aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαμία διάθεση για χαρακίρι

Καμία διάθεση για χαρακίρι

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Ούτε για αστείο δεν δέχονται στον Απόλλωνα ότι μπορούν να την πατήσουν για δεύτερη σερί αγωνιστική και να έχουν νέα απώλεια βαθμών στο πρωτάθλημα. Έχουν αφήσει πίσω την πολύ καλή εμφάνιση και τον πρώτο τους βαθμό που κέρδισαν στο Γιουρόπα Λιγκ με τη Λιόν και σκέφτονται μόνο το σημερινό παιχνίδι με τον Ερμή. Η απώλεια των δύο βαθμών στην πρεμιέρα με τον Ολυμπιακό τους έχει διδάξει πολλά και κυρίως πως πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην πετάνε βαθμούς στα σκουπίδια, από τη στιγμή που βασικός και μεγάλος τους στόχος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Συνεπώς οι κυανόλευκοι θα μπουν απόψε στο παιχνίδι με ένα μοναδικό στόχο, να επιβάλουν από την αρχή τον ρυθμό τους, να πετύχουν ένα γρήγορο τέρμα, που θα τους δώσει επιπλέον ώθηση για να πάρουν τους τρεις βαθμούς. Στους δέκα μήνες που βρίσκεται στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας ο Σωφρόνης Αυγουστή έχει μπολιάσει για τα καλά στους παίκτες του τη νοοτροπία του νικητή. Κάποιες φορές είναι εμπόδιο οι ατυχίες, τα απρόοπτα και οι ανατροπές, όμως ειδικά στο σημερινό παιχνίδι δεν έχουν καμιά διάθεση να κάνουν χαρακίρι.

Προέρχονται από μια σπουδαία εμφάνιση και θα τα δώσουν όλα για να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν το βράδυ της Πέμπτης κόντρα στους Γάλλους. Υπάρχει τρομερή πίστη στις δυνατότητες της ομάδας, όμως οι ποδοσφαιριστές έχουν αντιληφθεί πως άλλο Ευρώπη και άλλο πρωτάθλημα. Οι εκπλήξεις καραδοκούν και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά. Έχουν δώσει μόλις έναν αγώνα και απομένουν άλλοι τριάντα πέντε μέχρι το τέλος της διαδρομής. Πολλά τα παιχνίδια και μέχρι το τέλος της σεζόν ο Απόλλων ίσως ξεπεράσει τα πενήντα, συνεπώς όλοι οι παίκτες θα χρειαστούν και επιβάλλεται να είναι έτοιμοι.

Ο τεχνικός του Απόλλωνα δήλωσε πως έχει στη διάθεσή του 26 ποδοσφαιριστές και όπως φαίνεται πιθανό όλοι να χρησιμοποιηθούν. Αυτή την περίοδο στηρίζεται σε έναν αριθμό 15-16 ποδοσφαιριστών, με τους έντεκα που άρχισαν απέναντι στη Λιόν να είναι οι επικρατέστεροι για να αρχίσουν απόψε. Μπορεί όμως κάποιοι να πάρουν ανάσες. Δεν αποκλείεται από την αρχή να ξεκινήσουν οι Ζελάγια, Μαρτίνες και Σαρδινέρο. Σε αυτή την περίπτωση θα μείνουν εκτός οι Σκέμπρι, Ντα Σίλβα και Γιάκολιτς. Οι επιλογές πάντως υπάρχουν και το μόνο που απομένει είναι όσοι χρησιμοποιηθούν να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Από τη στιγμή που ο Απόλλων έχει αποδείξει πως δεν συμβιβάζεται με τις ήττες στην Ευρώπη, το ίδιο ισχύει και στις εγχώριες διοργανώσεις. Οι ποδοσφαιριστές αναγνωρίζουν πως κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος και πως πρέπει σε κάθε παιχνίδι να τα δίνουν όλα. Να βγάζουν πάθος και να μην αφήνουν αγώνες στους οποίους έχουν πλήρη κυριαρχία να χάνονται. Στο αποψινό παιχνίδι θα είναι κλειδί ένα γρήγορο γκολ.

Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Βάλε, στην άμυνα η τετράδα με τους Πέδρο, Γιούστε, Ρομπέρς και Σαντάνα δεν αλλάζει λογικά, εκτός και αν ο προπονητής κρατήσει κάποιον από τους τέσσερις στον πάγκο για να του δώσει ανάσες. Ο Σατσέτι με τον Άλεφ θα είναι στη μεσαία γραμμή και τρίτος θα είναι ένας από τους Μαρτίνες ή Ντα Σίλβα. Μπροστά θα είναι τρεις από τους Σαρδινέρο, Ζελάγια, Σκέμπρι και Μαγκλίτσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ