aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙσραηλινός κροίσος αγοράζει το 15% της Ατλέτικο Μαδρίτης

Ισραηλινός κροίσος αγοράζει το 15% της Ατλέτικο Μαδρίτης

Η Ατλέτικο Μαδρίτης βρήκε οικονομικό «σωσίβιο» στο Ισραήλ για να αντιμετωπίσει τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα της. Η ισπανική ομάδα, τα χρέη της οποίας φθάνουν τα 480 εκατ. ευρώ (!), ήρθε σε συμφωνία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της, Ενρίκε Θερέθο, με τον Ισραηλινό μεγιστάνα, Ιντάλ Οφέρ, ο οποίος θα αποκτήσει το 15% του μετοχικού κεφαλαίου της αντί 50 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο σύλλογος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Στα τέλη της δεκαετίας του 1990 η Ατλέτικο έφτασε μέχρι και να υποβιβαστεί στη δεύτερη κατηγορία για να αναγεννηθεί ουσιαστικά από το 2007 και μετά. Έτσι, αποφασίστηκε να πουληθεί μέρος των μετοχών του συλλόγου στον Ισραηλινό επιχειρηματία και με το ποσό που θα μπει στα ταμεία, η Ατλέτικο θα πάρει βαθιά ανάσα με σκοπό να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στο άμεσο μέλλον.

Μέχρι στιγμής το 54.64% ανήκει στον Μιγκέλ Άνχελ Ζιλ Μαρίν, το 20% στην κινεζική εταιρία Wanda, που έχει δώσει το όνομα της στο νέο γήπεδο, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου διαθέτει το 17.9% και το υπόλοιπο ποσοστό είναι σε μικρομετόχους.

«Μιλούσαμε εδώ και ένα χρόνο με διάφορους επενδυτές και με χαρά σας ανακοινώνω τη συμφωνία με τον επενδυτικό όμιλο του κ. Οφέρ. Είναι μια μεγάλη οικονομική ανάσα για την ομάδα, η οποία παραχώρησε το 15% των μετοχών της στον νέο επενδυτή», τόνισε ο Θερέθο σε ραδιοφωνικό συνέντευξη του στο σταθμό Onda Cero.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ