aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΚαι καλά και κακά νέα για την ΑΕΚ

Και καλά και κακά νέα για την ΑΕΚ

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΛΑΡΚΟΥ

Το να φεύγεις με τον βαθμό από το ΓΣΠ απέναντι στον ΑΠΟΕΛ, δεν μπορείς να το πεις αποτυχία. Η ΑΕΚ παρόλο που συνέχισε τη θετική παράδοση με τους γαλαζοκίτρινους, έφυγε απογοητευμένη από το στάδιο της πρωτεύουσας. Κι αυτό γιατί βρέθηκε μπροστά στο σκορ (2-0) και δεν άντεξε να κρατήσει το σημαντικό προβάδισμα.

Ταυτόχρονα, έχασε την ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή και με μεγαλύτερες αξιώσεις να αντικρίσει τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ο Ιβάν Τρισκόφσκι σκόραρε για πρώτη φορά κόντρα στον ΑΠΟΕΛ και μάλιστα δύο φορές, χωρίς να πανηγυρίσει τα γκολ του, σεβόμενος τα χρόνια που πέρασε στους γαλαζοκίτρινους. Γκολ, όμως, που δεν ήταν αρκετά για να φέρουν τη νίκη.

Η μεγάλη προσπάθεια του δεύτερου ημιχρόνου δεν εξαργυρώθηκε με το τρίποντο, μιας και μέσα σε τρία λεπτά ο ΑΠΟΕΛ πέτυχε δύο τέρματα, με την άμυνα να λειτουργεί λανθασμένα και χωρίς καθαρό μυαλό. Ένα από τα θετικά που έχει να κρατήσει η ΑΕΚ από την προχθεσινή αναμέτρηση είναι το γεγονός ότι σε ένα τόσο σημαντικό και απαιτητικό ντέρμπι κατάφερε να βγάλει πολύ καλή εικόνα στο δεύτερο μέρος, έχοντας συνολικά εκτός επτά ποδοσφαιριστές οι οποίοι κάλλιστα θα μπορούσαν να ήταν βασικοί. Έμειναν εκτός οι τραυματίες Τολεμές, Μίκελ, Σάστρε, Ιωάννου και Ακοράν – ο Ιγκόρ ήταν τιμωρημένος και ο Μοϊσόφ ταλαιπωρείται από ανεμοβλογιά.

Η ΑΕΚ απέδειξε ότι, παρά τις πολλές απουσίες, έχει βάθος και ποιότητα στο ρόστερ. Το τελευταίο σκηνικό με την ανεμοβλογιά του Σκοπιανού στόπερ είναι κάτι που δείχνει την ατυχία που έχει «χτυπήσει» την ομάδα φέτος. Η απουσία του Μοϊσόφ ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, μιας και η ΑΕΚ έχασε ύψος στην άμυνα και ίσως αν είχε τον ογκόλιθό της να κέρδιζε αυτό το παιχνίδι με τον τρόπο που εξελίχθηκε. Παρόλο που το αήττητο σερί επί Ιδιάκεθ συνεχίζεται, η ομάδα της Λάρνακας δέχθηκε γκολ μετά από πέντε αγώνες.

Στην ΑΕΚ είναι υποχρεωμένοι να αφήσουν πίσω τους την αναμέτρηση με τον ΑΠΟΕΛ, την πικρή γεύση που τους άφησε και να δουν τη συνέχεια με αισιοδοξία. Στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος η ομάδα της Λάρνακας θα υποδεχθεί το Παραλίμνι, με μοναδικό στόχο τη νίκη. Στην ΑΕΚ δεν υποτιμούν κανέναν αντίπαλο, πόσο μάλλον μια ομάδα που στον πρώτο γύρο κέρδισε τη μεταξύ τους μάχη. Με νίκη θα μπορέσει η ΑΕΚ να εκμεταλλευθεί και τις απώλειες που θα υπάρξουν στο ντέρμπι ανάμεσα στον Απόλλωνα και τον ΑΠΟΕΛ.

Αγωνιστικά, δεδομένη θεωρείται η απουσία του Γιάννου που συμπλήρωσε κάρτες, επιστρέφει ο Ιγκόρ, ενώ οι Σάστρε και Ιωάννου πιθανόν να είναι έτοιμοι. Το ίδιο και ο Ακοράν που είχε μείνει εκτός με τον ΑΠΟΕΛ λόγω τραυματισμού. Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Μοϊσόφ που ταλαιπωρείται από ανεμοβλογιά και το πιο πιθανό είναι να μείνει εκτός. Θυμίζουμε ότι ο Ιδιάκεθ αποβλήθηκε στο ματς με τον ΑΠΟΕΛ και δεν θα βρίσκεται στον πάγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ