aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΉττα-σοκ για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τίτλος στη Σίτι! (vid)

Ήττα-σοκ για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο τίτλος στη Σίτι! (vid)

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ηττήθηκε εντός έδρας από τη Γουέστ Μπρομ με σκορ 0-1, με αποτέλεσμα η συμπολίτισσα Σίτι να «κλειδώσει» την πρώτη θέση στην Πρέμιερ Λιγκ!

Διαβάστε επίσης: Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δίνει ραντεβού με τον Μπέιλ

Το μοναδικό αποτέλεσμα που δεν ήθελαν οι «κόκκινοι διάβολοι» τελικά ήρθε! Η αδυναμία τους να διασπάσουν την εξαιρετικά οργανωμένη άμυνα των Baggies… πληρώθηκε στο 72′, με τον Ροντρίγκες να σημειώνει το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και να χαρίζει στην ομάδα του τρεις πολύτιμους βαθμούς στη μάχη για την παραμονή! Παράλληλα το αποτέλεσμα εκμηδένισε τις λιγοστές ελπίδες της Γιουνάιτεντ για τη… ρελάνς, χαρίζοντας και μαθηματικά τον τίτλο στη Σίτι!

Διαβάστε επίσης: «Σφήνα» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για Ντόουγκλας Κόστα


Λίγα πράγματα από τη Γιουνάιτεντ. Ok είχε την κυκλοφορία, ήλεγχε το ρυθμό στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου ημιχρόνου, αλλά ως εκεί! Η δυσκολία στη δημιουργία των φάσεων ήταν εμφανής, όπως και η έλλειψη καθαρού μυαλού στην τελική προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης: Στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και του χρόνου ο Γιανγκ

Οι ποδοσφαιριστές της δοκίμασαν τα πόδια τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Βέβαια σε αυτό επηρέασε ξεκάθαρα και η μαζική αμυντική τακτική της Γουέστ Μπρομ, η οποία προτίμησε να μην πάρει ρίσκα και να κρατήσει σφιχτά πίσω, ευελπιστώντας στο βαθμό- χρυσάφι! Η αλήθεια πάντως είναι ότι βρήκε κενούς χώρους και κάποιοι θα πουν ότι είχε καλύτερες στιγμές από την αντίπαλό της στο πρώτο ημίχρονο. Η φάση που στιγμάτισε το 45λεπτο καταγράφηκε στο 19′, όταν ο Ερέρα ανετράπη εντός της περιοχής όμως ο διαιτητής έδειξε να συνεχιστεί το ματς, κάτι που προκάλεσε την «έκρηξη» στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων».

Στο δεύτερο ημίχρονο οι παίκτες του Μουρίνιο ήταν πιο κινητικοί. Η είσοδος του Μαρσιάλ τόνωσε επιθετικά την ομάδα και μαζικά γίνονταν προσπάθειες για το γκολ. Η βροχή όμως έκανε την εμφάνισή της και δυσκόλεψε πολύ τις δύο ομάδες. Στο 66′ καταγράφηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία της Γιουνάιτεντ, όταν ο Λουκάκου είδε την κεφαλιά του να απομακρύνεται με καταπληκτικό τρόπο από τον Φόστερ, ο οποίος… απάντησε στην εντυπωσιακή επέμβαση του Ντε Χέα στο πρώτο μέρος.

Τα λεπτά περνούσαν και τελικά ήρθε η… τιμωρία! Οι Baggies βρήκαν ξανά κενούς χώρους και στο 72′ κατάφεραν να παγώσουν το Ολντ Τράφορντ με το γκολ του Τζέι Ροντρίγκες και να πάρουν το προβάδισμα!

Στα εναπομείναντα λεπτά οι παίκτες του Μουρίνιο προσπάθησαν να συμμαζέψουν τα… ασυμμάζευτα, αλλά δεν τα κατάφεραν. Πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση, όμως το τελικό σφύριγμα τους βρήκε ηττημένους και τη Σίτι πρωταθλήτρια!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλέντσια, Λίντελεφ, Σμόλινγκ, Γιανγκ (75′ Ράσφορντ), Ερέρα (46′ Λίνγκαρντ), Πογκμπά (58′ Μαρσιάλ), Μάτιτς, Μάτα, Σάντσες, Λουκάκου.

Γουέστ Μπρομ: Φόστερ, Νιόμ, Ντόσον, Χεγκάζι, Γκιμπς, Φίλιπς (77′ Κριχόβιακ), Λίβερμορ, Μπραντ, ΜακΚλιν, Ροντρίγκες, Ροντόν (85′ Στάριτζ).

Το πρόγραμμα της 34ης αγωνιστικής:

Σάββατο, 14/4

Σαουθάμπτον-Τσέλσι 2-3 (21’ Τάντιτς, 60’ Μπέντναρεκ – 70’, 78’ Ζιρού, 75’ Αζάρ)

Μπέρνλι-Λέστερ 2-1 (6′ Γουντ, 9’Λονγκ – 72′ Βάρντι)

Κρίσταλ Πάλας-Μπράιτον 3-2 (5′, 24′ Ζαχά, 14′ Τόμκινς – 18′ Μάρεϊ, 34′ Ισκιέρδο)

Χάντερσφιλντ-Γουότφορντ 1-0 (90’+1′ Ινς)

Σουόνσι-Έβερτον 1-1 (71′ Τζ. Αγιού – 43′ Νότον αυτ.)

Λίβερπουλ-Μπόρνμουθ 3-0 (7′ Μανέ, 69′ Σαλάχ, 90′ Φιρμίνο)

Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (42’ Έρικσεν – 22’ Ζεσούς, 25’ πεν. Γκουντογκάν, 72’ Στέρλινγκ)

Κυριακή, 15/4

Νιούκαστλ-Άρσεναλ 2-1 (29’ Πέρεθ, 68’ Ρίτσι – 14’ Λακαζέτ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουέστ Μπρομ 0-1 (73’ Ροντρίγκες)

Δευτέρα, 16/4

Γουέστ Χαμ-Στόουκ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (35η)

Τρίτη, 17/4

Μπράιτον-Τότεναμ (21:45)

Τετάρτη, 18/4

Μπόρνμουθ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (21:45)

Πέμπτη, 19/4

Λέστερ-Σαουθάμπτον (21:45)

Σάββατο, 21/4

Γουέστ Μπρομ-Λίβερπουλ (14:30)

Γουότφορντ-Κρίσταλ Πάλας (17:00)

Κυριακή, 22/4

Άρσεναλ-Γουέστ Χαμ (15:30)

Στόουκ-Μπέρνλι (15:30)

Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι (18:30)

Δευτέρα, 23/4

Έβερτον-Νιούκαστλ (22:00)

Τετάρτη, 9/5

Τσέλσι-Χάντερσφιλντ (21:45)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ