρέπει να προσπαθείς να παραμένεις όσο πιο καλός μπορείς, γιατί ξέρεις ότι οι υπόλοιπες 29 ομάδες του ΝΒΑ είναι να επικεντρώνονται στο πώς θα μας κερδίσουν. Κάθε παίκτης της ομάδας μας έχει δουλέψει σκληρά το καλοκαίρι για να βελτιωθεί. Πρέπει να καταλάβουμε ότι η σεζόν που ξεκινά είναι τελείως διαφορετική από την περσινή. Δεν μπορούμε απλά να επαναλάβουμε ό,τι κάναμε και να περιμένουμε να λειτουργήσει. Πρέπει να εξελιχθούμε με τα νέα κομμάτια που έχουμε. Έχουμε ό,τι χρειάζεται για να κερδίζουμε, προφανώς, αλλά πρέπει να έχεις υπομονή και να επικεντρώνεσαι στη στιγμή».

Για τη μεταγραφή του Κάζινς: «Από τη στιγμή που έμαθα ότι ίσως έρθει μέχρι που επιβεβαιώθηκε η μεταγραφή πέρασαν τέσσερις ώρες. Όλα έγιναν γρήγορα. Ξέρουμε τι πέρασε τους τελευταίους μήνες και ξέρουμε την όρεξη που έχει να επιστρέψει από τον τραυματισμό του. Είναι κάτι απίστευτο να τον έχουμε στην ομάδα μας. Έχουμε πολύ έξυπνους παίκτες που θα τον βοηθήσουν να ενσωματωθεί και έχω την αίσθηση ότι θα μας βοηθήσει να ανεβάσουμε επίπεδο το μπάσκετ μας».

Για το γεγονός ότι τα παιδιά λένε ότι θέλουν να γίνουν σαν αυτόν: «Είναι μια τρέλα. Μεγάλωσα βλέποντας παίκτες που άφησαν εποχή, προσπαθώντας να τους μιμηθώ. Στιβ Νας, Ρέτζι Μίλερ… Πάντα ήθελα να είμαι μία μίξη των δύο. Είναι απίστευτο να φτάνεις σε ένα σημείο που ο κόσμος θέλει να γίνει σαν εσένα. Ο τρόπος που έχει αλλάξει το μπάσκετ οφείλεται στο πως διαμορφώνονται οι ομάδες και πως οι παίκτες νιώθουν ότι μπορούν να επηρεάσουν το παιχνίδι σουτάροντας τρίποντα. Εκτιμώ ότι λένε πως άλλαξα το παιχνίδι. Εύχομαι αυτό να πηγαίνει μαζί με το μήνυμα του πόσο σκληρά έχω δουλέψει. Δεν μπορείς να περιμένεις ότι θα μπεις στο παρκέ, θα αρχίσεις να σουτάρεις από το οκτώ μέτρα και να περιμένεις να μπάινουν».

Για το πόσα τρίποντα σουτάρει καθημερινά στις προπονήσεις: «Προσπαθώ να κάνω 500 διαφορετικά σουτ για να προσαρμόζομαι στο παιχνίδι. Αν βλέπεις αυτό που κάνω στο παρκέ είναι επειδή το εξασκώ. Καταλήγω να σουτάρω 50 τρίποντα. Και όσο πιο δύσκολο τόσο το καλύτερο».

Για το αν θέλει έξι δαχτυλίδια όπως ο Τζόρνταν: «Δεν ξέρω, ας πούμε τέσσερα ξεκινώντας από φέτος. Δουλεύω γι΄αυτό. Δεν έχω νούμερο. Υπάρχουν παίκτες που έχουν έξι. Θα ήταν θαυμάσιο, αλλά ποτέ δεν το σκεφτομαι».

Για το ότι τους τελευταίους μήνες πολλοί παίκτες του ΝΒΑ αποκάλυψαν ότι πάσχουν από κατάθλιψη: «Υπάρχει πολύ άγχος στο ΝΒΑ. Ο κόσμος νομίζει ότι δεν μας αγγίζει το άγχος και η κατάθλιψη. Είμαι περήφανος που υπάρχει κόσμος που έφερε στο φως όλα αυτά, γιατί απέξω κάποιος μπορεί να νομίζει ότι είμαστε τέλειοι, με λεφτά, παίζουμε μπάσκετ…. Όμως όλοι έχουμε ζωή και έξω από τα παρκέ και κάποιος μπορεί να αντιμετωπίζει άγχος κάθε νύχτα. Ο κόσμος συνεχίζει να πιστεύει ότι είμαστε άτρωτοι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ