aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Ήρθε η σειρά να τιμηθεί άλλη μια φουρνιά»

«Ήρθε η σειρά να τιμηθεί άλλη μια φουρνιά»

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ

«Να κρατήσουμε το λάβαρο ψηλά…». Αυτό ανέφερε ο Λοΐζος Μαυρουδής σε σημερινή συνέντευξη Τύπου με την ευκαιρία της μεθαυριανής τιμητικής εκδήλωσης για τη χρυσή πενταετία των κυπέλλων της ομάδας του 85-89, που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πολιτιστικό Κέντρο «Πάνος Σολομωνίδης» (19:00). Από τη θέση του πρώην αρχηγού της ομάδας, του ανθρώπου που αγωνίστηκε και στους τρεις νικηφόρους τελικούς, αλλά και ως πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων, υπενθύμισε σε όλους πως η ΑΕΛ παραμένει μια μεγάλη οικογένεια.

«Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής είναι ένα είδος προς εξαφάνιση. Εμείς, του Ομίλου Παλαιμάχων της ΑΕΛ έχουμε σαν μέλημα και καθήκον να διαφυλάξουμε τη χαμένη αξιοπρέπεια του συνόλου αυτού και να βροντοφωνάξουμε ότι η ιστορία δεν διαγράφεται, δεν ξεχνιέται, αλλά τα βιώματα έχουν παρόν και μέλλον», είπε αρχικά.

Και συνέχισε: «Όπως κράτησαν κάποιοι ψηλά το λάβαρο στο ιστορικό Σωματείο μας, είναι καθήκον μας να το διαφυλάξουμε. Στις 29 Μαΐου 2014 διοργανώσαμε μία λαμπρή βραδιά ίσως την πιο μεγάλη στην ιστορία του Σωματείου. Από το 1930 μέχρι και το 1968 να μας λένε «ευχαριστώ» που τους θυμηθήκαμε, όμως ήταν χρέος και καθήκον να τιμήσουμε τους στυλοβάτες μας. Εκεί ήταν και η πρωταθλήτρια ομάδα του 1968. Συνέχεια εκείνης της μεγάλης βραδιάς θα έχουμε στις 10 Νοεμβρίου».

Προσθέτοντας, ο πρόεδρος του Ομίλου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Λοΐζος Μαυρούδης, είπε για την αυριανή εκδήλωση: «Ήρθε η σειρά να τιμηθεί άλλη μια φουρνιά. Η χρυσή πενταετία 1985-1989 με τις τρεις κατακτήσεις κυπέλλων σε πέντε τελικούς, ένα Σούπερ Καπ και ένα τρόπαιο που μας έκλεψαν. Καλούμε τον κόσμο μας να είναι εκεί στη γιορτή της ΑΕΛ. Οι παλαιότεροι να θυμηθούν τις μεγάλες στιγμές και οι νεότεροι να μάθουν για αυτές, όταν η Λεμεσός μεθούσε από χαρά και περηφάνια. Είμαστε μια μεγάλη οικογένεια και έτσι θα παραμείνουμε».

Στην εκδήλωση θα τιμηθούν όλοι οι ποδοσφαιριστές που συμμετείχαν σε εκείνες τις λαμπρές κατακτήσεις, αλλά και σκαπανείς που ήσαν κοντά στην ομάδα. Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για τους οπαδούς και φίλους της ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ