aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαλύτερο ρόστερ, ευθύνες και οι ανταγωνιστές

Καλύτερο ρόστερ, ευθύνες και οι ανταγωνιστές

Ο Ρούβεν Ράγιος φιλοξενήθηκε χθες στην εκπομπή της Cytavision «Ώρα για Μπάλα» της Cytavision. Διαβάστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Ισπανός επιτελικός μέσος.

Τον κυριακάτικο αγώνα πρωταθλήματος: «Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, η Αλκή πάλεψε, έκανε τα πάντα, πίεσε, τα έδωσε όλα, επίσης η υγρασία μας δυσκόλεψε, τη νιώθαμε έντονα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά προσπαθήσαμε να κυκλοφορήσουμε γρήγορα την μπάλα, να βγάλουμε στο γήπεδο όσα είχαμε δουλέψει μέσα στην εβδομάδα. Φυσικά έπρεπε να είχαμε καλύτερες μεταβιβάσεις, τελικά όμως πήραμε τους τρεις βαθμούς, που είναι το πιο σημαντικό για μας, και αυτοπεποίθηση στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Τώρα έχουμε τη διακοπή και είναι σημαντικό για την ομάδα ότι πηγαίνουμε σε αυτήν με νίκη».

Αν με το νέο ρόστερ η Ανόρθωση έχει περισσότερες τακτικές επιλογές: «Ναι, έχουμε καινούργιους παίκτες, προπονούμαστε πολύ, είμαστε μόνο στην αρχή, έχουμε πολλά περιθώρια βελτίωσης και ο προπονητής φυσικά έχει περισσότερες επιλογές, για να βρίσκει τρόπους να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Δουλεύουμε πολύ καλά απ’ όλες τις απόψεις, και σε φυσική κατάσταση και σε τακτική. Προσπαθούμε να μάθουμε ο ένας το παιχνίδι του άλλου κι ελπίζω ότι, αν συνεχίσουμε έτσι, θα έχουμε επιτυχίες».

Αν η Ανόρθωση έχει πιο ποιοτικό κι ανταγωνιστικό σύνολο σε σύγκριση με την περασμένη περίοδο: «Όντως έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, το πιστεύω αυτό. Δουλεύουμε όλοι σκληρά για να βελτιωθούμε. Φυσικά δεν είναι εύκολο, όταν κάθε χρόνο υπάρχουν τόσες πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Προσπαθούμε όμως και με τη σωστή νοοτροπία νομίζω πως θα πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε, με μαχητικότητα και με τη στήριξη από τον κόσμο μας. Ελπίζω πως θα γίνουμε καλύτεροι και επιτυχημένοι».

Πότε περιμένει να δείξει η ομάδα τις πραγματικές της δυνατότητες και ποιους στόχους μπορεί να πετύχει αυτή τη σεζόν: «Ο στόχος που πρέπει να έχουμε είναι η σκληρή δουλειά μέσα στην εβδομάδα, ώστε να κερδίζουμε το Σαββατοκύριακο. Φυσικά η Ανόρθωση, ως μεγάλος σύλλογος, πρέπει να παλεύει για την πρώτη θέση και θα δώσουμε τα πάντα, θ’ αγωνιστούμε ώστε στο τέλος της περιόδου να είμαστε εκεί. Νομίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε, διότι έχουμε καλή ομάδα. Φυσικά πρέπει να δουλέψουμε, να δέσουμε ακόμη περισσότερο, αλλά έχουμε έμπειρους παίκτες και νομίζω ότι θα βρούμε τον τρόπο, ώστε στο τέλος της σεζόν να παλέψουμε για τον τίτλο σε πρωτάθλημα και κύπελλο».

Το αν αισθάνεται πιο άνετα στη νέα του θέση, πίσω από τον επιθετικό: «Ναι, αισθάνομαι πιο βολικά εκεί, διότι από το ξεκίνημα της καριέρας μου αυτή είναι η φυσική μου θέση και αισθάνομαι άνετα, όταν έχω την μπάλα. Νομίζω ότι είναι καλύτερο και για την ομάδα, όταν παίζω σε αυτή τη θέση, διότι παίρνω περισσότερο την μπάλα, αν όμως ο προπονητής μου με χρειάζεται στα πλάγια, θα παίξω και θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου, ώστε να βοηθήσω την ομάδα».

Αν είναι έτοιμος να αναλάβει περισσότερες ευθύνες: «Φυσικά, γνωρίζω ότι αυτό πρέπει να κάνω στην Ανόρθωση. Σε όσες ομάδες αγωνίστηκα, αναλάμβανα ευθύνη και μου αρέσει αυτό. Φυσικά από την περασμένη περίοδο γνωρίζω τι σημαίνει ο σύλλογος, ότι πρέπει πάντα να στοχεύουμε ψηλά και θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό δουλεύοντας σκληρά κάθε εβδομάδα, δίνοντας το μέγιστο των δυνατοτήτων μου σε κάθε παιχνίδι, ώστε η ομάδα να βελτιώνεται και να παίρνει καλά αποτελέσματα».

Για τους πιο δύσκολους ανταγωνιστές της Ανόρθωσης: «Φυσικά ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ, ο Απόλλων έχει πολύ καλή ομάδα, η ΑΕΚ που είδαμε ότι παίζει καλά, η ΑΕΛ ήταν πολύ καλή ήδη από την περασμένη σεζόν, αλλά και η Ομόνοια που είναι τεράστιος σύλλογος. Δεν θέλουμε, όμως, να εστιάζουμε στους αντιπάλους, αλλά στη δική μας ομάδα, στο τι μπορούμε να κάνουμε καλύτερα».

Για τις πιθανότητες ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα στους ομίλους του Τσάμπιονς και του Γιουρόπα Λιγκ αντιστοίχως: «Αρχικά, συγχαρητήρια και στους δύο συλλόγους για την πρόκριση, νομίζω ότι είναι πολύ καλό για την Κύπρο ότι συνεχίζουν. Για τον ΑΠΟΕΛ θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα, διότι είναι εξαιρετικά ζόρικος ο όμιλός του, αλλά φυσικά το ίδιο ισχύει και γι’ αυτόν του Απόλλωνα. Πρέπει να απολαύσουν αυτά τα παιχνίδια, να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τους ίδιους, τον κόσμο, αλλά και για την προβολή του συλλόγου στο εξωτερικό. Αυτό τουλάχιστον λέει η δική μου εμπειρία από παρουσία σε ομίλους ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τη φανέλα της Μακάμπι Χάιφα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ