aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Καρφιά» κατά του Στρέπελ από τη μητέρα του Ντε Γιονγκ: «Toν αγνοούσε...»

«Καρφιά» κατά του Στρέπελ από τη μητέρα του Ντε Γιονγκ: «Toν αγνοούσε…»

Ο Φρένκι ντε Γιονγκ, ένα από τα νεαρά και μεγάλα αστέρια του Άγιαξ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον του παγκόσμιου Τύπου, όχι μόνο γιατί μετράει μέρες μέχρι να ανακοινωθεί η απόκτησή του από την Μπαρσελόνα (με ποσό που αγγίζει τα 90.000.000 ευρώ με τα μπόνους) και θεωρείται ως ένας από τους κορυφαίους παίκτες στον πλανήτη στη θέση του, αλλά επειδή από πίσω του, υπάρχει ενδιαφέρον παρελθόν.

Αυτό καθότι στην ποδοσφαιρική ζωή του, όσο σύντομη κι αν είναι σε επαγγελματικό επίπεδο, «εμπλέκεται» κάπως και ο νυν προπονητής της Ανόρθωσης, Γιούρχεν Στρέπελ (το Καλοκαίρι θα αποχωρήσει). Πως; Θα διαβάσετε πιο κάτω και θα μάθετε.

Χθεσινό δημοσίευμα στην Ολλανδία, στο οποίο «φιλοξενούνται» δηλώσεις της μητέρας του νεαρού σταρ, Μάριον Σούχαρντ, αυτή κατηγορεί τον Στρέπελ ότι αγνοούσε τον Ντε Γιονγκ, όταν αυτός αγωνιζόταν στη Βίλεμ II, προτού πάει στον Άγιαξ και ότι παρόλο που έκανε το ανδρικό του ντεμπούτο στη Βίλεμ δύο μέρες πριν γίνει 18 χρόνων, στη συνέχεια ο Ολλανδός τεχνικός δεν του έδινε ευκαιρίες στη δεύτερη ομάδα που ήταν προπονητής.

Όταν ο Ντε Γιονγκ αποχώρησε από τη Βίλεμ II πριν από μερικά χρόνια, εκτός από την PSV Αϊντχόφεν και τον Άγιαξ, ενδιαφέρον επέδειξε κι η Χέερενφεεν, η οποία αποτελούσε προτεραιότητα για τον νεαρό μέσο, όπως δήλωσε η μητέρα του στο NRC Handelsblad. Να σημειώσουμε πως ο Άγιαξ τον απέκτησε από το 2016 και αγωνίστηκε ξανά στη Βίλεμ ως δανεικός. Εκ των υστέρων ο 21χρονος αποδείχθηκε πως πήρε τη σωστή απόφαση που δεν πήγε στη Χέερενφεεν και είναι χαρούμενος για αυτό.

Γιατί; Επειδή εκείνη την περίοδο (2016), τη Χέερενφεεν ανέλαβε ως προπονητής ο Στρέπελ, με τον οποίο η σχέση του Ντε Γιονγκ, ήταν υπό αυξανόμενη πίεση, όπως επίσης ανέφερε η κ. Σούχαρντ. Στα 18 του, η ποδοσφαιρική ανάπτυξη του Ντε Γιονγκ σταμάτησε για ορισμένο διάστημα, εξ αιτίας του Στρέπελ ο οποίος αρνείτο να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Ολλανδό διεθνή μέσο του Άγιαξ. Και όταν επέδειξαν ενδιαφέρον οι τρεις πιο πάνω ομάδες, άρχισε να τρελαίνεται.

«Είχα δει ότι ο Φρένκι ήταν μεγάλο ταλέντο, διαφορετικά δεν θα τον άφηνα να προπονηθεί με την ανδρική ομάδα όταν ήταν μόλις 15χρόνων», εξηγεί ο Στρέπελ που ήταν προπονητής στη δεύτερη ομάδα της Βίλεμ και συνεχίζει απαρνούμενος όσα είπε η μητέρα του Ντε Γιονγκ: «Εκείνη την περίοδο όμως, η Βίλεμ ΙΙ, κινδύνευε με υποβιβασμό και έπρεπε να αγωνιζόμαστε με όλη τη διαθέσιμη ποιότητα που είχαμε για να σωθούμε. Η ποιότητα του Φρένκι διακυβευόταν».

Η κ. Σούχαρντ επίσης, υποστηρίζει ότι ο Στρέπελ αγνοούσε τον γιό της σε σημείο που τον ενημέρωνε λανθασμένα για τις ώρες των προπονήσεων, με αποτέλεσμα ο Ντε Γιονγκ να δίνει αργοπορημένα το παρών του. Επίσης, αναφέρει πως ο Στρέπελ προτιμούσε έναν επιθετικό και γρήγορο μέσο κι ο γιος της δεν είναι τέτοιος. «Πλέον, ο γιος μου είναι χαρούμενος που επέλεξε τον Άγιαξ κι όχι τη Χέερενφεεν παρά το γεγονός ότι την προτιμούσε, επειδή το 2016, ο Στρέπελ προσελήφθη ως προπονητής εκεί», τονίζει η κ. Σούχαρντ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ