aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙσοφαρίζει τον Τσάβι και γράφει ιστορία ο Μέσι

Ισοφαρίζει τον Τσάβι και γράφει ιστορία ο Μέσι

O Λιονέλ Μέσι θα ισοφαρίσει απόψε, στο παιχνίδι της Μπαρτσελόνα με την Ουέσκα το ρεκόρ συμμετοχών του Τσάβι στους Καταλανούς, με 767 αγώνες, σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ θα καταρρίψει το ρεκόρ του παλαίμαχου Ισπανού μέσου την προσεχή Κυριακή στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ.

Ο Μέσι ξεπέρασε τον Σέζαρ ως κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών το 2012 και μέχρι σήμερα έχει 659 γκολ για τον σύλλογο, ενώ ξεπέρασε τον Αντρές Ινιέστα ως τον παίκτη με τα περισσότερα τρόπαια, τον Αύγουστο του 2018, φτάνοντας τα 34.

Ο 33χρονος Μέσι κατέχει επίσης τα ρεκόρ της Μπαρτσελόνα, για τις περισσότερες ασίστ (289), τα περισσότερα χατ τρικ (48) και τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν (73 το 2011-12).

Εκτός των ρεκόρ του συλλόγου, έγινε ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στη La Liga το 2014 και κέρδισε έξι φορές τη «Χρυσή Μπάλα», που απονέμεται στον καλύτερο παίκτη στον κόσμο κάθε χρόνο.

«Το γεγονός ότι πρόκειται να ισοφαρίσει τον αριθμό των παιχνιδιών του Τσάβι είναι απίστευτο, αλλά πρέπει επίσης να δεις όλα τα γκολ που έχει σημειώσει και τα τρόπαια που έχει σηκώσει. Ό,τι έχει κάνει είναι αξιοσημείωτο» σχολίασε ο Ρόναλντ Κούμαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ