aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Καρφιά» Στέρλινγκ για τα ατομικά βραβεία της Αγγλίας

«Καρφιά» Στέρλινγκ για τα ατομικά βραβεία της Αγγλίας

Η συνεχής απουσία των παικτών της Μάντσεστερ Σίτι από τα ποδοσφαιρικά ατομικά βραβεία της Αγγλίας, δεν χαροποιεί καθόλου τον Ραχίμ Στέρλινγκ. Ο 25χρονος επιθετικός των «Πολιτών» υποστηρίζει πως τόσο ο ίδιος όσο και οι συμπαίκτες του δεν εισπράττουν τον ίδιο σεβασμό με άλλες ομάδες αλλά κυρίως με τη Λίβερπουλ στο νησί.

Κάτι που δεν ακούγεται παράλογο, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι από την ίδρυση του εν λόγω βραβείου το 1973 έως σήμερα, δε το έχει κατακτήσει ποτέ παίκτης της Σίτι, σε αντίθεση με τους «κόκκινους» που το έχουν κάνει δικό τους 8 φορές. Μάλιστα, δύο από αυτές ήταν τις περασμένες ισάριθμες σεζόν με τους Μοχάμεντ Σαλάχ και Βίργιλ Φαν Ντάικ να αναδεικνύονται οι παίκτες της χρονιάς στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Αυτό είναι που φαίνεται να αδικεί τους πρωταθλητές Αγγλίας, καθώς ούτε ένας εκ των Σέρχιο Αγκουέρο, Γιάγια Τούρε και Κέβιν Ντε Μπρόινε δεν έχει κατακτήσει αυτό το βραβείο στην εγχώρια κυριαρχία της ομάδας τα τελευταία χρόνια.

«Είναι αδιανόητο να μην έχει κερδίσει ούτε ένας παίκτης μας το βραβείο του παίκτη της χρονιάς, τη στιγμή που κατακτήσαμε όλους τους εγχώριους τίτλους την περασμένη σεζόν», δήλωσε αρχικά ο εξτρέμ της Σίτι.

«Σίγουρα ο Φαν Ντάικ είχε μια φανταστική σεζόν πέρυσι και για αυτό πήρε το βραβείο. Σκέφτομαι όμως τις περασμένες σεζόν που ο Γιάγια Τουρέ έβαζε 20 γκολ χωρίς καν να είναι επιθετικός και δεν έβγαινε ποτέ ο παίκτης της χρονιάς. Όπως και ο Αγκουέρο, που για περισσότερες από επτά σεζόν έβαζε πολλά και υπέροχα γκολ και ποτέ δεν είχε κατακτήσει το βραβείο. Το ίδιο και ο Ντε Μπρόινε που κατέκτησε το πρωτάθλημα στην πρώτη του χρονιά εδώ όντας καθοριστικός για την ομάδα. Νομίζω ότι δε μας αντιμετωπίζουν όπως τους παίκτες άλλων ομάδων τόσο σε εγχώριο όσο και σε διεθνές επίπεδο, παρά τους τίτλους που κατακτούμε κάθε χρόνο. Δεν εξαρτάται από εμάς όμως, οπότε συνεχίζουμε» ήταν τα λόγια του Ραχίμ Στέρλινγκ, «πυροδοτώντας» το κλίμα στο νησί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ