aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙσοπαλία σαν… νίκη και φαβορί για τελικό η Τσέλσι! (vid)

Ισοπαλία σαν… νίκη και φαβορί για τελικό η Τσέλσι! (vid)

Μετά από ένα… χορταστικό παιχνίδι, Άιντραχτ Φρανκφούρτης και Τσέλσι ήρθαν ισόπαλες με 1-1 στην «Κόμερτσμπανκ Αρένα» στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα για τα ημιτελικά του φετινού Europa League. Οι Γερμανοί πήραν το προβάδισμα με το τέρμα του Γιόβιτς, στο 23’, αλλά το… χρυσό εκτός έδρας γκολ από τα πόδια του Πέδρο στο 45ο λεπτό, δίνει τον τίτλο του φαβορί για τον πρόκριση στον τελικό στους Άγγλους…

Στα αξιοσημείωτα, η διατήρηση του εντός έδρας αήττητου σερί από πλευράς Άιντραχτ, με εννιά νίκες και τρεις ισοπαλίες σε 12 φετινά ματς, αλλά και το νέο ρεκόρ διοργάνωσης που έκανε η Τσέλσι, με 16 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς ήττα! Όπως επίσης και η εντυπωσιακή ατμόσφαιρα που δημιούργησαν για μια ακόμα φορά σε εντός έδρας αγώνα, οι φίλοι της Φρανκφούρτης.

Ο επαναληπτικός στο «Στάμφορντ Μπριτζ» θα διεξαχθεί στις 9 Μαϊου, στις 10 το βράδυ.

inner

Στο πρώτο ημίχρονο, η Άιντραχτ ξεκίνησε καλύτερα και «γεμίζοντας» το κέντρο της δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση από τον αντίπαλό της. Μάλιστα, παίζοντας κυρίως από τα άκρα της με τους Ντα Κόστα και Κόστιτς προκάλεσε «ρήγματα» στην Τσέλσι και θα μπορούσε να προηγηθεί με τον Άμπραχαμ στο 21’. Ενώ σε μια εξαιρετική αντεπίθεση και τη συνεργασία του Κόστιτς με τον Γιόβιτς, ο δεύτερος κατάφερε να πετύχει με πολύ δύσκολη κεφαλιά το ένατο φετινό του τέρμα στη διοργάνωση και μαζί το 1-0, στο 23ο λεπτό!

inner

Οι «αετοί» έδειξαν να αποκτούν ρυθμό και αυτοπεποίθηση, χωρίς όμως να την μετουσιώσουν και σε ένα δεύτερο τέρμα, ενώ όσο περνούσε η ώρα ήταν οι Λονδρέζοι εκείνοι που ανέκτησαν την κατοχή της μπάλας και απείλησαν να φτάσουν στην ισοφάριση… Με τον Λόφτους-Τσικ σε ρόλο… μπροστάρη, η Τσέλσι κατάφερε να πετύχει τελικά το… πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ, στο 45’. Αφού προηγουμένως ο Άγγλος εξτρέμ έχασε δύο καλές ευκαιρίες, «σέρβιρε» στον Πέδρο, ο οποίος με εντυπωσιακό σουτ από το ύψος του πέναλτι ισοφάρισε σε 1-1, σκοράροντας για τρίτη φορά στα δύο τελευταία ευρωπαϊκά του παιχνίδια!

inner

Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες, με τη στατιστική να καταγράφει 3-6 προσπάθειες για γκολ, 40%-60% κατοχή μπάλας και 2-7 κόρνερ, μετά από ένα «γεμάτο» πρώτο 45λεπτο. Στην επανάληψη, ήταν οι «μπλε» εκείνοι που μπήκαν πιο δυνατά. Πίεσαν ασφυκτικά, έπαιξαν γρήγορα και, έχοντας το μομέντουμ υπέρ τους, έφτασαν κοντά στο 1-2 τρεις φορές πριν ακόμα συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα! Με τον… συνήθη ύποπτο Λόφτους-Τσικ να αστοχεί στο 54’, τον Γουίλιαν να στέλνει τη μπάλα στην αγκαλιά του Τραπ τρία λεπτά μετά και το οριζόντιο δοκάρι να στερεί από τον Νταβίντ Λουίζ το γκολ, σε μακρινή απευθείας εκτέλεση φάουλ, στο 59ο λεπτό…

Η Άιντραχτ δυσκολεύθηκε πάρα πολύ να κρατήσει τη μπάλα, ενώ με τον Γιόβιτς απομονωμένο, πλέον, δεν είχε ούτε και την δυνατότητα να γίνει απειλητική, όπως στο πρώτο μέρος. Κάπως έτσι, η Τσέλσι κυριάρχησε μέχρι και το τελευταίο δεκάλεπτο, έχοντας στο ενεργητικό της μια διπλή χαμένη ευκαιρία, με τους Λόφτους-Τσικ και Αζάρ στο 74’, αλλά και μια ακόμα μετά από τρία λεπτά, με τον Τραπ να αποκρούει την κεφαλιά του Νταβίντ Λουίζ…

Οι γηπεδούχοι βρήκαν απρόσμενα τα ψυχικά αποθέματα για να πραγματοποιήσουν την τελική τους αντεπίθεση, αλλά ο Πασιένσια δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή που θα έστελνε τη μπάλα στα δίχτυα στο 81’, αν και υποδείχθηκε τελικά οφσάιντ. Ενώ ο ίδιος παίκτης δεν πρόλαβε να σουτάρει, με τον Νταβίντ Λουίζ να του βάζει το «στοπ», στο 85ο λεπτό, μετά από λάθος του Καντέ. Διατηρώντας το 1-1 που δίνει το προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό στους φιλοξενούμενους.

Οι συνθέσεις:

Άιντραχτ Φρανκφούρτης (3-6-1): Τραπ, Άμπραχαμ, Χίντερεγκερ, Φαλέτ, Ντα Κόστα, Ρόντε, Χασέμπε, Φερνάντες (73’ Πασιένσια), Γκατσίνοβιτς (90’+2′ Βίλεμς), Κόστιτς, Γιόβιτς.

Τσέλσι (4-3-3): Κέπα, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίς, Κρίστενσεν, Έμερσον, Ζορζίνιο, Καντέ, Λόφτους-Τσικ (82’ Κόβατσιτς), Πέδρο, Ζιρού, Γουίλιαν (61’ Αζάρ).

Τα highlights:

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ