aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαι στη Λάρνακα… ανθίζουν τουλίπες

Και στη Λάρνακα… ανθίζουν τουλίπες

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν στον Φλοριάν Τολεμές, αφού σκοράροντας σχεδόν ακατάπαυστα, οδηγεί την ΑΕΚ σε ξέφρενη πορεία. Μοιραία λοιπόν, η λάμψη του Γάλλου πρώτου σκόρερ… κλέβει λίγο από το φως που δικαιούνται και κάποιοι άλλοι πρωταγωνιστές της ΑΕΚ. Όπως για παράδειγμα ο Χέκτορ Χέφελ (δεξιά στη φωτό), ο οποίος αξίζει προσοχής. Την κέρδισε με την παρουσία του, κυρίως στην τρέχουσα σεζόν.

Ο Ολλανδός μέσος ήρθε περίπου την ίδια περίοδο με τον Τολεμές, τον περασμένο Ιανουάριο. Στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν έδειξε μέρος της αξίας του, μα πλέον έγινε απαραίτητος για τη σύνθεση της ενδεκάδας. Το αξιοπρόσεκτο, όμως, είναι η ηλικία του και ο ρόλος που ανέλαβε. Ξέρετε πολλούς 21χρονους δηλαδή, που αναλαμβάνουν μεγάλο μέρος του οργανωτικού και δημιουργικού παιχνιδιού ομάδας που πρωταγωνιστεί; Ρητορικό το ερώτημα… Ωστόσο, εκείνο που αξίζει σημασίας είναι ότι κάνει την απουσία τού πάλαι ποτέ αναντικατάστατου Τζοάν Τομάς, να περνά σχεδόν απαρατήρητη.

Δεν διαφωνεί κανείς ότι μέχρι να αποκτήσει τα ηγετικά προσόντα του Καταλανού έχει… πολλά ψωμιά ακόμα. Ωστόσο, έχει την ωριμότητα για την ηλικία του να ανταποκριθεί στην αποστολή που του αναθέτει ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ. Γι’ αυτό και το δείγμα των πρώτων πέντε μηνών της αγωνιστικής περιόδου είναι άκρως ενθαρρυντικό ενόψει της συνέχειας.

Από τον Ιούλιο που άρχισαν οι υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ, έγραψε 1.294 λεπτά, 785 στο κυπριακό πρωτάθλημα και 509 στην Ευρώπη. Σε 18 συμμετοχές ήταν βασικός στις 15 και αγωνίστηκε και τρεις φορές αλλαγή. Η συνεισφορά του στο σκοράρισμα ήταν ένα γκολ εις βάρος της Ντιναμό Μινσκ (2-0), ενώ έδωσε και τέσσερις ασίστ. Οι δύο στο Γιουρόπα Λιγκ απέναντι στη λευκορωσική ομάδα και τη Λίνκολν (5-0) και οι άλλες δύο στο πρωτάθλημα απέναντι σε Ομόνοια (2-5) και Ολυμπιακό (2-0).

Όσο για το πώς εξηγείται η ωριμότητα του νεαρού δημιουργικού μέσου, ίσως η απάντηση να βρίσκεται στο μικρό βιογραφικό του. Προηγούμενη ομάδα του ήταν η Χάγη. Προτού έρθει λοιπόν στην Κύπρο, πρόλαβε να λάβει μέρος σε δυόμισι σεζόν της ολλανδικής Α’ Κατηγορίας. Κι αν στις πρώτες δύο είχε συνολικά πέντε παρουσίες και 85 λεπτά, στη μισή που προηγήθηκε του ερχομού του στην Κύπρο, έγραψε 369 λεπτά σε έξι παρουσίες εκ των οποίων οι πέντε στο αρχικό σχήμα. Στην καλύτερή του φάση, δηλαδή, τον… άρπαξε ο Τσάβι Ρόκα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ