aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορικό νταμπλ στη Σκωτία

Ιστορικό νταμπλ στη Σκωτία

Ιστορική από κάθε άποψη είναι η σεζόν 2020-21 για τη Σεντ Τζόνστον. Λίγους μήνες μετά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, οι «Άγιοι» πανηγύρισαν και την κατάκτηση του Κυπέλλου Σκωτίας, φτάνοντας σε ένα άτυπο νταμπλ.

Στον τελικό που διεξήχθη στο «Χάμπτεν Παρκ» της Γλασκώβης, νίκησαν 1-0 τη Χιμπέρνιαν και κατέκτησαν το τρόπαιο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους. Ιστορία έγραψε και ο Σον Ρούνεϊ, ο οποίος έγινε μόλις ο πέμπτος παίκτης στην ιστορία που σκοράρει σε τελικούς Κυπέλλου και Λιγκ Καπ μέσα στην ίδια σεζόν.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα και συγκεκριμένα στο 32’, η ομάδα του Κάλουμ Ντέιβιντσον προηγήθηκε στο σκορ με κεφαλιά του Σον Ρούνεϊ, μετά από σέντρα του Γουέδερσπουν. Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Τζακ Ρος, αυτή που έφτασαν πιο κοντά στο δεύτερο γκολ ήταν οι «Άγιοι», οι οποίοι είχαν χαμένο πέναλτι με τον Γκλεν Μίντλετον στο 75’. Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα δεν άλλαξε κάτι και το 1-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ