aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαι ξαφνικά, άνοιξε ο φάκελος «Χάμπος»

Και ξαφνικά, άνοιξε ο φάκελος «Χάμπος»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το δοκίμασε, αλλά δεν του βγήκε. Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Κυριάκου, ο οποίος παραχωρήθηκε δανεικός το καλοκαίρι από τον Απόλλωνα στην Εστορίλ. Ήταν αποκλειστικά δική του απόφαση να κάνει καριέρα στο εξωτερικό. Εκεί βρήκε τον Πέδρο Εμανουέλ, προσπάθησε να αρπάξει την ευκαιρία για μια διεθνή καριέρα, αλλά δεν του βγήκε. Αυτά είναι τα μέχρι τώρα δεδομένα, καθώς η ομάδα του δείχνει να είναι σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, αφού με μόλις 6 βαθμούς, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Στην πορτογαλική ομάδα ψάχνουν για λύσεις, αλλά δεν φαίνεται πως θα διορθωθεί η κατάσταση. Ο Κύπριος διεθνής μετρά μόλις 108 λεπτά συνολικά με τη φανέλα της και η κατάσταση δεν έχει εξελιχτεί όπως θα ήθελε. Αν μείνει και άλλο στον πάγκο θα τον φάει η «σκουριά».

Οι πρώτες πληροφορίες που διέρρευσαν αναφέρουν πως ο ίδιος είναι θετικός σε επιστροφή του από τον Ιανουάριο, αφού ο σύλλογος της Λεμεσού διατηρεί αυτό το δικαίωμα. Δεν βρήκε αυτά που ήθελε στην Πορτογαλία, ξέχωρα από το άσχημο κλίμα που επικρατεί στην Εστορίλ, η οποία προχώρησε και σε αντικατάσταση προπονητή. Παράλληλα, στον Απόλλωνα καλοβλέπουν την επιστροφή του Κυριάκου, αφού ξέρουν πως μπορεί να βοηθήσει. Και αν χρειάζεται κάπου ενίσχυση η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, είναι στον ανασταλτικό μηχανισμό της μεσαίας γραμμής.

Πάντως, ο Φανούριος Κωνσταντίνου δεν ήθελε να δώσει σαφή απάντηση για το θέμα, κατόπιν σχετικής ερώτησης στον Active Radio: «Τα δικαιώματά του ανήκουν στον Απόλλωνα, τώρα αγωνίζεται στην Εστορίλ. Μέχρι τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου απέχουμε δύο μήνες. Όπως και να έχει ο Χάμπος είναι δικός μας ποδοσφαιριστής».

Όσο για τον Σωφρόνη Αυγουστή, γνωρίζει πως με την παρουσία του Κυριάκου, μπορεί να έχει λύσεις στη μεσαία γραμμή και στο κέντρο της άμυνας. Η επιστροφή του Χάμπου αν πραγματοποιηθεί, θα προσφέρει έτοιμη λύση, αντί να ψάχνει για άλλες επιλογές. Βρισκόμαστε στα μέσα του Νοέμβρη και υπάρχει χρόνος για να παρθούν οι πιο σωστές αποφάσεις, γιατί στην τελική απόφαση θα παίξει ρόλο και η γνώμη του Κύπριο τεχνικού. Αυτός θα αποφασίσει για τις προσθήκες που θα γίνουν, αλλά αν υπάρχει έδαφος για επιστροφή του Κύπριου διεθνούς μέσου θα έλεγε αμέσως το «ναι», καθώς γνωρίζει από πρώτο χέρι πόσες βοήθειες μπορεί να δώσει στην ομάδα του. Ο Γενάρης πάντως είναι κοντά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ