aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚάλα: «Αν βρεθεί ένας συμπαίκτης μου να επιβεβαιώσει τον Ντιακαμπί εγώ θα σταματήσω το ποδόσφαιρο»...

Κάλα: «Αν βρεθεί ένας συμπαίκτης μου να επιβεβαιώσει τον Ντιακαμπί εγώ θα σταματήσω το ποδόσφαιρο» (vids)

Σοκ επικρατεί στην Ισπανία τις τελευταίες ημέρες, καθώς το ρατσιστικό περιστατικό του Χουάν Κάλα τον Μουκτάρ Ντιακαμπί έχει ταρακουνήσει για τα καλά τα… κεφάλια της La Liga, που καλούνται να πάρουν μεγάλες αποφάσεις.

Συγκεκριμένα, η Κάντιθ επικράτησε με 2-1 της Βαλένθια, ωστόσο το ματς σημαδεύτηκε από το επεισόδιο του Χουάν Καλά με τον Μουκτάρ Ντιακαμπί στο 30ο λεπτό, το οποίο είχε ως συνέπεια οι «νυχτερίδες» να αποχωρήσουν προσωρινά από τον αγωνιστικό χώρο, καταγγέλλοντας ότι ο Γάλλος αμυντικός δέχθηκε ρατσιστική επίθεση!

Ο πρώην αμυντικός της ΑΕΚ στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ήταν κατηγορηματικός. λέγοντας πως δεν χρησιμοποίησε ρατσιστικό λόγο εναντίον του αντιπάλου του. Μάλιστα, τόνισε πως αν βρεθεί κάποιος συμπαίκτης του να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του Ντιακαμπί, τότε θα αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο.

«Εγώ του είπα μόνο ‘άφησε με ήσυχο’ και αυτός λέει ότι τον αποκάλεσα ΄γαμ@@@@@ αράπη’. Δεν είπα ποτέ κάτι τέτοιο. Είναι ξεκάθαρο. Και όσα λέγονται από τότε είναι ψέματα. Αν βρεθεί ένας συμπαίκτης μου να επιβεβαιώσει τον Ντιακαμπί εγώ θα πω συγγνώμη και θα σταματήσω το ποδόσφαιρο. Βιώνω ένα λιτσάρισμα από τα ΜΜΕ.

Υπάρχουν δύο θύματα: ένας παίκτης, ο οποίος κατηγορείται και ένας άλλος, ο οποίος πιστεύει ότι ήταν θύμα ρατσιστικής επίθεσης. Αν μας είχαν αφήσει να μιλήσουμε εκείνη τη στιγμή στον διαιτητή, το θέμα θα είχε λυθεί και δεν θα γινόταν τσίρκο. Δεν ξέρω τι σκοπό έχει ο Ντιακαμπί. Προσπάθησα να του εξηγήσω τι είπα. Μετά είδα τους παίκτες της Βαλένθια να μιλούν και τελικά να φεύγουν από το γήπεδο. Είμαι δώδεκα χρόνια επαγγελματίας και έχω συνυπάρξει με Αφρικανούς, Κινέζους, Λατινοαμερικάνους…», ήταν τα λόγια του Χουάν Κάλα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ