aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορική «σφαλιάρα» της Αγγλίας στην Ισπανία! (video)

Ιστορική «σφαλιάρα» της Αγγλίας στην Ισπανία! (video)

Χουνέρι που αν και οι διαστάσεις του περιορίστηκαν, παραμένει ιστορικό έκανε η Αγγλία στην Ισπανία.

Κάνοντας καταπληκτική εμφάνιση στο πρώτο 45λεπτο, τα «λιοντάρια» έστησαν πάρτι στη Σεβίλλη και παρόλο που η ομάδα του Λουίς Ενρίκε απέτρεψε τελικά τον διασυρμό (2-3), υπέστη την πρώτη εντός έδρας ήττα μετά από 15 χρόνια.

Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο ημίωρο στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», οι παίκτες του Σάουθγκεϊτ είχαν σοκάρει τους γηπεδούχους: Χάρη σε ένα υπέροχο πλασέ του Στέρλινγκ στο 16’ και ένα επίσης άψογο τελείωμα του Ράσφορντ (έπειτα από μπαλιά του Κέιν).

Αντί όμως να… ηρεμήσουν, εξαγριώθηκαν ακόμα περισσότερο και πριν κλείσει το ημίχρονο η δεύτερη ασίστ του Κέιν απέφερε και το δεύτερο τέρμα του Στέρλινγκ (με κοντινό πλασέ στο 38’).

Βέβαια η Ισπανία αντέδρασε μετά το ημίχρονο. Μείωσε σχετικά γρήγορα με κεφαλιά του δαιμονισμένου Αλκάθερ (58’) και θα μπορούσε να μπει για τα καλά στο παιχνίδι, αν της δινόταν το καθαρό πέναλτι που έκανε ο Πίκφορντ στον Ροντρίγκο (αμέσως αφότου εκείνος του έκλεψε την μπάλα και ετοιμαζόταν να σκοράρει).

Δεν κατάφερε όμως τίποτα περισσότερο από το να «μαζέψει» λίγο ακόμα το σκορ με γκολ του Σέρχιο Ράμος στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων.

Έτσι, μετά το ιστορικό της επίτευγμα να γίνει η πρώτη ομάδα σε ολόκληρη την ιστορία των Ισπανών που σκοράρει τρία γκολ στην έδρα τους σε επίσημο ματς, η Αγγλία έσπασε με θόρυβο και το εκπληκτικό αήττητο που έτρεχαν οι «φούριας ρόχας».

Αυτό που κρατούσε από τις 7 Ιουνίου του 2003 και το μεγάλο διπλό της Εθνικής μας στα προκριματικά του Euro, το οποίο εντέλει κατέκτησε στα γήπεδα της Πορτογαλίας!

Η βαθμολογία του 4ου ομίλου

Ισπανία 6 (9-4)
Αγγλία 1 (4-3)
Κροατία 1 (0-6)



ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ