aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορική «αυτοκτονία» για Ιντερνασιονάλ και πρωτάθλημα για τη Φλαμένγκο!

Ιστορική «αυτοκτονία» για Ιντερνασιονάλ και πρωτάθλημα για τη Φλαμένγκο!

Στην Ευρώπη είναι συνηθισμένο, ειδικότερα στις τελευταίες αγωνιστικές, όποια ομάδα χρειάζεται τους βαθμούς για την επίτευξη ενός στόχου να τους παίρνει, πόσω μάλλον όταν στόχος είναι η κατάκτηση ενός τίτλου. Ωστόσο, η κατάσταση στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα στη Βραζιλία είναι εντελώς διαφορετική και απόδειξη αποτελεί τα όσα έγιναν τα ξημερώματα.

Η πρωτοπόρος και πρωταθλήτρια του 2019, Φλαμένγκο, ήταν στην πρώτη θέση με 71 βαθμούς και αντιμετώπιζε εκτός έδρας τη Σάο Πάολο. Ενδιαφέρον στοιχείο το γεγονός ότι ο προπονητής της Φλαμένγκο, Ροτζέριο Σένι, ήταν τερματοφύλακας της Σάο Πάολο από το 1992 έως το 2015, δηλαδή σε όλη του την καριέρα.

Από την άλλη πλευρά, η έτερη διεκδικήτρια ήταν η Ιντερνασιονάλ, που είχε 69 βαθμούς και αντιμετώπιζε εντός έδρας την Κορίνθιανς. Με άλλα λόγια, ήθελε ήττα της Φλαμένγκο και δική της νίκη για τον τίτλο.

Τελικά, η Ιντερνασιονάλ τα έκανε… θάλασσα, καθώς ενώ η Σάο Πάολο πράγματι νίκησε τη Φλαμένγκο με 2-1, εκείνη μέσα στην έδρα της έμεινε στο 0-0 με τη 12η Κορίνθιανς και έχασε την ευκαιρία να κατακτήσει τον τίτλο για πρώτη φορά μετά το 1979!

Οι ομάδες που τελικά υποβιβάστηκαν ήταν οι Βάσκο Ντα Γκάμα, Γκοΐας, Κοριτίμπα και Μποταφόγκο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ