aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαι στο τέλος το σηκώνει η... Μπάγερν (vids)

Και στο τέλος το σηκώνει η… Μπάγερν (vids)

Tης έχει πάρει τον αέρα. Την έχει κερδίσει με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο, σε ότι σημαντική μάχη έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια. Τι κι αν ο Πεπ Γκουαρντιόλα αποτελεί παρελθόν από το Μόναχο; Στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν, ο Κάρλο Αντσελότι κατέκτησε την πρώτη του κούπα στην Γερμανία, αφού με τον πλέον κυνικό τρόπο η Μπάγερν επικράτησε με 2-0 της Ντόρτμουντ μέσα στο ίδιο της το σπίτι και σήκωσε το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.

Δεν ήταν όμορφο, μηδέ εύκολο. Στα πρώτα 35 λεπτά οι τελικές ήταν 9-0 για την Ντόρτμουντ, με τον Μάνουελ Νόιερ για πολλοστή φορά να παίζει μόνος του και να «σπάει» τα νεύρα των Βεστφαλών, που έχασαν εκπληκτικές ευκαιρίες στο πρώτο μέρος με τους Καγκάβα, Ομπαμεγιάνγκ και Ράμος που έπεσαν πάνω στο γνωστό… σκιάχτρο!

Αφού λοιπόν η Μπάγερν γλίτωσε στο πρώτο ημίχρονο, ήταν νομοτελειακά σίγουρο ότι θα σηκώσει την κούπα με κάποιο τρόπο. Μπορεί ο Μπούρκι να έσωσε τους Βεστφαλούς σε εξ’ επαφής κεφαλιά του Βιδάλ (38’), όμως ο Χιλιανός πήρε το αίμα του πίσω στην επανάληψη.

Ο Μίλερ βρήκε τον Βιδάλ σε ρόλο κρυφού κυνηγού, ο Μπούρκι τον νίκησε στην πρώτη μάχη, αλλά ο Χιλιανός με νέο πλασέ έκανε το 0-1 (58’), γέρνοντας την πλάστιγγα υπέρ των νταμπλούχων Γερμανίας.

Η φούρια των παικτών του Τούχελ κόπασε, η Μπάγερν πήρε τα ηνία και τελείωσε την δουλειά 11 λεπτά πριν το τέλος. Μία λανθασμένη αντίδραση σε κόρνερ των Βαυαρών ήταν βούτυρο στο ψωμί του Τόμας Μίλερ, που από κοντά δεν είχε πρόβλημα να κάνει το 0-2 (79’) και να τελειώσει την δουλειά στην πρώτη βαυαρική κούπα για την σεζόν 2016-17.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ