aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚανένας φόβος, μόνο πίστη!

Κανένας φόβος, μόνο πίστη!

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Κανένας φόβος, μόνο πίστη επικρατεί στις τάξεις του Απόλλωνα ενόψει του επαναληπτικού με τη Βασιλεία και με τη βοήθεια του κόσμου να πανηγυρίσουν το βράδυ της Πέμπτης την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στον Απόλλωνα, επικρατεί η θέση πως η ομάδα έχει τις δυνατότητες να αποκλείσει τη Βασιλεία. Το 3-2, με το οποίο ηττήθηκε, είναι σκορ το οποίο μπορεί να ανατραπεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο και η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τους ομίλους. Στην Ελβετία πήγαν αρκετά καλά, όμως κάποια «κενά αέρος» τούς στέρησαν το δικαίωμα να φύγουν έστω με την ισοπαλία.

Οι κυανόλευκοι θα μπουν από αύριο στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους. Υποχρεωτικά η ενδεκάδα θα είναι διαφορετική από αυτήν που ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη. Ο Μπρου είναι εξαιρετικά δύσκολο να προλάβει το ματς, όμως υπάρχουν άλλες επιλογές, με τον Κύπριο τεχνικό να έχει στο μυαλό του ένα διαφορετικό πλάνο σε σχέση με αυτό που αντιμετώπισε τους Ελβετούς στην έδρα τους. Πιθανολογείται επάνοδος στο αρχικό σχήμα του Ζελάγια ή και του Περέιρα. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Απόλλων θα κοιτάξει στα μάτια τη Βασιλεία και θα κυνηγήσει το γκολ, που θα τον φέρει πιο κοντά στη νίκη-πρόκριση.

Οι κυανόλευκοι ξέρουν τώρα καλύτερα τον αντιπάλό τους, δεν είναι ανίκητος και οι ίδιοι θα πρέπει να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι. Η ομάδα της Λεμεσού καλείται να ψάξει το γκολ με υπομονή αλλά και να μην αφήσει ανοικτούς διαδρόμους, τους οποίους ενδεχομένως να εκμεταλλευτούν οι Ελβετοί. Το μηδέν στην άμυνα είναι σημαντικό. Και επειδή η Βασιλεία έδειξε πως έχει τους επιθετικούς που μπορούν να κάνουν τη ζημιά, θα πρέπει η αμυντική συμπεριφορά του Απόλλωνα να είναι άψογη. Αυτός θα πρέπει να είναι ο στόχος των αμυντικών, να «κόψουν» τη διάθεση των αντιπάλων.

Διαβάστε επίσης: Απόλλων: Θα προβεί και σε άλλες διαμαρτυρίες η διοίκηση

Ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν θα αλλάξει τίποτα στην άμυνα και η τετράδα με τους Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρζ και Βασιλείου αλλά απ’ εκεί και πέρα οι Σατσέτι και Κυριάκου θα πρέπει να αναλάβουν περισσότερη δράση για να κυριαρχήσουν στη μεσαία γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στον Παπουλή να κάνει άλλη μια σπουδαία εμφάνιση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί καταλυτική στην προσπάθεια για επίτευξη του στόχου.

Μέχρι την Πέμπτη έχει τον χρόνο να δουλέψει στο πλάνο του και ένα από τα σημεία που θα δώσει έμφαση είναι οι στατικές φάσεις, να μη δεχθεί πάλι γκολ από κόρνερ ή φάουλ, που θα του σπάσουν την πυξίδα της διαδρομής προς την Ιθάκη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ