aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορική πρόκριση των Κασίμα Άντλερς στον τελικό

Ιστορική πρόκριση των Κασίμα Άντλερς στον τελικό

Οι Κασίμα Άντλερς έκαναν την έκπληξη στον πρώτο ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου συλλόγων, που διεξάγεται στην Ιαπωνία, καθώς επιβλήθηκαν 3-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ από την Κολομβία και εξασφάλισαν το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής.

Οι οικοδεσπότες του τουρνουά έγιναν η πρώτη ασιατική ομάδα που εξασφαλίζει την παρουσία της στον τελικό της διοργάνωσης και μόλις η τρίτη εκτός Ευρώπης και Νότιας Αμερικής που θα διεκδικήσει το τρόπαιο, καθώς στο παρελθόν μόνο δύο αφρικανικές ομάδες, η Μαζέμπε το 2010 και η Ράτζα Καζαμπλάνκα το 2013, κατάφεραν να φτάσουν ως τον τελικό.

Οι Κασίμα Αντλερς άνοιξαν το σκορ στο 33΄ με πέναλτι του Σόμα Ντόι, το οποίο υπέδειξε ο Ούγγρος διαιτητής Βίκτορ Κασάι αφού συμβουλεύτηκε το βίντεο, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά σε διοργάνωση υψηλού επιπέδου. Ο έμπειρος ρέφερι ειδοποιήθηκε από διαιτητή που βρίσκεται εκτός αγωνιστικού χώρου και κατέφυγε στο ριπλέι, όπου φαινόταν καθαρά το κράτημα του Νταϊγκο Νίσι από τον Ορλάντο Μπέριο μέσα στην περιοχή, καθώς οι δύο παίκτες προσπαθούσαν να πάρουν θέση για μία εκτέλεση φάουλ.

Η φάση αρχικά διέλαθε της προσοχής του Κασάι, ο οποίος αφού είδε το βίντεο καταλόγισε την «εσχάτη των ποινών». Η ιαπωνική ομάδα «σφράγισε» τη νίκη της στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τέρματα των Γιασούσι Εντο (83΄) και Γιούμα Σουζούκι (85΄).

Ο άλλος ημιτελικός της διοργάνωσης θα διεξαχθεί αύριο, με αντιπάλους την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης και την Αμέρικα του Μεξικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ