aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙστορικές στιγμές για τους Άραβες!

Ιστορικές στιγμές για τους Άραβες!

Η Ρωσία θα διοργανώσει το καλοκαίρι το Μουντιάλ και η συγκεκριμένη διοργάνωση θα έχει ξεχωριστό χαρακτήρα για τις αραβικές χώρες. Ο λόγος; Για πρώτη φορά στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων τέσσερις αραβικές ομάδες θα είναι μαζί στη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του πλανήτη!

Οι προχθεσινές προκρίσεις του Μαρόκου (νίκησε την Ακτή Ελεφανοστού 2-0) και της Τυνησίας (εξασφάλισε τη «χρυσή» ισοπαλία που ήθελε κόντρα στη Λιβύη 0-0) στο Μουντιάλ της Ρωσίας ήρθαν να προστεθούν σε εκείνες της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας, με αποτέλεσμα, το ερχόμενο καλοκαίρι, να έχουμε για πρώτη φορά στην ιστορία της κορυφαίας διοργάνωσης του πλανήτη ταυτόχρονη, τετραπλή εκπροσώπηση από τον αραβικό κόσμο!

Επίσης, για παρθενική φορά θα υπάρχει τριπλή παρουσία αραβικών ομάδων της Βορείου Αφρικής (Μαρόκο, Τυνησία, Αίγυπτος).  Αξίζει να σημειώσουμε, δε, πως Μαρόκο, Τυνησία και Σαουδική Αραβία είχαν συμμετάσχει μαζί στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Γαλλίας, το 1998!

Η επιστροφή των Μαροκινών σε Μουντιάλ μετά το 1998 εορτάστηκε στο Βέλγιο, όπου ζουν χιλιάδες μετανάστες, αλλά οι πανηγυρισμοί είχαν ως αποτέλεσμα την πρόκληση συγκρούσεων στους κεντρικούς δρόμους των Βρυξελλών. Η προσπάθεια των βελγικών αστυνομικών δυνάμεων να μπλοκάρουν τη διέλευση των Μαροκινών από συγκεκριμένους δρόμους, προκάλεσε την οργή των Αφρικανών. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας, 22 Βέλγοι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και διακομίσθησαν στο νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε 300 συλλήψεις! Όσον αφορά στις υλικές ζημιές, οχήματα τυλίχθηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστησαν καταστήματα. Η κατάσταση εξομαλύνθηκε δύο ώρες μετά τη λήξη της αναμέτρησης.

Τέλος, ν’ αναφέρουμε ότι από τα προχθεσινά ματς, η νίκη του Κονγκό επί της Γουινέας (3-10 εντός έδρας δεν είχε αντίκρισμα, αφού οι νικητές έμειναν στο -1 στο γκρουπ στη δεύτερη θέση πίσω από την Τυνησία και εκτός διοργάνωσης, στην οποία έχουν να συμμετάσχουν από το 1974. Ζάμπια και το Καμερούν έμειναν στο ισόπαλο 2-2. Ο αγώνας δεν είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, καθώς η Νιγηρία είχε πάρει την πρόκριση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ