aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚάνει παιχνίδι από την Πολωνία

Κάνει παιχνίδι από την Πολωνία

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Από χθες βρίσκεται στην Πολωνία ο Τσάβι Ρόκα, ο οποίος άφησε πίσω του το γραφείο στη Λάρνακα για να συνεχίσει τη δουλειά και τις επαφές του από την Οπαλένιτσα, όπου πραγματοποιείται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ΑΕΚ. Για την ώρα, όπως έχει διαμορφωθεί το ρόστερ (οι 15 κοινοτικοί έχουν συμπληρωθεί), δεν υπάρχει θέση για άλλη κίνηση, εκτός αν μιλάμε για Κύπριο ποδοσφαιριστή ή για ξένο κάτω των 22 ετών.

Πέρα από την περίπτωση Κούσουλου, για τον οποίον το ενδιαφέρον είναι υπαρκτό και έντονο, ο Ρόκα εξετάζει ακόμη κάποιες περιπτώσεις από την κυπριακή αγορά και σκέφτεται να κάνει κάποια κίνηση. Για την ώρα δεν υπάρχει συμφωνία, όμως είναι στο μυαλό του το κυπριακό στοιχείο, στο οποίο είναι αλήθεια ότι φέτος δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Παραλλήλως, έχει στη λίστα του και παίκτες κάτω των 22 ετών, κυρίως για τη μεσοαμυντική λειτουργία της ομάδας. Με τα δεδομένα που έχουμε, ανά πάσα στιγμή είναι πιθανό να προκύψουν κάποια μετεγγραφικά νέα. Σχετικά με την απόκτηση κοινοτικού ή ξένου ποδοσφαιριστή άνω των 22 είναι ένα σενάριο πολύ πιθανό.

Για να γίνει αυτό θα πρέπει κάποιος να αποχωρήσει και εδώ και καιρό το όνομα που είναι υποψήφιο να μη συνεχίσει είναι αυτό του Γαρίδο. Κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται, ούτε όμως και διαψεύδεται. Όπως γίνεται αντιληπτό, ο σχεδιασμός της ΑΕΚ, όπως και σε κάθε χρονιά επί Τσάβι Ρόκα, είναι ανοικτός και απρόβλεπτος.

Εν τω μεταξύ, στην Πολωνία βρίσκεται και το μέλος της διοίκησης της ΑΕΚ Εύμαιος Ευθυμιάδης. Από την Πολωνία αναμένεται να ταξιδέψει στην Ελβετία για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ που θα γίνει στη Νιόν τη Δευτέρα. Η ΑΕΚ θα αρχίσει και φέτος τις υποχρεώσεις της από τον 1ο προκριματικό γύρο και έτσι θα δώσει τον πρώτο της επίσημο αγώνα σε 12 ημέρες, δηλαδή στις 29 Ιουνίου.

Το καλύτερο για την ΑΕΚ θα ήταν να κληρωθεί με ομάδες από χώρες με τις οποίες δεν πρόκειται να ταλαιπωρηθεί ιδιαίτερα, τόσο αγωνιστικά όσο και στη μετάβαση της αποστολής. Η ΑΕΚ θα μάθει τον αντίπαλό της και για τον 1ο αλλά και για τον 2ο προκριματικό γύρο. Και στους δύο προκριματικούς θα βρίσκεται στους ισχυρούς της κλήρωσης και λογικά δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει δυσκολίες στα πρώτα εμπόδια. Τα πρώτα δύο εντός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια θα τα δώσει στο «ΑΕΚ Αρένα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ