aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαι τώρα παίρνει φόρα

Και τώρα παίρνει φόρα

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Το τέλος της 12ης αγωνιστικής βρήκε την ΑΕΛ στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και τους οπαδούς της να κάνουν όνειρα. Οι γαλαζοκίτρινοι, όμως, αποφεύγουν τα μεγάλα λόγια και αυτό που θέλουν είναι να συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, με σοβαρότητα και πάθος, για να σταθεροποιηθούν στα ψηλά σκαλοπάτια της βαθμολογίας.

Βασικά, μέχρι το τέλος του 2016, μέσα από τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν με Δόξα (εκτός), Αναγέννηση (εκτός), Δόξα (εντός) και Εθνικός (εκτός), ο στόχος θα είναι το απόλυτο. Κάτι που θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη δυναμική που έχει αναπτύξει.

Προς το παρόν, την προσοχή μονοπωλεί το παιχνίδι της Κυριακής στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» με τον Ερμή. Από χθες που άρχισε η προετοιμασία ο Πάμπος Χριστοδούλου έδωσε στους παίκτες του να καταλάβουν ότι το μυαλό τους θα πρέπει να είναι στραμμένο μόνο στο παιχνίδι που ακολουθεί. Η ΑΕΛ, μετά τις απώλειες που είχε με την ΑΕΖ (1-1) και την ήττα από την ΑΕΚ, έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας και κατάφερε να επανέλθει κερδίζοντας τα δύο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ και την Ομόνοια.

Ο Κύπριος προπονητής κτίζει την ομάδα του σε στέρεες βάσεις, έχοντας ως βάση του παιχνιδιού του την αγωνιστική πειθαρχία και την ποιότητα των ποδοσφαιριστών του. Έχει φανεί η πρόοδος της δουλειάς, χωρίς η ΑΕΛ να συγκαταλέγεται στις ομάδες με τον ψηλό προϋπολογισμό. Ο βασικός κορμός αποτελείται από ικανούς ποδοσφαιριστές, που καθοδηγούν με μαεστρία τους υπόλοιπους και δείχνουν ότι μπορούν να οδηγήσουν την ομάδα τους στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Οι Σόουζα, Σοάρες, Σιέλης, Ζούνιορ, Μπουένο, Λαφράνς, Φορτούνα και Αϊρόσα… βγάζουν μάτια με την απόδοσή τους. Σε αυτούς προσθέτουμε και τη σταθερότητα του τερματοφύλακα Ρομό και μένει μόνο να ανεβάσουν περισσότερο την απόδοσή τους οι Μέσκα, Γεωργιάδης, Αρουαμπαρένα, Σαρκί και Ουέλινγκτον.

Πίσω από αυτούς, είναι οι Μπαπάνκο, Σαβάν, Νικολάου, Μαύρου, Ηλία και Χ. Κυριάκου. Ένας ικανοποιητικός αριθμός ποδοσφαιριστών, που έχουν ποιότητα, εμπειρίες και ικανότητες να βοηθήσουν όποτε χρειαστεί τη ομάδα τους. Με αυτούς θα πορευτεί η ΑΕΛ μέχρι τέλους, αν και είναι σίγουρο, πως τον Ιανουαρίου θα γίνουν δύο ή τρεις προσθήκες, που θα προσθέσουν και άλλο βάθος στην ομάδα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ