aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορικός αγώνας ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα           

Ιστορικός αγώνας ανάμεσα στη Νότια και τη Βόρεια Κορέα           

Μπορεί να είναι μία κοινότυπη έκφραση και να χρησιμοποιείται αρκετά συχνά και με κάθε ευκαιρία, ενδεχομένως και σε υπερβολικό βαθμό, όμως η έκφραση ο «αθλητισμός ενώνει» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή σ’ αυτή την περίπτωση. Κι αυτό, γιατί χθες, ολοκληρώθηκε στην Ιαπωνία η ποδοσφαιρική αναμέτρηση ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Νότιας και της Βόρειας Κορέας.

Ο αγώνας διεξήχθη επί ιαπωνικού εδάφους, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ανατολικής Ασίας, και έληξε με νίκη 1-0 των Νοτιοκορεατών, χάρη στο αυτογκόλ του Ρι Γιονγκ Τσολ στο 64ο λεπτό. «Ήταν ένας αγώνας ειδικών συνθηκών για εμάς. Τόσο για τους παίκτες, όσο και για τη χώρα», δήλωσε ο Νορβηγός προπονητής της Βόρειας Κορέας, Γιορν Άντερσεν, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα την ήττα, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στην κορεατική Χερσόνησο τα τελευταία 60 χρόνια. «Πιστεύω ότι στα πρώτα 30 λεπτά, οι παίκτες ήταν εκνευρισμένοι. Δεν έπαιζαν ελεύθερα, όπως στον αγώνα με την Ιαπωνία (σ.σ. επίσης ήττα με 1-0). Δεν γνωρίζω γιατί δεν παίξαμε καλά».

Όπως φαίνεται, το ποδόσφαιρο έκανε και πάλι «τη δουλειά του» και ένωσε τις δύο χώρες έστω και για 90 λεπτά… Όπως, επίσης, τη Βόρεια Κορέα με την Ιαπωνία, δεδομένου ότι από τον περασμένο μήνα και την εκτόξευση ενός διηπειρωτικού πυραύλου από την Πιονγκγιάνγκ, που κατέληξε στη θάλασσα της «οικοδέσποινας», οι σχέσεις των δύο χωρών είναι τεταμένες.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα μέλη της βορειοκορεατικής αποστολής, έλαβαν ειδική άδεια εισόδου στη «χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου», καθώς υπό… φυσιολογικές συνθήκες, απαγορεύεται να βρίσκονται επί ιαπωνικού εδάφους. Απόφαση που χαιρετίσθηκε από τον πρόεδρο της ιαπωνικής ομοσπονδίας: «Πρόκειται για μία ευκαιρία, να αποδείξουμε ότι η πολιτική δεν έχει θέση στον αθλητισμό».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ