aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙσχυρά όπλα οι χαρισματικοί μέσοι

Ισχυρά όπλα οι χαρισματικοί μέσοι

Το 4-2-3-1 δεν αλλάζει με τίποτε. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μάθει καλά τους ρόλους τους και η τακτική, όπως εφαρμόζεται στον Απόλλωνα, αποδίδει πολύ καλά. Υπάρχει, όμως, κι ένα άλλο στοιχείο που κάνει ιδιαίτερα παραγωγικό το σύστημα του Σωφρόνη Αυγουστή.

Είτε με τον Μπεντόγια στο πλευρό του Σατσέτι είτε με τον Χάμπο Κυριάκου, ο τρόπος ανάπτυξης μετατρέπεται σε 4-1-4-1. Ο Μπεντόγια είναι ένας ιδιαίτερα χαρισματικός μέσος, ο οποίος δεν αρκείται στα αμυντικά του καθήκοντα. Είναι κάτι σαν τα παλιά «οκτάρια», που κινούνταν παντού. Βοηθά τον Σατσέτι στα ανασταλτικά του καθήκοντα, αλλά ενισχύει και τον Ντα Σίλβα στο οργανωτικό κομμάτι. Με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Απόλλων, υπάρχει μια σιγουριά στην αμυντική θωράκιση και μια πίστη πως πολύ εύκολα μπορούν να δημιουργηθούν ευκαιρίες και να σκοράρει.

Και οι τρεις μέσοι, ο Ντα Σίλβα, ο Μπεντόγια και ο Σατσέτι, κατεβάζουν την μπάλα στους επιθετικούς, δημιουργούν και βγάζουν ένα πρόσωπο με πολλές αντοχές. Αυτά τα στοιχεία βελτιώνονται από παιχνίδι σε παιχνίδι και ειδικότερα στα ματς που ακολουθούν θα αποδειχθούν ισχυρά όπλα για την ομάδα του Αυγουστή. Από το αυριανό παιχνίδι, θα είναι πάλι απών ο Μαγκλίτσα, ο οποίος πριν τον τραυματισμό του ήταν σε τρομερή φόρμα. Έχει όμως τον Πίεχ, ο οποίος με τον Σωφρόνη Αυγουστή έχει ανεβάσει στροφές, ενώ στα θετικά συμπεριλαμβάνεται και το γεγονός ότι είναι διαθέσιμος και ο Γκιέ Γκιέ. Ο τελευταίος προπονήθηκε κανονικά τις τελευταίες μέρες και δηλώνει πανέτοιμος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ