aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαι στο τέλος νικούν οι Γερμανοί…

Και στο τέλος νικούν οι Γερμανοί…

Τα «πάντσερ» μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς και είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία μόλις στο 2’, με τον Σανέ να βρίσκει τον Γκνάμπρι κι εκείνον να κάνει ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή, αναγκάζοντας τον Σίλεσεν να διώξει με υπερένταση.

Διατηρώντας την κατοχή της μπάλας και δείχνοντας πιο «πεινασμένα», κατάφεραν να προηγηθούν εν τέλει, στο 15ο λεπτό, όταν ο Κρόος πάσαρε στον ανοιχτό χώρο στον Σουλτς που σέντραρε από αριστερά, ο Σανέ εκμεταλλεύθηκε το γλίστρημα του Ντε Λιχτ και με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σίλεσεν, για το 0-1!

Οι «οράνιε» από την πλευρά τους δυσκολεύθηκαν αρχικά να ανταπεξέλθουν στον σχηματισμό των αντιπάλων τους, με τον Γκορέτσκα να παίζει ψηλά, πλαισιώνοντας -ουσιαστικά- τους Σανέ και Γκνάμπρι και να απελευθερώνει χώρους για τους Κρόος και Κίμιχ.

Χρειάστηκε μάλιστα να φτάσουμε στο 25’ για να απειλήσουν πραγματικά για πρώτη φορά, όταν ο Μπάμπελ βγήκε τετ α τετ με τον Νόιερ, αλλά ο αρχηγός της Γερμανίας κατάφερε να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ…

Ενώ ίδια ήταν η κατάληξη και δύο λεπτά αργότερα, με τον Μπάμπελ να αξιοποιεί την σέντρα του Πρόμες από δεξιά και να κάνει το πλασέ στην κίνηση από το ύψος της μικρής περιοχής αλλά ο Νόιερ απέκρουσε ενστικτωδώς.

Κι αφού δεν έγινε το 1-1, ήρθε το… 0-2, στο 34ο λεπτό. Με τον Ρούντιγκερ να βγάζει την βαθιά μπαλιά για τον Γκνάμπρι, ο οποίος πάτησε περιοχή, είδε τον Φαν Ντάικ να τον παρεμποδίζει αλλά με ασύλληπτο σουτ έστειλε τη μπάλα να αναπαυθεί στα δίχτυα του Σίλεσεν, πετυχαίνοντας το πέμπτο του τέρμα σε έξι ματς με τη φανέλα της Γερμανίας!

Με το μομέντουμ υπέρ τους, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα γκολ δύο φορές… Πρώτα στο 39’, με την δυνατή κεφαλιά του Κέρερ στο δεύτερο δοκάρι να απομακρύνεται από τον Σίλεσεν.

Καθώς και στην αμέσως επόμενη φάση, με τον Σανέ να… ταλαιπωρεί τον Φαν Ντάικ, σουτάροντας με δύναμη μέσα από την περιοχή, αλλά τον γκολκίπερ της Ολλανδίας να επεμβαίνει αποτελεσματικά, διατηρώντας το 0-2…

Το ξεκίνημα της επανάληψης ήταν αυτό ακριβώς που ήθελαν οι γηπεδούχοι, καθώς στο 48’ μείωσαν σε 2-1, όταν ο Ντεπάι σέντραρε από αριστερά και ο Ντε Λιχτ σηκώθηκε ψηλότερα από όλους, για να σκοράρει με κεφαλιά, για πρώτη φορά με το εθνόσημο!

Η Ολλανδία αύξησε την πίεσή της, διαφοροποίησε το σχηματισμό της στα μετόπισθεν, παίζοντας με τρεις, και ανέλαβε τα ηνία στη μεσαία γραμμή. Κάπως έτσι όχι μόνο κατάφερε να «σβήσει» τις όποιες επιθετικές προσπάθειες της «νατσιονάλμανσαφτ», αλλά να φτάσει και στην ισοφάριση…

Όταν στο 63ο λεπτό ο Πρόμες έβαλε τη μπάλα στην περιοχή από αριστερά, ο Βαϊνάλντουμ εκμεταλλεύθηκε την… αναμπουμπούλα έστρωσε στον Ντεπάι κι εκείνος με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία του Νόιερ, έκανε το 2-2, σημειώνοντας το έβδομο τέρμα του στις οκτώ τελευταίες διεθνείς εμφανίσεις του!

Η είσοδος του Γκουντογκάν αντί του Γκορέτσκα και η χρησιμοποίηση του ως «καθαρό» δεκάρι δεν βελτίωσε την λειτουργία της ομάδας του Γιόαχιμ Λεβ, καθώς είχε μόνο μια τελική προσπάθεια στην εστία του Σίλεσεν, αυτή του Γκνάμπρι στο 84’, μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Σημείο στο οποίο ο Σουλτς κατάφερε να… παγώσει την «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα», καθώς ο Ρόις -δύο λεπτά μετά την είσοδό του- μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από αριστερά, «έκοψε» την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο επερχόμενος συμπαίκτης του με πλασέ πέτυχε το 3-2!

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής 

Κυριακή (24/03)
Ολλανδία-Γερμανία 2-3
(48’ Ντε Λιχτ, 63’ Ντεπάι – 15’ Σανέ, 34’ Γκνάμπρι, 90’ Σουλτς)

Βόρεια Ιρλανδία-Λευκορωσία 2-1
(30’ Έβανς, 87’ Μαγκίνις – 33’ Στάσεβιτς)

Η βαθμολογία του 3ου ομίλου 
1. Βόρεια Ιρλανδία (4-1) 6
2. Γερμανία (3-2) 3*
3. Ολλανδία (6-3) 3
4. Εσθονία (0-2) 0
5. Λευκορωσία (1-6) 0
* Έχει ματς λιγότερο

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής 

Σάββατο (08/06)
Εσθονία-Βόρεια Ιρλανδία (19:00)
Λευκορωσία-Γερμανία (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ