aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαλύτερα δεν γίνεται στην ΑΕΛ

Καλύτερα δεν γίνεται στην ΑΕΛ

Η ΑΕΛ έχει μπροστά της μια τεράστια πρόκληση. Το παιχνίδι με την ΑΕΚ εννοείται πως παρουσιάζει πολλές δυσκολίες, όμως με νέα νίκη μπορεί να φτερουγίσει πιο ψηλά η ομάδα της Λεμεσού και να ελπίζει πως τίποτε δεν είναι ακατόρθωτο στη συνέχεια.

Οι ισοπαλίες με τον Εθνικό στο Δασάκι και την Ανόρθωση στο Τσίρειο, αλλά πιο πολύ η ήττα από τον Απόλλωνα, έφεραν την ομάδα του Πάμπου Χριστοδούλου σε θέση υποχώρησης. Το τελευταίο όμως διάστημα, η ΑΕΛ εμφανίζεται πιο δυνατή και αποφασιστική. Οι τρεις νέοι που μπήκαν στην ομάδα έφεραν άλλον αέρα και δυναμική στην ομάδα. Μιλάμε για τις χειμερινές μεταγραφές, τον Πίτι, τον Σάσι και τον Μπλάνκο. Πείθει και ο Μίτρεα, ενώ επανήλθαν φρέσκοι οι Λαφράνς, Μέσκα και Νικολάου. Ο Σαβάν πέρασε στην κύρια θέση του (κέντρο) και παρουσιάστηκε ανεβασμένος.

Η ΑΕΛ έγινε πιο επιθετική, αλλά το ζητούμενο είναι να διατηρήσει σε ψηλά επίπεδα και την αμυντική θωράκισή της. Διαθέτει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος με 12 γκολ παθητικό, κάτι που φανερώνει και το δυνατό της όπλο.

Η δεύτερη θέση στην οποία βρίσκεται της δίνει το δικαίωμα να ονειρεύεται, αν και οι γαλαζοκίτρινοι δηλώνουν πώς παραμένει κύριος στόχος τους η εξασφάλιση εισιτηρίου για το Γιουρόπα Λιγκ. Ωστόσο, απέχουν μόλις τρεις βαθμούς από την πρώτη θέση και έχουν κάθε δικαίωμα να κοιτάζουν και πιο μακριά.

«Ότι κέρδισε η ΑΕΛ μέχρι τώρα, ήταν με ιδρώτα και δεν της χαρίστηκε τίποτε», δήλωσε πολλές φορές ο προπονητής της. Και δεν έχει άδικο. Αντίθετα, εκεί που έκανε λάθη και δεν απέδωσε καλά, πλήρωσε το τίμημα με απώλειες βαθμών. Μπροστά τους οι γαλαζοκίτρινοι έχουν το παιχνίδι της Κυριακής, το πιο δύσκολο από όσα έχουν δώσει μέχρι τώρα.

Στο Τσίρειο και με τον κόσμο της ομάδας να ετοιμάζεται για μαζική προσέλευση την Κυριακή, το ζητούμενο θα είναι η νίκη. Ο τεχνικός της ΑΕΛ έχει άλλες τρεις προπονήσεις για να αποφασίσει για την ενδεκάδα που θα παρατάξει την Κυριακή. Είναι όλοι διαθέσιμοι, κάτι που διευκολύνει το έργο της τεχνικής ηγεσίας.      

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ