aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαλές τοποθετήσεις, σωστή εκτίμηση

Καλές τοποθετήσεις, σωστή εκτίμηση

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Με τις πρώτες του εμφανίσεις, ο Ζοσιμάρ Ντίας Βοζίνια διέλυσε κάθε αμφιβολία για τον αν θα μπορέσει να βοηθήσει την ΑΕΛ στη νέα περίοδο. Ο τερματοφύλακας από το Πράσινο Ακρωτήριο είχε σταθερή απόδοση στα πρώτα ευρωπαϊκά παιχνίδια και έχει πείσει πως μπορεί να «γεμίσει» τη θέση κάτω από τα δοκάρια. Στα 31 του χρόνια θεωρείται έμπειρος και αποτελεί προσωπική επιλογή του Μπρούνο Μπαλταζάρ.

Με καλές τοποθετήσεις και σωστή εκτίμηση των δύσκολων φάσεων, ο Βοζίνια εμπνέει εμπιστοσύνη. Τον γνώριζε πολύ καλά ο προπονητής της ΑΕΛ και γι’ αυτό τον προτίμησε. Απέναντι στη Σεντ Τζόζεφς και ειδικότερα στο παιχνίδι με την Προγκρές στο Λουξεμβούργο, ο Βοζίνια είχε πολύ καλές επεμβάσεις. Θα πει κάποιος πως δεν πιέστηκε τόσο πολύ, όμως όποτε χρειάστηκε, κάλυψε τα λάθη των αμυντικών του.

Η θέση του τερματοφύλακα είναι κλειδί και για την ΑΕΛ, κάτι που ισχύει για όλες τις ομάδες. Το 2011-12, ο Ντεγκρά είχε πολύ μεγάλο μερίδιο στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Όπως και πέρσι, όταν παρά τις αρχικές αμφιβολίες, ο Ρόμο είχε πετυχημένη παρουσία κάτω από τα δοκάρια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ