aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορικό ρεκόρ για τον Μποριέλο!

Ιστορικό ρεκόρ για τον Μποριέλο!

Ο Μάρκο Μποριέλο φορώντας τη φανέλα της Σπαλ, σκόραρε απέναντι στην Ουντινέζε σταματώντας μία περίοδο «νηστείας» όσον αφορά στα γκολ στη Serie A, η οποία είχε διάρκεια 49 χρόνια! Για την ακρίβεια 18.018 ημέρες! Σχεδόν μισό αιώνα πριν είχε βρει δίχτυα για τελευταία φορά η Σπαλ στην κορυφαία κατηγορία του ιταλικού ποδοσφαίρου! Το γκολ όμως που πέτυχε ο 35χρονος «φονιάς» σφράγισε και ένα άλλο ρεκόρ, αυτή τη φορά προσωπικό, βάζοντας το όνομά του δίπλα σε αυτό του Μάρκο Αμορούζο.

Ο Μποριέλο έγινε ο ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει με τις περισσότερες διαφορετικές ομάδες στη Serie A! Δώδεκα τον αριθμό! Από το πρώτο του το 2003 σε ηλικία 21 ετών εναντίον της Πιατσέντσα, όταν αγωνιζόταν στην Έμπολι ως δανεικός από τη Μίλαν, μέχρι το χθεσινό με τη φανέλα της Σπαλ κόντρα στους «φριουλάνι». Σύνολο; 96 γκολ! Στόχος; Σίγουρα τα 100!

«Βρήκα ένα περιβάλλον που μου έδειξε εμπιστοσύνη και με εμψύχωσε δεν πίστευα πως η Σπαλ θα είχε τόσο ένθερμους οπαδούς», τα λόγια του Μάρκο στο SkySport. Μετά την Έμπολι ακολούθησαν γκολ με τις Ρετζίνα, Σαμπντόρια, Τρεβίζο, Μίλαν, Τζένοα, με την οποία έχει και ρεκόρ 19 τερμάτων τη σεζόν 2007-08, Ρόμα, Γιουβέντους, Κάρπι, Αταλάντα, Κάλιαρι (16 γκολ πέρσι) και τελευταία μέχρι σήμερα η Σπαλ.

Ο Νικόλα Αμορούζο από τη μεριά του είχε πανηγυρίσει γκολ με τις Πάντοβα, Γιουβέντους, Προύτζια, Νάπολι, Κόμο, Μόντενα, Μεσίνα, Ρετζίνα, Τορίνο, Σιένα, Πάρμα και Αταλάντα. Μετά την προχθεσινή εμφάνιση του Μάρκο Μποριέλο, οι οπαδοί της Σπαλ εύχονταν να μην υπάρξει στην καριέρα του 13η ομάδα!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ