aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΙντζάγκι: «Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε την επιθυμία μας να εκδικηθούμε την Λίβερπουλ»

Ιντζάγκι: «Η Γιουνάιτεντ πλήρωσε την επιθυμία μας να εκδικηθούμε την Λίβερπουλ»

Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρώνται για τη φάση των «16» του Europa League με έπαθλο ένα εισιτήριο για τα προημιτελικά, σε μία μάχη που για πολλούς είναι και πρόωρος τελικός μιας που όχι μόνο θα κοντραριστούν δύο μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αλλά και δύο ομάδες που όλα δείχνουν πως τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στο Champions League.

Ενόψει μάλιστα της πρώτης κόντρας τους, το βράδυ της Πέμπτης (11/3, 19:55) στο «Ολντ Τράφορντ» κλήθηκε να μιλήσει ο Φιλίπο Ιντζάγκι στην «Gazzetta dello Sport» με τον νυν τεχνικό της Μπενεβέντο και άλλοτε κανονιέρη της Μίλαν να γυρίζει 14 χρόνια πίσω το ρολόι και να στέκεται στις θρυλικές μάχες των ομάδων για τα ημιτελικά του Champions League.

Συγκεκριμένα στο δεύτερο ματς των δύο ομάδων στο «Σαν Σίρο», στη ρεβάνς του 3-2 υπέρ των Άγγλων, με τον «Σούπερ Πίπο» να υποστηρίζει πως η δίψα της Μίλαν να βρεθεί στον τελικό του ΟΑΚΑ απέναντι στην Λίβερπουλ (μία ημέρα νωρίτερα είχε πάρει το εισιτήριο νικώντας την Τσέλσι) και να πάρει εκδίκηση για την ήττα του 2005 στον αλησμόνητο τελικό της Κωνσταντινούπολής, ήταν εκείνη που «καταδίκασε» την Γιουνάιτεντ.

«Τρία πράγματα μου έρχονται στο μυαλό. Το ένα ήταν τα πρόσωπά μας στο πούλμαν: ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι. Ήταν επίσης η βροχή, κατά τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου ξέσπασε φοβερή καταιγίδα.

Όσο για τους οπαδούς, είναι πάντα ξεχωριστοί στο Σαν Σίρο, όμως εκείνο το βράδυ ήταν κάτι παραπάνω», δήλωσε αρχικά ο Ιντζάγκι, για να προσθέσει έξτρα αλατοπίπερο στην ποδοσφαιρική ιστορία του που θέλησε να παραθέσει.

«Η Λίβερπουλ είχε προκριθεί στον τελικό 24 ώρες πριν, ήταν η ομάδα μας που μας είχε κάνει να υποφέρουμε και να απογοητευτούμε στον τελικό του 2005.

Περιμέναμε να ξαναπαίξουμε μαζί τους και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πλήρωσε την επιθυμία μας να πάρουμε εκδίκηση από τους κόκκινους».

Φυσικά, το κίνητρο ήταν τεράστιο για την Μίλαν και αποτυπώθηκε στο χορτάρι, με τους ροσονέρι να είναι ισοπεδωτικοί και να επικρατούν με 3-0, για να πάρουν ρεβάνς από την Λίβερπουλ έναν μήνα αργότερα, επικρατώντας 2-1 στον τελικό της Αθήνας και κατακτώντας το 7ο Champions League της ιστορίας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ