aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαραπατάκης: «Δεν θα μιλήσω για πρωτάθλημα» - Ρόκα: «Κατάλληλος ο Καταλά»

Καραπατάκης: «Δεν θα μιλήσω για πρωτάθλημα» – Ρόκα: «Κατάλληλος ο Καταλά»

Υπέρβαση χαρακτήρισε ο Άντρος Καραπατάκης την πορεία της ΑΕΚ την τελευταία εφταετία. Μιλώντας στην παρουσίαση του Τσάβι Ρόκα ο πρόεδρος των κιτρινοπράσινων χαρακτήρισε λανθασμένη την αποχώρηση του Καταλανού Τεχνικού Διευθυντή και σημείωσε πως από την στιγμή που υπάρχουν ομάδες με διπλάσιο ή και τριπλάσιο προϋπολογισμό είναι λάθος να θέτει ο ίδιος στόχος την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αν και η ομάδα έχει ως στόχο το καλύτερο δυνατό σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την πλευρά του ο Τσάβι Ρόκα χαρακτήρισε εύκολη την απόφαση να επιστρέψει στην ΑΕΚ, χαρακτήρισε την επιλογή του Νταβίδ Καταλά ως ιδανική και μίλησε για τον πλάνο προγραμματισμού για τη νέα σεζόν.

Η αρχική τοποθέτηση του Άντρου Καραπατάκη:

«Στην ΑΕΚ από την μέρα που αναλάβαμε στόχος μας ήταν να περάσουμε την νοοτροπία του νικητή. Για πέντε συνεχόμενα χρόνια διεκδικήσαμε τίτλους, μπήκαμε σε ομίλους. Κάναμε και εμείς πολλά και σοβαρά λάθη ως αποτέλεσμα η ομάδα να μείνει πίσω από τους στόχους της. Ανοίγει ένας νέο κύκλος. Να δημιουργηθεί μια νέα ανταγωνιστική ομάδα. Όσο ηγούμαι της ομάδας οι στόχοι θα είναι πρωταγωνιστικοί»

Η αρχική τοποθέτηση του Τσάβι Ρόκα: «Με γνωρίζετε πάρα πολύ καλά, θα δώσω τα πάντα, με σκληρή δουλειά να φέρουμε την ΑΕΚ εκεί που της αξίζει»

Οι ερωτήσεις στον Άντρο Καραπατάκη 

Για την πρόσληψη του Τσάβι Ρόκα: «Ήταν λάθος που έφυγε τότε και όταν είχαμε την ευκαιρία τον επαναφέραμε»

Για το ύψος του μπάτζετ και κατά πόσο θα είναι πιο ψηλό από τη λήξασα σεζόν: «Θα έχουμε το ίδιο με πέρσι, μόνο εάν βρούμε κάτι αξιόλογο θα πάμε πιο πάνω».

Αν μπορεί να λεχθεί ότι στόχος θα είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Έχουμε μια ομάδα με τον πέμπτο μεγαλύτερο προϋπολογισμό, κάποτε τον έκτο. Έχουμε την πέμπτη ή έκτη ομάδα με τους περισσότερους φιλάθλους. Κάναμε το γήπεδο μας, πιο μικρό για να δημιουργήσουμε έδρα. Και ακόμα οι φίλαθλοι δεν έρχονται στο γήπεδο. Για να μπορείς να μιλάς για πρωτάθλημα πρέπει να έχεις το μπάτζετ των ανταγωνιστών σου και να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο. Ότι έγινε στην ΑΕΚ αυτά τα εφτά χρόνια είναι υπέρβαση εαυτών. Η μεγαλύτερη απογοήτευση στην ΑΕΚ είναι ότι δεν έρχεται ο κόσμος που θα θέλαμε στο γήπεδο. Είμαστε η μόνη μη προσφυγική ομάδα που έχει δικό της γήπεδο. Μπορεί να έχει περισσότερο κόσμο στις καφετέριες πάρα στο γήπεδο. Έγιναν λάθη κι από εμάς και όταν τα αποτελέσματα δεν είναι καλά πρέπει να γίνουν αλλαγές».

Τι πρέπει να γίνει για να μπορεί η ΑΕΚ να πάρει πρωτάθλημα; «Αυτό που είπα, να έρθει ο κόσμος στο γήπεδο. Μόνο έτσι μπορούμε να πάμε πιο μπροστά».

Για τον λόγο που η ΑΕΚ έμεινε εκτός στόχων την τελευταία διετία: «Αυτή δεν είναι δουλειά δική μου. Κάναμε κάποιες επιλογές σαν διοίκηση που στο τέλος της ημέρας δεν είχαν αποτέλεσμα. Οι άνθρωποι που ήταν στα πόστα δούλεψαν, αλλά δεν υπήρχαν αποτελέσματα».

Ίσως εάν λεχθεί επισήμως ότι στόχος είναι το πρωτάθλημα θα έρθει ο κόσμος στο γήπεδο; «Όταν υπάρχουν 2-3 ομάδες που έχουν διπλάσιο και τριπλάσιο προϋπολογισμό από εμάς, γιατί να βγω και να πω ότι πάμε για πρωτάθλημα; Για να βάλω περισσότερη πίεση στην ομάδα; Δεν θα το κάνω. Αλλά, η ομάδα κάνει πρωταθλητισμό. Νομίζω, παίζουμε με τις λέξεις».

Ερωτήσεις στον Τσάβι Ρόκα

Για τις διαφορές από την πρώτη θητεία του: «Πρώτα από όλα δεν μου αρέσει να κάνω σύγκριση με την πρώτη περίοδο. Αν μπορώ να πω για κάποιες διαφορές, μπορώ να αναφέρω ότι τότε υπήρχαν κάποιοι ποδοσφαιριστές που ήξεραν τι έπρεπε να γίνει. Ουσιαστικά τώρα ξεκινούμε από το μηδέν. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες, αλλά δημιουργούμε κάτι καινούργιο και θέλουμε τον χρόνο μας».

Για την επιλογή του Καταλά: «Σε ένα προπονητή μπορείς να βρεις μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Κανείς δεν μπορεί να σίγουρος εάν είναι σωστή ή όχι μία επιλογή. Αναφορικά με την επιλογή του Καταλά, δεν θεωρώ ότι είναι πρόβλημα η εμπειρία και δεν χρειάζεται να αναφέρω ονόματα προπονητών που πέτυχαν πράγματα, χωρίς να έχουν εμπειρία. Ο Νταβίδ θεωρείται κατάλληλος, γνωρίζει την ΑΕΚ, την νοοτροπία, το πρωτάθλημα. Όταν έφυγε από την ομάδα ο μοναδικός του στόχος ήταν να επιστρέψει ως προπονητής».

Για τον προγραμματισμό: «Ξέρετε ότι έχουν λήξει κάποια συμβόλαια, τα οποία δεν ανανεώσαμε. Ψάχνουμε να βρούμε παίκτες που θα μπορούν να μας βοηθήσουν. Μην ξεχνάμε ότι κάποια πρωταθλήματα μόλις τώρα έχουν ολοκληρωθεί και θέλουν λίγο χρόνο για να αποφασίσουν.

Για την αποχώρηση και την επιστροφή του: «Όταν αποχώρησα από την ομάδα, ήθελα να κάνω ένα διάλειμμα. Είπα όταν με χρειαστεί η ΑΕΚ, τότε θα ερχόμουν. Για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα να επιστρέψω τόσο νωρίς. Μίλησε όμως και το συναίσθημα. Μια φορά ΑΕΚ, για πάντα ΑΕΚ. Είναι μία πρόκληση για μένα να επιστρέψω και ήταν εύκολο να αποδεχτό την πρόταση και να είμαι ξανά εδώ».

Εάν θα δοθούν ευκαιρίες σε νεαρούς, είπε: «Είναι προτεραιότητα μας να προωθούμε νεαρούς ποδοσφαιριστές στην ομάδα. Βέβαια, πρέπει να το κάνουμε σωστά, χωρίς να τους βάζουμε περισσότερη πίεση. Ένα καλό παράδειγμα είναι ο Ναούμ, που πήρε ευκαιρίες και δείχνει ότι μπορεί».

Εάν ενδιαφέρει την ΑΕΚ ο Ζαχαρίου του Ολυμπιακού, είπε: «Είναι ένας καλός Κύπριος ποδοσφαιριστής, διαθέτει ένα καλό προφίλ αλλά δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ομάδα του. Δεν είμαστε τρελοί για να πληρώσουμε πολλά λεφτά για ένα παίκτη από την Κύπρο. Επικεντρωνόμαστε σε παίκτες που είναι ελεύθεροι».

Αν ενδιαφέρει ο Χέφελ: «Όχι, είναι στην αγορά, αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα για μας. Αλλά, στο ποδόσφαιρο ποτέ μην λες ποτέ».

Για τους Μουνάφο και Ριέρα οι οποίοι «χρεώθηκαν» από τα ελλαδικά ΜΜΕ ως μετεγγραφικοί στόχοι της ΑΕΚ: «Έχουν ακουστεί και έχουν γραφτεί πολλά ονόματα που αγωνίζονται στην Ελλάδα. Είναι καλοί παίκτες, αλλά ποτέ δεν μίλησα με κανένα από αυτούς» απάντησε σχετικά με τους Μουνάφο και Ριέρα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ