aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορική «σφαλιάρα» στη Ρόμα! (video)

Ιστορική «σφαλιάρα» στη Ρόμα! (video)

Την προσπάθεια να μείνει κοντά στην κορυφή -και μαζί μια απίστευτη παράδοση- γκρέμισε η Ρόμα. Δείχνοντας το γνώριμα προβληματικό πρόσωπο μακριά από το «Ολίμπικο», η ομάδα του Σπαλέτι δεν εισέπραξε απλώς μια μεγαλοπρεπή τριάρα στο Τορίνο (3-1). Αλλά γκρέμισε και μια απίστευτη παράδοση, που έλεγε ότι είχε να χάσει εκεί σε αγώνα πρωταθλήματος εδώ και 26 ολόκληρα χρόνια (1990).

Αυτή η κατάρα, λοιπόν, έσπασε χάρη δυο παικτών κυρίως: Τον Μπελότι, που άνοιξε το σκορ στο 8′ με κοντινή κεφαλιά και κέρδισε πέναλτι στο 52′. Και τον Φαλκέ (που είναι μάλιστα δανεικός από τη Ρόμα), ο οποίος αξιοποίησε το πέναλτι και στο 65′ τελείωσε ουσιαστικά το ματς.

Ενδιάμεσα ο Τότι είχε δώσει (φρούδες όπως αποδείχθηκαν) ελπίδες ανατροπής, σκοράροντας από τη βούλα στο 55’. Αυτό το γκολ ωστόσο δεν θα είχε καμία άλλη χρησιμότητα πέρα από το να εμπλουτίσει τον προσωπικό του μύθο, αφού έφτασε τον απίστευτο αριθμό των 250 (διακοσίων πενήντα) στη Serie A.

Κάπως έτσι, η Ρόμα είδε τη διαφορά από τη Γιουβέντους να ξανανοίγει και τον προβληματισμό για το πότε θα κάνει το πρώτο της διπλό (τρεις αποτυχημένες απόπειρες μετρά) να μεγαλώνει.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ